Adriano Komputero 23.01.2007 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Dominiczko, wiadomość smutna, ale prawdziwa . Jutro jest następny dzień i może będą powody do radości. Trzeba znaleźć pocieszenie ... Moja koza z całą pewnością jest siostrzyczką cioteczną twojej . Nie palimy na noc, bo się boimy . Wolimy nie zostawiać ognia w domku, w którym nikogo nie ma. Od rana do wieczora pracuje ekipa, więc cały czas kózka grzeje. Najbardziej się jednak obawiam nocnych przymrozków i tych minusowych temperatur, jakie zapowiadają. Czy wówczas nie zaszkodzi to wylewkom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.01.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ale przecież to niemożliwe, żeby dom ci sie tak szybko wyziębił. Skoro ocieplenie gotowe, to przy grzaniu przez cały dzień na pewno temperatura nie spadnie poniżej kilku stopni. Więc nic się nie martw, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Aha - najlepiej kup termometr, to bedziesz wiedziała, Ja dziś kupiłam dwa - jeden na dół, drugi na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.01.2007 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ale masz świetny pomysł . Że też ja na to nie wpadłam . Dominiczko, jesteś WIELKA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.01.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ojej, taka mała rzecz, a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 24.01.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Dominiko, mała rzecz a cieszy , a jaka pożyteczna Melduję , że termometry zostały zakupione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.01.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Po 1 ja tam na żadne diety się nie zapisuje Zjem wszystko co mi dacie i jeszcze słodki zagryzę Bardzo mi przykro z powodu drzwi mam nadzieje że w marcu w końcu przyjadą całe i piekne Co do wylewek i grzania jeśli palicie cały dzień, w nocy spokojnie moćna nie palić my tak robilismy u siebie i nigdy tem. nie spadła poniżej 10 stopni Trzymam kciuki za wszystkie prace A termometry są bardzo pożyteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 25.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 No to już się bezpieczniej czujesz, jak mniemam Sprawdzałaś już temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.01.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Aga, ty taka filigranowa jesteś, że żadnej diety nie musisz stosować. Słodyczy też możesz jeść do woli . Co innego ja ... Z tą temperaturą w nocy pocieszyłaś mnie .Powiedz proszę, czy u ciebie w domku te 10 stopni było w czasie mrozów ? Dominiko, termometry wczoraj zostały zakupione, dzisiaj powieszone, a jutro będzie odczyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 No i jak tam? Czy odczyty cię zadowalają? Fajnie, ze podjęłaś już decyzję co do kafli - my też, chociaż u nas poszło dość szybko - nie mamy czasu na łażenie po sklepach, a ja tak to lubię Aha - u nas też Tubądzin Jaką kolekcję wybrałaś? - nie kryj się z tym, uchyl rąbka tajemnicy, no.... nie bądź taka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 uhu wlasnie, prosze rasras zapodac nazwe kolekcji tych plytek zeby mozna bylo sobie w necie poogladac i lepiej zeby koncepcja sie juz nie zmieniala, bo to tylko dodatkowy czas i zawracanie gitary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.01.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Dominiko, niestety jestem zawiedziona . Termometry (oba) wskazują ... 5 stopni w czasie kiedy się w domku grzeje. A jak się przychodzi rano to ... szkoda gadać . Chyba będziemy musieli nagrzewnicą na prąd jeszcze podgrzewać, bo zimno cholernie Zdjęcie płytek wkleiłam do Dziennika, ale nie było odzewu, więc skasowałam . Niebawem zobaczysz je na ścianach mojej łazienki. Niech na razie pozostanie to rąbkiem tajemnicy ( może wtedy będzie ciekawiej ) Mohag, póki co płytki jeszcze nie kupione i nie zamówione. Jak będą zwiezione - pokażę . Bo wiesz, jeszcze nie wiadomo, czy na pewno będą TE Zawracanie gitary to u mnie chleb powszedni (ten typ tak ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Słuchaj, nie panikuj, u nas też rewelacji nie ma Teraz na dole ok. 5 stopni,na górze 3-4. Jak byli panowie i palili w kozie często, to na dole było zdecydowanie cieplej (tzn. ze 2- 3 stopnie), mimo, że często otwierane były drzwi do garażu, bo wwozili taczkami tynk. Tylko że u nas nie ma ocieplenia dachu, no i podłoga nieocieplona. Poza tym są dziury pod drzwiami, coś tam pozatykaliśmy styropianem, ale tak byle jak, bo się nie dało. Nie musi być ciepło, ale przynajmniej 1 stopień, żeby nie zamarzło. Jutro kupujemy piankę i piankujemy co się da , czyli przede wszystkim szczeliny przy deskowaniu (między styro a dechami), dziurę w stropie nad garażem i może jakoś te szpary pod drzwiami (nie wiem, czy się da). Wpadłam też na pomysł, żeby rozłożyć na stropie nad garażem styropian (zostało nam trochę z ocieplenia), to powinno być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.01.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dominiko, po informacji, że drzwi nie dojadą tak szybko majstry też zrobili docieplenie ze styropianu od wewnątrz w wejściu. Poprawili też próg garażu - bo brama nie dosięga podłoża. Jak będą wylewki, to wtedy go zlikwidują . Trochę mnie pocieszyłaś ... wystarczy 1 stopień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Spokojnie, następny tydzień ma być cieplejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 28.01.2007 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Spokojnie, następny tydzień ma być cieplejszy Coś nie sprawdzają się prognozy długoterminowe. Jakoś zawsze "wychodzi" inaczej. Wolałabym jednak , by twoja zapowiedź cieplejszego tygodnia sprawdziła się , bo moje majstry mają w planach wylewki na parterze . Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.01.2007 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 piekne plytki- mysle, ze swietnie uda ci sie zgrac je z nowoczesniejszym stylem. Jestem zachwycona ceramika- seria Ego zawsze najbardziej mi sie podobla- jak wezmiecie jeszecz wc w ego too na pewno do cibie przyjade, zeby usiasc na nim i poczuc odrobine luksusu!!! Bo ja niestety dalam to finansowo za wygrana- ale ta ceramika jest the best!!! Mam nadzieje, ze nie zmienisz decyzji A co do wanny to ci nie doradze- obie sa piekne. Znajmoi maja u siebie ta polkolista z Kola wlasnie z okleinie drewnianej i uwazam, ze w realu prezentuje sie peiknie. Jesli wiec nie uda ci sie znalezc tej owalnej nic nie stracisz A temperatura ma spasc po weekendzie I prosze nie byc zlosliwym dla zapoznionych i nie usuwac za szybko fortek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 29.01.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam, wylewki macie tradycyjnie wylewane czy z tzw.mixokreta? Jak długo musza schnąc,aby można było kłaśc podłogi? Nas też goni czas,wylewki mają byc za ok.tydzień-dwa,boję się że przy tej pogodzie będą problemy ze schnięciem Jakie podłogi przewidujecie w salonie i pokojach? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 29.01.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Adrianko, płytki i ceramikę po prostu śliczną wybrałaś. Mnie też bardzo podoba się ta seria, zwłaszcza te kremowe płyteczki. Po raz kolejny zgadzamy się, tylko ja z pewnością ze względów finansowych będę musiała odpuścić sobie ceramikę Ego( witaj w klubie iga) Może uda mi się zakupić wannę, tę owalną, bo najlepiej taka będzie pasowała do mojej łazienki, albo podobna byleby po środku ............ zobaczymy. P.S. Kiedy Ty prezentowałaś wczesniej tę glazurę? Tak często mam krzyżyki zamiast zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Adriano, wanny super. Mnie bardzo podoba się ta druga, owalna. Tylko niestety, do takiej wanny trz4eba mieć chyba dużą ustawną łazienkę, a moja ma tylko 7,5 m2 . Płytki, które wybrałaś naprawdę ładne, teraz musisz jeszcze pomyśleć nad aranżacją całości a to niestety chyba najtrudniejsze. Ale Ty, jak widzę, masz duuuże umiejętności plastyczne, więc i z tym sobie świetnie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts