Aga J.G 28.10.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Skor te moje kciukasy tak pomagają to zaciskam nadal A z doświadczenia wiem że dobrze mieć w głowie pomysły Widzisz nei tylko ja twierdzę że będzie na czym w Twoim domku oko zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.10.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Adrianko ile już zrobione Długo mnie nie było w Domku Czerwonego Kapturka.... Jeśli chodzi o drzwi - popytaj jeszcze stolarzy, za ile zrobiliby Ci taki wymarzony wzór..I myślę,że nawet jeśli kasa wycieka, trzeba kompromisy wyważyć - może czasem warto poczekać na wymarzone cacko? JUż nie mogę się doczekać urządzania przez Ciebie wnętrz.Myślę, że będzie na co popatrzeć ... Pozdrawiam cieplutko adamanko, miło Cię znów gościć . Cieszę się! Im bardziej prace posuwają się do przodu , tym więcej rozwiązań kompromisowych ... cóż, ... wiele rzeczy trzeba będzie sobie "odpuścić", na wiele też poczekać. Każdą decyzję staram się podejmować po przemyśleniach "za" i "przeciw". Nie sprawia mi przyjemności samo posiadanie, cieszę się natomiast z rzeczy w moim pojęciu pięknych i wartościowych. Wolę mieć ich mało, ale właśnie takie, które radują moje zmysły Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.10.2006 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Adriano, strasznie długo mnie tu nie było . U Ciebie robota poszła kawał do przodu, super, już robią się tynki. Kiedy planujecie się wprowadzić? Aniu, no strasznie długo Cię nie było ... Fajnie, że już jesteś Robota idzie , bo zima tuż, tuż i domek trza zamknąć Do przeprowadzki jeszcze kawał czasu. Marzymy, by udało nam się wprowadzić na wakacje 2007 . Jednak będzie to uzależnione od tempa prac wykończeniowych. W każdym razie przyszłoroczne letnie wieczory chcielibyśmy spędzać już na własnym tarasie Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.10.2006 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Skor te moje kciukasy tak pomagają to zaciskam nadal A z doświadczenia wiem że dobrze mieć w głowie pomysły Widzisz nei tylko ja twierdzę że będzie na czym w Twoim domku oko zawiesić Aguś, trzymaj i zaciskaj nadal !!! Moja głowa już mnie boli od tych pomysłów, bo wciąż muszę je dopasowywać do realiów i możliwości. Już myślę, że znalazłam fantastyczne rozwiązanie, gdy raptem okazuje się ono dla mnie finansowo niedostępne . I a'piać od początku ... Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Adriano, super, że już w przyszłym roku będziecie się wygrzewać na własnym tarasie.A za pozdrowienia dziękuję, właśnie dopadło mnie przeziębienie jakieś i za bardzo nie wiem czym się kurować (zapachu czosnku nie zniosę, brrr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.10.2006 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Aniu, letni wieczór spędzony na własnym tarasie to na razie marzenie .... Ostatnio i mnie coś bierze, oby nie grypa . Ale Ty to musisz koniecznie teraz na siebie "chuchać" i "dmuchać". Żadnych leków, tylko miodzik z cytrynką, albo herbatka lipowa i malinowa . I dobrze położyć się spać w skarpetkach . Ja stosuję i pomaga Zdrówka życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 30.10.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Adriano Komputero ufff wreszcie nadrobiłam Twój dziennik, jestem pod wrażeniem jak tak w krótkim czasie można tyle już mieć jeszcze chwilkę i mnie dogonisz . Ale pięknie masz już to wszytko i tynki i wogóle a z tym kuciem po zrobieniu tynków ech coś wiem o tym, Adrianko nigdy nie jest tak pięknie jak chcielibyśmy, u mnie było to samo po zrobieniu gładzi podcinali mi otwory drzwiowe a co do kamienia na kominek jest super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.10.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 i_ska, fajnie, że nadrabiłaś zaległości w czytaniu mojego Dziennika, ale ja wciąż czekam na wpisy w Twoim . Pisania to zapewne masz sporo ... i wydaje mi się (czuję to przez skórę ), że nie mam szans by Cię dogonić . No, chyba żebyś zechciała na mnie zaczekać ... ... Widzisz, z otworami drzwiowymi (a w zasadzie ich kuciem) to ja chociaż zdążyłam przed gładzią . I choć z tego się cieszę . Twojego "przypadku" bałam się jak ognia . Cieszę się, że kamień kominkowy spodobał Ci się. Mam nadzieję, że w obudowie wkładu będzie prezentował się równie dobrze Pozdróweczka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.10.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Adrianko - przepiękny ten kamień na kominek - gres pasuje pięknie - cudowne kolory. Wkład baaaardzo zacny ( widzę, że ma Pani inklinacje w kierunku Mercedesów :)) Bardzo piękny. Wyglądać będzie niesamowicie..Gratuluję BARDZO dobrego gustu i smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.10.2006 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Nefciu, ale mi powiedziałaś Jasny gwint , nie wiem dlaczego, ale zawsze patrzę na te wyższe półki ... ... Może dlatego, że niewysoka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.10.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 hihi moj malz wielkolud, twierdzi ze wybiera to co ma na wysokosci oczu kominek superowy, juz sie nie moge doczekac jaki bedzie widok jak oblozysz tym czerwonym marmurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 02.11.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 znalazlem miejscowego stolarza ktory robi dowolne drzwi na zamowienie z dowolnego drewna i cena wraz z drewnianymi oscierznicami wszystko z sosny i nie ma tam zadnego detalu niedrewnianego wg mojego i zony pomyslu kosztuje 900 zl wraz z montazem. Dab i meranti kosztuja 1500 zl za drzwi wraz z oscierznica i montazem. Mamy do zrobienia 12 par drzwi. wiec te ceny co podajesz to kosmos. Ten stolarz ma warsztat w Juszkowych pod Pruszczem Gdanskim w Pomorskim.Tez chodzilismy dlugo za drzwiami i powalaly nas ceny drzwi jak to okreslalem z dykty. Stolarz daje 2 letnia gwarancje, zreszta sam przyjezdza i mierzy na miejscu.Napewno nie bedzie Ci po drodze ale przynajmniej mozna sie zorientowac w cenach. Podejrzewam ze gdzies w Chojnicach mozna dostac jeszcze taniej.Bylismy u niego w warsztacie ogladac juz gotowe drzwi w czasie produkcji i malowania. Teraz przygotowuje sie do pracy nad naszymi. Robi tez okna, okiennice i schody.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.11.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Mohag, czyli górne półki już zarezerwowane ? Kominek zapewne nie od razu będzie obudowany marmurem, ale najważniejsze, że jest pomysł ... i kolor marmuru wybrany Witaj CMyK, serdecznie dziękuję za odzew i namiary. Kto wie, może i nawet po drodze mi będzie . Szczerze powiem u stolarzy o drzwi nie pytałam , bo nie wiem dlaczego , ale nie mam "zaufania" . Być może niesłusznie, bo obecnie prywatne, małe stolarnie również mogą mieć dobre maszyny, lakiery i forniry. Chyba trzeba będzie się "przełamać" i poszukać u pobliskich stolarzy. Może właśnie u nich coś dla siebie znajdę Jeszcze raz wielkie dzięki ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 03.11.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Mamy z zona dzieki forum muratora tylu znajomych ze czesto dostajemy sprawdzone namiary na dobre ekipyCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 03.11.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Czy tynkarze dotarli już do tej osławionej piwniczki?! Coś tak cicho u Ciebie... A, już wiem!!! To pewnie dlatego, że wprawiasz drzwi... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Pewnie doszli do piwniczki i dlatego cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 03.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Pewnie doszli do piwniczki i dlatego cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.11.2006 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Mamy z zona dzieki forum muratora tylu znajomych ze czesto dostajemy sprawdzone namiary na dobre ekipy CMyK To jest specyfika tego wyjątkowego Forum - sami dobrzy znajomi, którzy doradzą, pocieszą , podzielą się uwagami i ... ekipami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.11.2006 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Czy tynkarze dotarli już do tej osławionej piwniczki?! Coś tak cicho u Ciebie... A, już wiem!!! To pewnie dlatego, że wprawiasz drzwi... Pozdrawiam!!! Pewnie doszli do piwniczki i dlatego cisza Pewnie doszli do piwniczki i dlatego cisza Gryfpc, Aga, Kasiu jakbyście zgadli - właśnie "robi" się piwniczka (naleweczka i winko też) . Miejsca dla Was już zarezerwowałam Teraz jednak nic innego nie robię tylko ... myślę ... myślę ... i ... myślę . Ale póki co, moje myślenie okazuje się bezproduktywne . Więc jeszcze pomyślę Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.11.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 I jak tam prace tynkarskie? A ja też dostanę kropelkę winka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts