Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adrianko ile już zrobione :o Długo mnie nie było w Domku Czerwonego Kapturka.... Jeśli chodzi o drzwi - popytaj jeszcze stolarzy, za ile zrobiliby Ci taki wymarzony wzór..I myślę,że nawet jeśli kasa wycieka, trzeba kompromisy wyważyć - może czasem warto poczekać na wymarzone cacko? JUż nie mogę się doczekać urządzania przez Ciebie wnętrz.Myślę, że będzie na co popatrzeć :p 8) ...

Pozdrawiam cieplutko

adamanko, miło Cię znów gościć :D . Cieszę się! :p

Im bardziej prace posuwają się do przodu , tym więcej rozwiązań kompromisowych :-? ... cóż, ... wiele rzeczy trzeba będzie sobie "odpuścić", na wiele też poczekać. Każdą decyzję staram się podejmować po przemyśleniach "za" i "przeciw". Nie sprawia mi przyjemności samo posiadanie, cieszę się natomiast z rzeczy w moim pojęciu pięknych i wartościowych. Wolę mieć ich mało, ale właśnie takie, które radują moje zmysły :wink:

Pozdrówka ! :D

Adriano, strasznie długo mnie tu nie było :oops: . U Ciebie robota poszła kawał do przodu, super, już robią się tynki. Kiedy planujecie się wprowadzić?

Aniu, no strasznie długo Cię nie było ... Fajnie, że już jesteś :D :p

Robota idzie , bo zima tuż, tuż i domek trza zamknąć :wink: :lol:

Do przeprowadzki jeszcze kawał czasu. Marzymy, by udało nam się wprowadzić na wakacje 2007 . Jednak będzie to uzależnione od tempa prac wykończeniowych. W każdym razie przyszłoroczne letnie wieczory chcielibyśmy spędzać już na własnym tarasie 8) :wink:

Pozdróweczka ! :D

Skor te moje kciukasy tak pomagają to zaciskam nadal :)

A z doświadczenia wiem że dobrze mieć w głowie pomysły :)

Widzisz nei tylko ja twierdzę że będzie na czym w Twoim domku oko zawiesić :)

Aguś, trzymaj i zaciskaj nadal !!! :D

Moja głowa już mnie boli od tych pomysłów, bo wciąż muszę je dopasowywać do realiów i możliwości. Już myślę, że znalazłam fantastyczne rozwiązanie, gdy raptem okazuje się ono dla mnie finansowo niedostępne :-? . I a'piać od początku ... :wink:

Pozdrowionka ! :D

Adriano, super, że już w przyszłym roku będziecie się wygrzewać na własnym tarasie.

A za pozdrowienia dziękuję, właśnie dopadło mnie przeziębienie jakieś i za bardzo nie wiem czym się kurować (zapachu czosnku nie zniosę, brrr).

Aniu, letni wieczór spędzony na własnym tarasie to na razie marzenie .... :wink:

Ostatnio i mnie coś bierze, oby nie grypa 8) . Ale Ty to musisz koniecznie teraz na siebie "chuchać" i "dmuchać". Żadnych leków, tylko miodzik z cytrynką, albo herbatka lipowa i malinowa . I dobrze położyć się spać w skarpetkach :wink: . Ja stosuję i pomaga 8) :wink:

Zdrówka życzę ! :p

Adriano Komputero ufff wreszcie nadrobiłam Twój dziennik, jestem pod wrażeniem jak tak w krótkim czasie można tyle już mieć :o jeszcze chwilkę i mnie dogonisz :D . Ale pięknie masz już to wszytko i tynki i wogóle a z tym kuciem po zrobieniu tynków ech coś wiem o tym, Adrianko nigdy nie jest tak pięknie jak chcielibyśmy, u mnie było to samo po zrobieniu gładzi podcinali mi otwory drzwiowe :cry: a co do kamienia na kominek jest super !! :wink:

i_ska, fajnie, że nadrabiłaś zaległości w czytaniu mojego Dziennika, ale ja wciąż czekam na wpisy w Twoim :wink: :lol: . Pisania to zapewne masz sporo ... i wydaje mi się (czuję to przez skórę :wink: ), że nie mam szans by Cię dogonić . No, chyba żebyś zechciała na mnie zaczekać ... :roll: ... :lol:

Widzisz, z otworami drzwiowymi (a w zasadzie ich kuciem) to ja chociaż zdążyłam przed gładzią :wink: 8) . I choć z tego się cieszę :wink: . Twojego "przypadku" bałam się jak ognia 8) .

Cieszę się, że kamień kominkowy spodobał Ci się. Mam nadzieję, że w obudowie wkładu będzie prezentował się równie dobrze :wink:

Pozdróweczka !!! :D :p

Adrianko - przepiękny ten kamień na kominek - gres pasuje pięknie - cudowne kolory. Wkład baaaardzo zacny ( widzę, że ma Pani inklinacje w kierunku Mercedesów :):)) Bardzo piękny. Wyglądać będzie niesamowicie..Gratuluję BARDZO dobrego gustu i smaku :)

znalazlem miejscowego stolarza ktory robi dowolne drzwi na zamowienie z dowolnego drewna i cena wraz z drewnianymi oscierznicami wszystko z sosny i nie ma tam zadnego detalu niedrewnianego wg mojego i zony pomyslu kosztuje 900 zl wraz z montazem. Dab i meranti kosztuja 1500 zl za drzwi wraz z oscierznica i montazem. Mamy do zrobienia 12 par drzwi.

wiec te ceny co podajesz to kosmos. Ten stolarz ma warsztat w Juszkowych pod Pruszczem Gdanskim w Pomorskim.

Tez chodzilismy dlugo za drzwiami i powalaly nas ceny drzwi jak to okreslalem z dykty.

Stolarz daje 2 letnia gwarancje, zreszta sam przyjezdza i mierzy na miejscu.

Napewno nie bedzie Ci po drodze ale przynajmniej mozna sie zorientowac w cenach. Podejrzewam ze gdzies w Chojnicach mozna dostac jeszcze taniej.

Bylismy u niego w warsztacie ogladac juz gotowe drzwi w czasie produkcji i malowania. Teraz przygotowuje sie do pracy nad naszymi. Robi tez okna, okiennice i schody.

CMyK

Mohag,

czyli górne półki już zarezerwowane ? :wink: :lol: :lol: :lol:

Kominek zapewne nie od razu będzie obudowany marmurem, ale najważniejsze, że jest pomysł ... i kolor marmuru wybrany :wink: 8)

Witaj CMyK,

serdecznie dziękuję za odzew i namiary. Kto wie, może i nawet po drodze mi będzie :wink: .

Szczerze powiem u stolarzy o drzwi nie pytałam , bo nie wiem dlaczego , ale nie mam "zaufania" . Być może niesłusznie, bo obecnie prywatne, małe stolarnie również mogą mieć dobre maszyny, lakiery i forniry. Chyba trzeba będzie się "przełamać" i poszukać u pobliskich stolarzy. Może właśnie u nich coś dla siebie znajdę :wink: 8)

Jeszcze raz wielkie dzięki !

Pozdrawiam !

Czy tynkarze dotarli już do tej osławionej piwniczki?! :wink: Coś tak cicho u Ciebie...

A, już wiem!!! To pewnie dlatego, że wprawiasz drzwi...

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

Pewnie doszli do piwniczki i dlatego cisza :wink: :)

Pewnie doszli do piwniczki i dlatego cisza :wink: :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gryfpc, Aga, Kasiu

jakbyście zgadli - właśnie "robi" się piwniczka (naleweczka i winko też) :wink: . Miejsca dla Was już zarezerwowałam :wink: :lol:

Teraz jednak nic innego nie robię tylko ... myślę :roll: ... myślę ... i ... myślę :roll: . Ale póki co, moje myślenie okazuje się bezproduktywne :-? .

Więc jeszcze pomyślę :roll: :wink:

Pozdróweczka ! :D