Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

Dominiczko,

wiadomość smutna, ale prawdziwa :-? . Jutro jest następny dzień i może będą powody do radości. Trzeba znaleźć pocieszenie ... :wink:

Moja koza z całą pewnością jest siostrzyczką cioteczną twojej :lol: .

Nie palimy na noc, bo się boimy :roll: 8) . Wolimy nie zostawiać ognia w domku, w którym nikogo nie ma. Od rana do wieczora pracuje ekipa, więc cały czas kózka grzeje. Najbardziej się jednak obawiam nocnych przymrozków i tych minusowych temperatur, jakie zapowiadają. Czy wówczas nie zaszkodzi to wylewkom ? :roll:

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po 1 ja tam na żadne diety się nie zapisuje 8)

Zjem wszystko co mi dacie i jeszcze słodki zagryzę :wink: :)

Bardzo mi przykro z powodu drzwi :cry: mam nadzieje że w marcu w końcu przyjadą całe i piekne :)

Co do wylewek i grzania jeśli palicie cały dzień, w nocy spokojnie moćna nie palić my tak robilismy u siebie i nigdy tem. nie spadła poniżej 10 stopni :)

Trzymam kciuki za wszystkie prace :)

A termometry są bardzo pożyteczne :)

Aga,

ty taka filigranowa jesteś, że żadnej diety nie musisz stosować. Słodyczy też możesz jeść do woli :wink: .

Co innego ja ... 8) :wink:

Z tą temperaturą w nocy pocieszyłaś mnie :wink: .Powiedz proszę, czy u ciebie w domku te 10 stopni było w czasie mrozów ?

Dominiko,

termometry wczoraj zostały zakupione, dzisiaj powieszone, a jutro będzie odczyt 8) :wink: .

No i jak tam? Czy odczyty cię zadowalają?

Fajnie, ze podjęłaś już decyzję co do kafli - my też, chociaż u nas poszło dość szybko - nie mamy czasu na łażenie po sklepach, a ja tak to lubię :roll:

Aha - u nas też Tubądzin 8)

Jaką kolekcję wybrałaś? - nie kryj się z tym, uchyl rąbka tajemnicy, no.... nie bądź taka.... :wink: :lol:

Dominiko,

niestety jestem zawiedziona :-? . Termometry (oba) wskazują ... 5 stopni w czasie kiedy się w domku grzeje. A jak się przychodzi rano to ... szkoda gadać :( . Chyba będziemy musieli nagrzewnicą na prąd jeszcze podgrzewać, bo zimno cholernie :-?

Zdjęcie płytek wkleiłam do Dziennika, ale nie było odzewu, więc skasowałam 8) . Niebawem zobaczysz je na ścianach mojej łazienki. Niech na razie pozostanie to rąbkiem tajemnicy ( może wtedy będzie ciekawiej :wink: )

Mohag,

póki co płytki jeszcze nie kupione i nie zamówione. Jak będą zwiezione - pokażę :wink: .

Bo wiesz, jeszcze nie wiadomo, czy na pewno będą TE 8) :wink: :lol:

Zawracanie gitary to u mnie chleb powszedni :wink: (ten typ tak ma )

Słuchaj, nie panikuj, u nas też rewelacji nie ma :roll:

Teraz na dole ok. 5 stopni,na górze 3-4. Jak byli panowie i palili w kozie często, to na dole było zdecydowanie cieplej (tzn. ze 2- 3 stopnie), mimo, że często otwierane były drzwi do garażu, bo wwozili taczkami tynk.

Tylko że u nas nie ma ocieplenia dachu, no i podłoga nieocieplona. Poza tym są dziury pod drzwiami, coś tam pozatykaliśmy styropianem, ale tak byle jak, bo się nie dało. Nie musi być ciepło, ale przynajmniej 1 stopień, żeby nie zamarzło.

Jutro kupujemy piankę i piankujemy co się da :wink:, czyli przede wszystkim szczeliny przy deskowaniu (między styro a dechami), dziurę w stropie nad garażem i może jakoś te szpary pod drzwiami (nie wiem, czy się da). Wpadłam też na pomysł, żeby rozłożyć na stropie nad garażem styropian (zostało nam trochę z ocieplenia), to powinno być lepiej :roll:

Dominiko,

po informacji, że drzwi nie dojadą tak szybko majstry też zrobili docieplenie ze styropianu od wewnątrz w wejściu. Poprawili też próg garażu - bo brama nie dosięga podłoża. Jak będą wylewki, to wtedy go zlikwidują .

Trochę mnie pocieszyłaś ... wystarczy 1 stopień :o :roll:

Spokojnie, następny tydzień ma być cieplejszy :D

Coś nie sprawdzają się prognozy długoterminowe. Jakoś zawsze "wychodzi" inaczej. Wolałabym jednak , by twoja zapowiedź cieplejszego tygodnia sprawdziła się , bo moje majstry mają w planach wylewki na parterze 8) . Zobaczymy :roll: :wink:

piekne plytki- mysle, ze swietnie uda ci sie zgrac je z nowoczesniejszym stylem. Jestem zachwycona ceramika- seria Ego zawsze najbardziej mi sie podobla- jak wezmiecie jeszecz wc w ego too na pewno do cibie przyjade, zeby usiasc na nim i poczuc odrobine luksusu!!! :D Bo ja niestety dalam to finansowo za wygrana- ale ta ceramika jest the best!!! :D Mam nadzieje, ze nie zmienisz decyzji :wink:

A co do wanny to ci nie doradze- obie sa piekne. Znajmoi maja u siebie ta polkolista z Kola wlasnie z okleinie drewnianej i uwazam, ze w realu prezentuje sie peiknie. Jesli wiec nie uda ci sie znalezc tej owalnej nic nie stracisz :wink:

A temperatura ma spasc po weekendzie :wink: I prosze nie byc zlosliwym dla zapoznionych i nie usuwac za szybko fortek!!!

Witam,

wylewki macie tradycyjnie wylewane czy z tzw.mixokreta?

Jak długo musza schnąc,aby można było kłaśc podłogi? Nas też goni czas,wylewki mają byc za ok.tydzień-dwa,boję się że przy tej pogodzie będą problemy ze schnięciem :-?

Jakie podłogi przewidujecie w salonie i pokojach?

Pozdrawiam cieplutko

Adrianko, płytki i ceramikę po prostu śliczną wybrałaś. Mnie też bardzo podoba się ta seria, zwłaszcza te kremowe płyteczki.

Po raz kolejny zgadzamy się, tylko ja z pewnością ze względów finansowych będę musiała odpuścić sobie ceramikę Ego( witaj w klubie iga)

Może uda mi się zakupić wannę, tę owalną, bo najlepiej taka będzie pasowała do mojej łazienki, albo podobna byleby po środku ............ zobaczymy.

P.S. Kiedy Ty prezentowałaś wczesniej tę glazurę? Tak często mam krzyżyki zamiast zdjęć :evil:

Adriano, wanny super. Mnie bardzo podoba się ta druga, owalna. Tylko niestety, do takiej wanny trz4eba mieć chyba dużą ustawną łazienkę, a moja ma tylko 7,5 m2 :cry: . Płytki, które wybrałaś naprawdę ładne, teraz musisz jeszcze pomyśleć nad aranżacją całości a to niestety chyba najtrudniejsze. Ale Ty, jak widzę, masz duuuże umiejętności plastyczne, więc i z tym sobie świetnie poradzisz.