Adriano Komputero 07.01.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ooo! to ceny tak poszybowały? ... Adrianko, nie strasz cenami, bo się nigdy nie odważę. Renatko, gdzież bym śmiała Cię straszyć . Nie chcę ... , ale muszę powiedzieć, że ... ceny niestety poszybowały . W zasadzie wszystko zdrożało . Sama zobacz o ile wzrósł 1m2 mieszkania od roku 1998 . W/g moich obliczeń 300%. Także nie masz na co czekać, tylko zakasuj rękawy i do dzieła !!! I bez wymówek ! P.S. Moja brama jest pojedyńcza , ale o nietypowym wymiarze (272/235). Sama zwiększyłam szerokość wjazdu, bym nie miała problemów z wjechaniem do garażu. Dobrze, że teraz robią składane lusterka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 ale nie ma jeszcze składanych błotników :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.01.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ano nie ma - szkoda. Dlatego np. zderzaki przednie i boczne będą w naszym samochodzie nielakierowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.01.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Ten pomysł ze światełkiem w garażu, które zapala się przy otwieraniu bramy, to jest super . Pozwolisz, że "zgapię" (czy u Was w szkole się też tak mówiło ?) od Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.01.2007 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Kasiu, zgapiaj , zgapiaj do woli ! Szkolny język jest chyba wszędzie ten sam P.S. Zaskoczył mnie jednak mój syn, gdy na bilet miesięczny na tramwaj powiedział "migawka". U nas się takiego określenia nie używa, a tam gdzie on studiuje to powszechne słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.01.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 na bilet miesięczny na tramwaj powiedział "migawka" Znaczy: w Łodzi studiuje . Już kiedyś słyszałam to określenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.01.2007 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 na bilet miesięczny na tramwaj powiedział "migawka" Znaczy: w Łodzi studiuje . Już kiedyś słyszałam to określenie. No widzisz, po niektórych określeniach i nazwach można się dowiedzieć skąd jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.01.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Gratuluje postepów na budowie Rzeczywiścei zima jest w tym roku bardzo łaskawa dla braci budującej i żal było by spać Trzymam kciukasy za dalsze prace i drzwi Firaneczki nieczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Aguś, dzięki ! O drzwiach ani widu, ani słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.01.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Mi tez się bardzo spodobały firanki! Na co czekasz?! Pakuj się!! Dom gotowy!! A z tą nieszczelnością komina to rzeczywiście wpadka - aż boję się pomyśleć co by było, gdyby była już wełna i płyty. Na drzwi czekasz tyle czasu?! To jakiś koszmar! Zapowiadają chociaż, kiedy możesz się ich spodziewać? Trzymam kciuki!! A brama to jest ciemny brąz? Na zdjęciach nie wygląda ciemno ani trochę. Może to kwestia zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.01.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Trzymam kciuki za drzwi Co do komina to dobrze że wyszło teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dominiko, wiesz, im bardziej roboty posuwają się w przód tym bardziej uzmysławiam sobie ile jeszcze przede mną. Jakby następne etapy przytłaczały swoim zakresem to co zostało już wykonane. To niesamowite, że im więcej - tym mniej. Im więcej robię (rękami swoich majstrów) tym mniej widać i jakby droga do celu się oddalała Obawiam się, że zanim dom będzie gotowy ... to duuużo jeszcze czasu upłynie ... W każdym razie o firanki już nie muszę się martwić Na drzwi niestety czekam i czekam . Zamawiałam je miesiąc później niż okna. Ponieważ te przyszły w grudniu, to mam nadzieję, że drzwi dostanę w tym miesiącu. Już chciałabym mieć je zamontowane. Jestem też ogromnie ciekawa jak wyszły, bo sama robiłam ich projekt Z dekarzem rozmawiał już mój kier. bud. Poprawki mają być wykonane w tym tygodniu, ale pewnie trzeba będzie poczekać z ociepleniem do następnych deszczy, by sprawdzić, czy wszystko jest O.K. Dzięki za trzymanie kciuków - są bardzo potrzebne ! P.S. Brama to "ciemny brąz", który w realu nie jest ciemny . Zdjęcie w zasadzie oddaje ten kolor, chociaż może błysk lampy aparatu rozjaśnił go trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Trzymam kciuki za drzwi Co do komina to dobrze że wyszło teraz Aga, na Ciebie zawsze mogę liczyć . DZIĘKI ! Całe szczęście, że nieszczelność pojawiła się wcześniej niż później. Teraz można wszystko "bezboleśnie " poprawić. Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.01.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dominiko, wiesz, im bardziej roboty posuwają się w przód tym bardziej uzmysławiam sobie ile jeszcze przede mną. Jakby następne etapy przytłaczały swoim zakresem to co zostało już wykonane. To niesamowite, że im więcej - tym mniej. Im więcej robię (rękami swoich majstrów) tym mniej widać i jakby droga do celu się oddalała Obawiam się, że zanim dom będzie gotowy ... to duuużo jeszcze czasu upłynie Ja mam to samo - jestem już jakoś zdołowana tym ogromem prac. No i jeszcze ten tynkarz Ja tez chcę miec bramę ciemny brąz, który nie jest ciemny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2007 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dominiko, więc jest już nas dwie . Zapewne to "normalne" odczucia i każdy z inwestorów takie ma. Ale to marne pocieszenie. Obawiam się, że to co najgorsze dopiero przed nami . W końcu "wykończeniówka" ma dopiero wykańczać Jeśli chcesz bramę w kolorze "ciemny brąz" , który nie jest ciemny - zamów taką jak ja Trzymam kciuki za Twoje tynki ! . Będzie dobrze ! Nie martw się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Jeśli chcesz bramę w kolorze "ciemny brąz" , który nie jest ciemny - zamów taką jak ja To mi podpowiedziałaś! Jest rano i główka wolniej pracuje po wylegiwaniu się w łóżeczku? Toż to była ukryta prośba/sugestia o podanie namiarów na bramę (czyli producenta itd), bo się nie doczytałam, czyja to brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.01.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Oj, Dominiczko, jeśli dobrze spojrzysz na mój ostatni post, to zobaczysz, że to nie rano, a późnym wieczorem był pisany . Ale dla mojej główki to bez różnicy Musiałaś faktycznie nie doczytać, bo w Dzienniku opisałam wszystkie szczegóły odnośnie bramy i sądziłam, że już wszyscy wszystko wiedzą . Ale dla Ciebie , powtórzę : to brama Hormann segmentowa, z przetłoczeniami M, ocieplona 2/4cm, z napędem i w kolorze typowym - ciemny brąz (bez dopłat ) Miłego dnia ! Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Adriano -widze, ze z brama wybor byl u ciebie dokladnie taki jak u mnie. Tez mailam mnostwo watpliwosci co do koloru i zdecydowalam sie na ciemny raz bez doplat i taki sam wzor mamy Ja tam jestem zadowolona z koloru- lepiej za duzo nie kombinowac (tym bardziez z doplata 700 zł ), bo i tak nie ma pewnosci jaki bedzie efekt. Swietnie, ze zaczeliscie juz ocieplanie- dobra wybralas grubosc welny i sposob jej ulozenia My dalismy 20cm- niby jest cieplo, ale spedza mi to troche snu z powiek. Tylko, ze ja juz nic nie zrobia bo G-k juz polozony, ale za to moge dopingowac dobre decyzje innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 O, to ja też taką wezmę i będzie nas trzech A co do wełny, to ja też się miotam ile dać. W projekcie 15 między krokwie + 5 na wierzch. Ale zastanawiam się, czy dać 10. Tak sobie myślę, ze może jakbym kupiła tę najlepszą wełnę (tzn. o najlepszych parametrach), to wystarzyło by 20? Mówię o Super-macie Isovera. Jaką wy macie, dziewczyny? W ogóle to czuję, że skończy się to tak, że zdecydujemy się, jak zobaczymy wyceny na poszczególne wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.01.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 iga, przy wyborze koloru bramy wyszłam z tego samego założenia co Ty - za dużo nie kombinować Wydaje mi się, że na Twojej bramie są nieco węższe przetłoczenia niż na mojej. Ale to w zasadzie bez znaczenia. Ważne, że brąz się nam obu podoba Miło, że popierasz nasze decyzje Dominiko, w "trzech" będzie raźniej ! . Zapraszam do grona brązowych bram Do ocieplenia wykorzystaliśmy wełnę kamienną Rockwool . Między krokwie poszło 20 cm TOPROCK, a na wierzch 5 cmSUPERROCK. Wolę wełnę kamienną niż szklaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts