Adriano Komputero 30.11.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Renatko, tutaj znajdziesz sztuczny kamień elewacyjny: http://www.stonemaster.com.pl/plytki.html http://www.amer-stone.pl/asortyment.html http://www.stegu.pl/04.html Sama osobiście myślę o takim kamieniu, ale do wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 30.11.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Dzięki śliczne za te namiary.Ale się naogladałam! Niektóre z tych imitacji bardzo udane, podobają mi się. Bardzo poważnie zastanowię się nad zastosowaniem takiego "kamienia", zwłaszcza na cokoły i murki ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.12.2006 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Renatko, a więc masz nad czym myśleć . Rozwiązań jest naprawdę wiele, a nieraz nietypowe pomysły przynoszą zaskakująco dobry efekt . Ważne jest jednak dość wczesne ustalenie jak ma to wszystko wyglądać, bo nieraz już w początkowym etapie budowy należy poczynić takie działania, by rzecz, którą sobie upatrzyłaś mogła być zastosowana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.12.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Adriano to juz Taki piekny dom masz!!! Oj, to ja te wasze wnetrza chce zobaczyc!!! Na prawde ladnie...A jak juz pisze o ladnie, to znow musze wspomniec, ze dzialke macie..., marzenie...Cos podobnego do Alfredzi...Jak ja Wam zazdroszcze tych drzewek i lasku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.12.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Całość (elewacja z dachem) robi świetne wrażenie . A jak już te okna będą ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.12.2006 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zelijko, marzyliśmy o takiej działeczce jak ma Alfredka, ale niestety nie mogliśmy znaleźć. Podobały nam się niektóre, ale były tak daleko od "miasta", że rezygnowaliśmy, ze w/g na czasochłonny dojazd męża do pracy, a syna do szkoły. Nie mamy więc tak wspaniałej działki jak byśmy chcieli, ale w zasadzie jesteśmy z niej zadowoleni, bo lasek mamy blisko, a i do miasta niedaleko Bardzo się cieszę, że domek już na tym etapie Ci się podoba . Nieskromnie przyznam, że i moje oczy cieszy coraz bardziej i sama nie mogę uwierzyć, że patrzę na własny dom . Do etapu wnętrz jeszcze troszkę czasu, ale po głowie chodzi mi już parę pomysłów. Wielką przyjemność sprawia mi "wymyślanie" i projektowanie. Zobaczymy co z tego wyniknie K74, Sama jestem bardzo ciekawa jak będzie z ... oknami... ciiii ... Miło, że i bez okien całość robi na Tobie dobre wrażenie Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.12.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 oj robi wrazenie robi a moze podzielisz sie troche tymi pomyslami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goyka 02.12.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ADRIANKO,oj tak !Domek pięknieje z dnia na dzień i marzenia się urealniają ,stają się coraz bardziej rzeczywiste.Jest się z czego cieszyć .Łączę się z Tobą w tych emocjach i konsekwentnie kibicuję. Zyczę powodzenia na etapie wstawiania OKIEN.!Terminowej dostawy,bez usterek i uszkodzeń,sprawności i fachowości montażu .Właściwego przebiegu całej tej akcji. POZDROWKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.12.2006 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 oj robi wrazenie robi a moze podzielisz sie troche tymi pomyslami ? Mohag, moje wszystkie pomysły ujrzą światło dzienne i poddane zostaną Waszej krytyce , jak tylko wprowadzę je w "życie". Myślę, że nastąpi to już niebawem . Pomysłów u mnie dostatek i nie wiem jeszcze na który się ostatecznie zdecyduję. Mogę Ci już natomiast powiedzieć, że np. obudowy kominka nie wykończę marmurem, który wcześniej wybrałam - widzisz, u mnie jak w kalejdoskopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.12.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Kalejdoskop to znam sama z autopsji Ogolny zarys oczywiscie zostal ten sam, ale dodatki zmieniaja sie... a raczej zmienialy ogolnie co jakis czas, do momentu zakupu czegos konkretnego i to nie zawsze Obecnie posiadam dodatkowa umywalke szklana, trzy baterie do malej lazienki i trzy baterie kuchenne hihi bo nie wiem jeszcze ktore beda docelowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.12.2006 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ADRIANKO,oj tak !Domek pięknieje z dnia na dzień i marzenia się urealniają ,stają się coraz bardziej rzeczywiste.Jest się z czego cieszyć .Łączę się z Tobą w tych emocjach i konsekwentnie kibicuję. Zyczę powodzenia na etapie wstawiania OKIEN.!Terminowej dostawy,bez usterek i uszkodzeń,sprawności i fachowości montażu .Właściwego przebiegu całej tej akcji. POZDROWKA goyka, DZIĘKI !!! Te emocje są tak wielkie i zarazem tak przyjemne, że człowiekowi skrzydła rosną i dusza śpiewa . Jeśli można podzielić się z kimś swoją radością , to ta radość jakby większa jeszcze była. Cieszę się, że jesteś ze mną i że kibicujesz . To takie ważne, gdy przeżywa się swoją radość wspólnie, jak się wie, że ktoś jeszcze cieszy się razem z Tobą . Za słowa "powodzenia" w temacie okien oczywiście nie dziękuję Pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.12.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Kalejdoskop to znam sama z autopsji Ogolny zarys oczywiscie zostal ten sam, ale dodatki zmieniaja sie... a raczej zmienialy ogolnie co jakis czas, do momentu zakupu czegos konkretnego i to nie zawsze Obecnie posiadam dodatkowa umywalke szklana, trzy baterie do malej lazienki i trzy baterie kuchenne hihi bo nie wiem jeszcze ktore beda docelowo No widzisz Mohag, sama wiesz jak to jest (hi, hi). Zawsze te parę "zbędnych" i niewykorzystanych rzeczy będziesz mogła odsprzedać np. na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Piękny dom wybudowaliście Adrianko . Muszę przyznać, że takiego lux komina to jeszcze nie widziałam. A jaką masz dachówkę, czy to Creaton, bo trochę mi przypomina moją? Bardzo jestem ciekawa jak będziesz wykańczać wnętrza. Zdradzisz choć trochę jakie masz pomysły? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.12.2006 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witaj Sonika w moich skromnych progach. Czuję się zaszczycona Twoją wizytą i jest mi ogromnie miło . Dziękuję też za miłe słowa . Dobrze Ci się wydaje - na dachu mamy dachówkę Creatona "Harmonni" (czerwona angoba). Odnośnie wnętrz, to również i Twoje wnętrza były dla mnie inspiracją. Bardzo spodobał mi się Twój gres, więc u siebie też planuję położyć podobny. Z tym, że zdecyduję się chyba ułożyć go na całości parteru z salonem włącznie. Ponieważ wszystkie pomieszczenia na dole (za wyjątkiem gabinetu) są jakby całością i nie ma między nimi drzwi, chciałabym utrzymać w nich podobną kolorystykę i styl. Lubię wszelkie odcienie ziemi - od kremu po brązy, zielenie i rudości. Meble jadalniane będą w kolorze orzecha, kuchenne w kolorze wanilii. Klatkę schodową i jedną ze ścian holu chcę wyłożyć kamieniem (ew. jego imitacją). Całość w duchu klasycznym Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.12.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 ada, klinkier na domku wygląda pięknie! a jak super działka położona! tylko pozazdrościć trzymam kciuki za okna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.12.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Adrianko, a jakie będą okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.12.2006 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ivonesca, dzięki za miłe słowa ! Kciuki za okna BARDZO POTRZEBNE ! Zaciśnij więc je mocno ! Dominikams, okna mają być drewniane. Właśnie czekam na telefon w sprawie ich ew. dostawy . Trzymaj kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.12.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Chodziło mi o kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.12.2006 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dominikams, z kolorem moich okien miałam troszkę "zamętu" . Na początku wybrałam coś podobnego do teak (na kolorniku były symbole, a nie nazwa). Później uznałam, że ten kolor będzie zbyt ostry więc chciałam zmienić na orzechowy brąz. Po długich pertraktacjach z firmą (umowa i zamówienie już poszło) udało mi się kolor zmienić. Ciężar mi spadł z serca, bo ten teak w ogóle by nie pasował. Moje okienka będą więc takie jak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.12.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 No to czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts