andrzejka 01.02.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Hej Adrianko Komputero przeczytałam twój dziennik Całkiem sympatycznie piszesz, bardzo przyjemnie się go czyta Projekt ładny i bardzo fajny ale pewnie i cena fajna, czemu nie napisałaś na ile masz pierwszą wycenę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.02.2006 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Nefer, casting trwa, tyle, że biorą w nim udział tylko dwie ekipy. Trochę mało, co ? I to są dopiero jaja!!! Ale ja wieszać się nie będę Myślę, że mój wybór to będzie strzał w dziesiątkę No i jakoś to będzie Andrzejko, miło mi przeogromnie, że zajrzałaś do mojego dziennika i że przyjemnie Ci się go czytało Cieszę się, że określasz mój projekt jako fajny. Nie podałam wysokości całkowitej wyceny, bo ona jest troszkę mniej fajna Mam nadzieję jednak, że nie jest to cena ostateczna. Poczekam na drugi kosztorys i wtedy będę negocjować. Jak ustalę konkretne koszta to z pewnością je ogłoszę. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.02.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Adriano napisz ile ci wyszlo z metra za dom trzymam kciuki zeby wycena od A nie wymagała przełykania ani sliny ani napojów "z pradem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.02.2006 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Zielonooka, licząc ogólnie i nie uwzględniając wartości przyłączy, osprzętu oraz kosztów pokrycia podłóg i schodów wyszło 2050 zł za m2. I co Ty na to ? Jak myślisz - dobra cena ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.02.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Żeby otrzymać pozwolenie musisz mieć wodę??????????????????? Hm co kraj to obyczaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 05.02.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Jestem pełna podziwu!!!BRAWO!! Myślę ,że z taką przedsiębiorczością, zaradnością i sprytem budowa pojdzie jak po maśle!!!Wielkie wyrazy uznania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Adriano, jakbyś potrzebowała jakiejś pomocy logistycznej w Warszawie to zawsze możesz dać znać - to mała wieś , więc wszędzie blisko Pozdrawiam P.S. W Kanadzie nikogo nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.02.2006 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Żeby otrzymać pozwolenie musisz mieć wodę??????????????????? Hm co kraj to obyczaj!!! Do budowy domu woda musi być. Tak mnie zapewniał mój projektant od adaptacji oraz Pan od przyłączy wodociągowych. Chyba nie blefują ? A Ty Aga nie musiałaś mieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.02.2006 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Jestem pełna podziwu!!!BRAWO!! Myślę ,że z taką przedsiębiorczością, zaradnością i sprytem budowa pojdzie jak po maśle!!!Wielkie wyrazy uznania!!! Alfredko, wielkie dzięki !!! Pragnę aby Twoje słowa się sprawdziły i aby tak się właśnie stało ! Tylko żeby tak się na tym maśle zanadto nie poślizgnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.02.2006 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Adriano, jakbyś potrzebowała jakiejś pomocy logistycznej w Warszawie to zawsze możesz dać znać - to mała wieś , więc wszędzie blisko Pozdrawiam P.S. W Kanadzie nikogo nie mam Nefer, to bardzo miło z Twojej strony, że oferujesz pomoc Będę o tym pamiętać. Dzięki ! Trójmiasto na szczęście jest jeszcze mniejszą "wioską" niż Warszawa Okazało się, że W-wa to teraz właśnie Kanada. A do Kanady nie jadę - będą 2 w 1 - czyli jeden podpis za dwie osoby Wszystko się więc "samo" rozwiązało Jutro jadę zawieść listę, bo podpisy już SĄ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Idziesz jak czołg, Moja Droga. Chyba przyszła wigilia już w nowym domku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.02.2006 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Czołg ? Jejku, wolę chyba armatę ,albo jak pisała anSi błyskawicę Nie! nie chcę się wprowadzać za szybko. Mury muszą wyschnąć. Nie chcę szaleć, bo wówczas bardzo trudno o trafne wybory. Wolę mieć więcej czasu na podejmowanie decyzji , bo "co nagle do po diable". Na szczęście mam gdzie mieszkać więc tak bardzo mi się nie śpieszy. Plan jest taki : w tym roku stan surowy otwarty (z dachówką), na przyszłą wiosnę reszta, a przeprowadzka na zimę A więc Wigilia, ale na 2007 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Adriano a czekaj oprzelicze sobie Melanie te 2050 netto czy brutto i za jaki stan - pod klucz? developerski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.02.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Zielonooka, to cena brutto za stan developerski (bez przyłączy, osprzętu, podłóg, białego montarzu, schodów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.02.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Żeby otrzymać pozwolenie musisz mieć wodę??????????????????? Hm co kraj to obyczaj!!! Do budowy domu woda musi być. Tak mnie zapewniał mój projektant od adaptacji oraz Pan od przyłączy wodociągowych. Chyba nie blefują ? A Ty Aga nie musiałaś mieć ? Musieliśmy wystąpić do Wodociągów o warunki przyłączy, to pismo zostało dołączone do zaadaptowanego projektu, ale fizycznie nie muszę podłączać się do wodociagów. Znaczy się woda musi być, ale my będziemy mieć ze studni i tak też będzie dobrze. No chyba, ze się dogadamy z sąsiadami odnośnie przyłączenia. Bo ja nie mam zamiaru pokrywać wszystkich kosztów Ale faktycznie co kraj to obyczaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 06.02.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Gratuluje zebrania podpisów... widac że jestes energiczna osóbką, gratuluje równiez wyboru swietnego projektu, tez bralismy go pod uwage ale brakowało nam tam drugiego garażu ale ogólnie projekt jest naprawde fajny..bedziecie miec sliczny domek:)Życze powodzenia w załatwianiu wszelkich formalności i szybkiego rozpoczęcia budowy. Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 jak brutto to mysle ze ok:) ale tak jak mowie - sciagne sobie tech. rysunki z archipelagu i przelicze dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.02.2006 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Musieliśmy wystąpić do Wodociągów o warunki przyłączy, to pismo zostało dołączone do zaadaptowanego projektu, ale fizycznie nie muszę podłączać się do wodociagów. Znaczy się woda musi być, ale my będziemy mieć ze studni i tak też będzie dobrze. No chyba, ze się dogadamy z sąsiadami odnośnie przyłączenia. Bo ja nie mam zamiaru pokrywać wszystkich kosztów Ale faktycznie co kraj to obyczaj. Pozdrawiam Aga , gdybym miała własną studnię to by mi też zapewne na podłączeniu do wodociągów tak bardzo nie zależało. Nie biegałabym też jak "kot z pęcherzem" za podpisami sąsiadów. Tyle, że wspólna rura "idzie" w drodze wzdłuż wszystkich działek. Koszty pociągnięcia kilkumetrowej rury do własnego ujęcia nie będą więc chyba zbyt wysokie Chyba mniejsze jak wykopanie własnej studni Tak, czy inaczej woda do budowy (i nie tylko) jest niezbędna Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.02.2006 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Metea, serdecznie dziękuję Ci za miłe słowa ! One tak bardzo są potrzebne ... jeszcze wszystko przed nami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.02.2006 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 jak brutto to mysle ze ok:) ale tak jak mowie - sciagne sobie tech. rysunki z archipelagu i przelicze dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci Zielonooka, mówisz, że cena OK ? Będę chciała jeszcze o niej porozmawiać z panem B , może "coś" opuści Nic nie wiem o rysunkach technicznych z Archipelagu Jeśli już przeliczysz - daj znać ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts