Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a bedzie z nami gadal o

depilacji - codziennie golę się, to mam jakieś pojęcie

facetach - toż ja sam jestem facetem, to kto może wiedzieć o nich więcej?

fryzjerach - nie chodzę. Kupiłem sobie maszynkę i Zona mnie strzyże.

dzieciach - ma dwoje Magda - 1rok i 5miesięcy oraz Radek - 2 miesiące

psach - Golden Retriewera mają moi rodzice, a tak w ogóle to jestem uczulony na sierść psa

kotach - nie znam się.. :oops:

umiec "obgadywac" kolezanki - o kobietach kazdy facet lubi gadać... :p 8)

To jak nadaję się? :p

Mohag najbardziej zależało na tych koleżankach, więc chyba tak :wink: :lol:

wlasnie :lol: w ostatnich czasach juz z kolezankami o kolezankach, nieobecnych oczywiscie, nie mozna pogadac :roll: to przyda sie ktos kto rozkreci towarzystwo i ozywi ta zatracona kobieca ceche ... czyli "obgadywanie" :wink:

Widzisz kze - nadajesz się ! :wink: :lol:

Dziewczyny, a co kze ma przygotować na pierwsze spotkanie ? Pamiętacie : ja szykuję winko, Dominika nocnik, Mohag - sprząta. A kze ?

Nie bylomnie troche i juz o mnie zapomniano! Ja tam tiramisu przynosze. Kze musisz sie okreslic- bez wkupnego nie ma wstepu :wink: Tylko ominika sie uratowala tym nocnikiem dla mnie :lol:

Co do wanny

Wiesz, jak mi pozwolisz się w niej wykąpać, to może zmienię zdanie na temat wygody? 8)

Nie bedzie na czym (o kibelku mówię) usiąść, to może chociaz wynagrodzisz nam to możliwością popluskania się w wannie, co? :wink: :D

Chociaż nie wiem, jak Iga to zniesie :roll: :lol:

No nie wiem doprawdy jak to zniose :roll: wink: :lol: Trza bedzie chyba ululic smutki w kapieli w tej pieknej geometrycznej wannie jak juz Dominika ja zwolni :wink: A w ogole Mohag to nasi mezowie sa podobnego wzrostu, wiec u mnie tez tylko dluuugi prostokat sie nadawal :D

Adrianko- ale masz widok z komina fiu fiu- nigdy takiego nie widzialam :o :lol: Nie pomoge ci co do obudowy- u mnie tylko prostota i ramki wygrywaja, wiec jestem ostro subiektywna :wink:

Ale za to dam ci rade co do ceramiki. Obejrzyj sobie ceramike Dolomite (mozna znalezc w sklepach internetowych, albo poszukac katalogu u jakiegos sprzedawcy). Maja piekne wzory- mysle, ze bardzo pasujace do tej wanny. Ceny takie ego-skie :wink: A jest to swietna ceramika- nie ma nawet mikroporow- gwarancja ze zdaen kamien nie osiadze. Znajomi maja- ja macalam i chcialam kupic, ale w koncu ksztalty i ceny mi nie podpasowaly. Jakbys nie znalazla- mam kalaog, moglabym ci przeslac poczta.

Dobrze, Iga, trzeba walczyć o swoje! :D

A co wy tak mnie tylko z tym nocnikiem kojarzycie? :roll: :lol:

O tajskich przysmakach już zapomniałyście? A niech tam, mogę wam też zrobić sushi (właściwie maki - bez surowej ryby) :wink: Tylko muszę sobie nową matę bambusową sprawić, bo poprzednią bawiały się dziewczynki, namoczyły ją w czymś i trzeba ją było zutylizować :-?

Ooo! Znowu tu o pysznościach gadacie - a ja na diecie :-?

Dominiko , a tak na co dzień to czym karmisz swojego zagramanicznego męża 8) . Ja złapałam się na tym , że wciąż gotuję to samo (mimo to, mężowi smakuje). Podaj przepis na jakieś extra danie, to zrobię mu jutro na Walentynki :wink:

Iga, pamiętamy o Tobie oczywiście (i o tiramisu) , oraz o pozostałych kobitkach także( i ich specjałach), ale tak akurat Mohag i Dominika wypowiadały się co do przyjęcia do naszego grona kze - faceta z krwi i kości. Więc przypomniałam im tylko jakie mają "zadanie". A co do wkupnego dla kze to właśnie czekamy na jego propozycje :wink:

Iga, , co do umywalek Dolomite, to widziałam je na żywo w firmie produkującej meble łazienkowe. Mają podobną fakturę do akrylu - gładką i miłą w dotyku. Ceny nie były wysokie, więc tak sobie teraz myślę, że może mówimy o dwóch różnych Dolomite :roll: .

Dzięki za link i info. :D. Gdybyś coś więcej dała na priv byłabym wdzięczna

Meble wraz z umywalkami Dolomite oferowała firma Antado http://www.antado.pl

Adriano, myslalam o Jette Joop ... ktora projektowala miedzy innymi "Twoj" walk-in 8)

A czy baterie sa moim konikiem hmmm ja poprostu lubie zglebiac tajniki rzeczy dla mnie w jakims sensie istotnych :lol: teraz jestem na etapie nierdzewki hihi niedlugo bede mogla robic z tego doktorat :wink:

gładką i miłą w dotyku

dasz poglaskac ? :oops:

Dominiko , a tak na co dzień to czym karmisz swojego zagramanicznego męża 8) . Ja złapałam się na tym , że wciąż gotuję to samo (mimo to, mężowi smakuje). Podaj przepis na jakieś extra danie, to zrobię mu jutro na Walentynki :wink:

O kurcze, jutro Walentynki! :o :oops:

Mojego męża karmię kiepsko - wybredny jest :-?

Poza tym nie mam czasu na gotowanie, a właściwie chęci też nie, bo mnie moja obecna kuchnia wkurza - trzy szafki na krzyż, a blatu to mam 2 razy po pół metra :x Nic się tam nie da zrobić, i jest wieczny bałagan :evil:

Za to jak mieszkaliśmy w Budapeszcie (sami jeszcze), to gotowałam b. często, głównie orientalne dania. Chińszczyznę, tajskie, trochę koreańskiego, czasem greckie.

A ze sprawdzonych przepisów to polecam ci taki mój przepis na jedzenie arabsko-tureckie, jest super.

Bierzesz:

mięso mielone (powiedzmy pół kilo, może być troszkę więcej),

cebulę,

czosnek - ze 2 ząbki lub więcej jak lubicie

pół torebki mięty (tzn. takiej torebki z herbata miętową), może troszkę więcej

cynamon - hmmm, ja wsypuję na oko, ale pewnie bedzie to płaska łyżeczka, możesz na pocz. dać z pół i ewentualnie dodać więcej w trakcie gotowania

gałka muszkatołowa (1/4- 1/3 łyzeczki)

może być słodka papryka w proszku

marchew

papryka czerwona

może być świeża natka (ja bardzo lubię), ale musi być drobno posiekana

Zaczynasz od pokrojonej cebuli - przysmażasz ją przez kilka minut, dodajesz mięso, smażysz, potem dodajesz przyprawy (aha, oczywiście sól), warzywa. Dusisz, jeśli czegoś za mało to dodajesz. Z minutę, dwie przed końcem gotowania wrzucasz natkę.

Można dodać jeszcze koncentrat pomidorowy (nie cały oczywiście).

Dobrze smakuje z ziemniakami (ale my b. lubimy ziemniaki :lol: ), albo z makaronem.

Podaj z sałatą, bo samo w sobie nie jest wybitnie eleganckie :wink: Za to pyszne :D

Kurcze- Dominika- lubie takie warcicje z mielonego na papke :D Za to kotletow nienawidze :-? Mieta i sporo natki- brzmi pysznie. Mi tam do tego kuskus pasuje bardzo. Zrobie kiedys na pewno!

Adrianka- Co do dolomite. Oni maja jak kazda firma kilka przedzialow cenowych. Sa np. umywalki za 130 zł ale są i takie za 2.500. Im bardziej nowoczesna i geometyrczna forma w tej firmie tym drozej. Piekna, ale droga (cos w cenie ego) jest geometryczna sefia zelig. Sporo jest jej w ronych aranzacach lazienek w zagramanicy :wink: U nas jest facet, który jest głównym dystrybutorem na region - ma tez swoj sklep. To od niego dostalam do domu caly katalog. Ale wiekszosc modeli masz na stronce.

Adriano, myslalam o Jette Joop ... ktora projektowala miedzy innymi "Twoj" walk-in 8)

A czy baterie sa moim konikiem hmmm ja poprostu lubie zglebiac tajniki rzeczy dla mnie w jakims sensie istotnych :lol: teraz jestem na etapie nierdzewki hihi niedlugo bede mogla robic z tego doktorat :wink:

gładką i miłą w dotyku

dasz poglaskac ? :oops:

Mohag , Ty zaraz głaskać chcesz - poczekaj , jeszcze nie kupiłam :wink: 8) :lol:.

Joop widzę , że popularna nazwa 8) . Wiele firm ją powtarza :wink: . Ale zauważyłam pewną regułę - zazwyczaj wiąże się z dość wysoką ceną i pięknym, wyszukanym desingiem :wink:

Słuchaj Mohag, podchodzisz do sprawy bardzo profesjonalnie - zgłębiasz temat do bólu, a nawet do doktoratu 8) :wink: . Zaimponowałaś mi :wink:

Muszę Ci powiedzieć, że działam bardzo podobnie (w każdym razie staram się 8) ). Jednak do nierdzewki i baterii jeszcze nie doszłam :wink: :lol: .

Dominiczko, czyżbyś zapomniała o Walentynkach ? :o Niemożliwe 8) . Pewnie już od paru dni coś szykujesz extra dla mężulka. Ale może to ON tym razem zaprosi Cię na jakąś kolacyjkę przy świecach 8) :wink:

Serdeczne dzięki za przepisik :D . Szczerze powiem nigdy czegoś takiego nie robiłam, a brzmi zachęcająco i apetycznie. Mojemu mężulkowi pewnie z makaronem by bardziej smakowało, bo on z tych "makaroniarzy" :lol:

Adrianka- Co do dolomite. Oni maja jak kazda firma kilka przedzialow cenowych. Sa np. umywalki za 130 zł ale są i takie za 2.500. Im bardziej nowoczesna i geometyrczna forma w tej firmie tym drozej. Piekna, ale droga (cos w cenie ego) jest geometryczna sefia zelig. Sporo jest jej w ronych aranzacach lazienek w zagramanicy :wink: U nas jest facet, który jest głównym dystrybutorem na region - ma tez swoj sklep. To od niego dostalam do domu caly katalog. Ale wiekszosc modeli masz na stronce.

Iga, 2500 PLN za jedną umywalkę to "trochę" dużo 8) . Tym bardziej, że ja chcę dwie :wink: .

Niestety ja u siebie dystrybutora ceramiki Dolomite nie spotkałam i katalogu nie mam . Uważniej się więc przyjrzę modelom w necie. Szkoda tylko, że nie ma cennika 8)

Wolfgang Joop, to projektant mody, no i furore na perfumach zrobil :wink: Jette to Jego corka, tez zreszta projektantka mody ale bardzo duzo robi tez w "projektanctwie uzytkowym".

Pare lat temu wyszla kolekcja tekstylii lazienkowych, wiesz reczniki, szlafroki, dywaniki wannowo-podlogowe... ech normalnie pikne byly 8) Do tego mozna bylo dobrac, kosz na smiecie, pojemnik na mydlo, kubki do zebow.. a nawet bordure do przyklejenia na sciane.

Dominiczko, czyżbyś zapomniała o Walentynkach ? :o Niemożliwe 8) . Pewnie już od paru dni coś szykujesz extra dla mężulka. Ale może to ON tym razem zaprosi Cię na jakąś kolacyjkę przy świecach 8) :wink:

Serdeczne dzięki za przepisik :D . Szczerze powiem nigdy czegoś takiego nie robiłam, a brzmi zachęcająco i apetycznie. Mojemu mężulkowi pewnie z makaronem by bardziej smakowało, bo on z tych "makaroniarzy" :lol:

Adrianko, zapomniałam. A mąż wyjechał, więc nie będzie Walentynek w tym roku. Wynagrodzimy to sobie później 8)

Mohag, więc te piękne rzeczy o nazwie Joop wychodzą z jednej rodziiny i firmowane są tym nazwiskiem :wink: . Nazwa produktów jest chyba zastrzeżona 8) :lol:

Ale baterie firmy Kludi JOOP są bardzo "udane" - widziałaś ?

Dominiko, a to szkoda . Ale za to pierwsza kolacja po powrocie mężusia będzie wspaniała. Warto poczekać :wink:

P.S. Uwielbiam powitania

Iga, 2500 PLN za jedną umywalkę to "trochę" dużo 8) . Tym bardziej, że ja chcę dwie :wink: .

Niestety ja u siebie dystrybutora ceramiki Dolomite nie spotkałam i katalogu nie mam . Uważniej się więc przyjrzę modelom w necie. Szkoda tylko, że nie ma cennika 8)

A ty to musisz od razu tę najdroższą! :lol:

Weź te po 130, to wystarczy na dwie i jeszcze coś sobie kupisz :wink: :lol: