Mohag 12.02.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mohag najbardziej zależało na tych koleżankach, więc chyba tak wlasnie w ostatnich czasach juz z kolezankami o kolezankach, nieobecnych oczywiscie, nie mozna pogadac to przyda sie ktos kto rozkreci towarzystwo i ozywi ta zatracona kobieca ceche ... czyli "obgadywanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.02.2007 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 a bedzie z nami gadal o depilacji - codziennie golę się, to mam jakieś pojęcie facetach - toż ja sam jestem facetem, to kto może wiedzieć o nich więcej? fryzjerach - nie chodzę. Kupiłem sobie maszynkę i Zona mnie strzyże. dzieciach - ma dwoje Magda - 1rok i 5miesięcy oraz Radek - 2 miesiące psach - Golden Retriewera mają moi rodzice, a tak w ogóle to jestem uczulony na sierść psa kotach - nie znam się.. umiec "obgadywac" kolezanki - o kobietach kazdy facet lubi gadać... To jak nadaję się? Mohag najbardziej zależało na tych koleżankach, więc chyba tak wlasnie w ostatnich czasach juz z kolezankami o kolezankach, nieobecnych oczywiscie, nie mozna pogadac to przyda sie ktos kto rozkreci towarzystwo i ozywi ta zatracona kobieca ceche ... czyli "obgadywanie" Widzisz kze - nadajesz się ! Dziewczyny, a co kze ma przygotować na pierwsze spotkanie ? Pamiętacie : ja szykuję winko, Dominika nocnik, Mohag - sprząta. A kze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.02.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mohag, ale dałaś czadu z tymi bateriami . Widzę, że Cię nadchnęłam . Czy to Twój "konik" ? P.S. JOOP - miałaś na myśli firmę Kludi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Nie bylomnie troche i juz o mnie zapomniano! Ja tam tiramisu przynosze. Kze musisz sie okreslic- bez wkupnego nie ma wstepu Tylko ominika sie uratowala tym nocnikiem dla mnie Co do wanny Wiesz, jak mi pozwolisz się w niej wykąpać, to może zmienię zdanie na temat wygody? Nie bedzie na czym (o kibelku mówię) usiąść, to może chociaz wynagrodzisz nam to możliwością popluskania się w wannie, co? Chociaż nie wiem, jak Iga to zniesie No nie wiem doprawdy jak to zniose wink: Trza bedzie chyba ululic smutki w kapieli w tej pieknej geometrycznej wannie jak juz Dominika ja zwolni A w ogole Mohag to nasi mezowie sa podobnego wzrostu, wiec u mnie tez tylko dluuugi prostokat sie nadawal Adrianko- ale masz widok z komina fiu fiu- nigdy takiego nie widzialam Nie pomoge ci co do obudowy- u mnie tylko prostota i ramki wygrywaja, wiec jestem ostro subiektywna Ale za to dam ci rade co do ceramiki. Obejrzyj sobie ceramike Dolomite (mozna znalezc w sklepach internetowych, albo poszukac katalogu u jakiegos sprzedawcy). Maja piekne wzory- mysle, ze bardzo pasujace do tej wanny. Ceny takie ego-skie A jest to swietna ceramika- nie ma nawet mikroporow- gwarancja ze zdaen kamien nie osiadze. Znajomi maja- ja macalam i chcialam kupic, ale w koncu ksztalty i ceny mi nie podpasowaly. Jakbys nie znalazla- mam kalaog, moglabym ci przeslac poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.02.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Link do ich strony po angielsku (to jest włoska firma):http://www.ceramicadolomite.it/dolomiteweb/english/frameset.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.02.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Dobrze, Iga, trzeba walczyć o swoje! A co wy tak mnie tylko z tym nocnikiem kojarzycie? O tajskich przysmakach już zapomniałyście? A niech tam, mogę wam też zrobić sushi (właściwie maki - bez surowej ryby) Tylko muszę sobie nową matę bambusową sprawić, bo poprzednią bawiały się dziewczynki, namoczyły ją w czymś i trzeba ją było zutylizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.02.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 To wam szczerze powiem, ze nigdy nie jadla ani shusi ani maki nawet. Jak juz mam gdzies isc to zawsze po prostej trafiam do wloskiej tratorri W tobie wiec Dominika moja nadzieja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.02.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ooo! Znowu tu o pysznościach gadacie - a ja na diecie Dominiko , a tak na co dzień to czym karmisz swojego zagramanicznego męża . Ja złapałam się na tym , że wciąż gotuję to samo (mimo to, mężowi smakuje). Podaj przepis na jakieś extra danie, to zrobię mu jutro na Walentynki Iga, pamiętamy o Tobie oczywiście (i o tiramisu) , oraz o pozostałych kobitkach także( i ich specjałach), ale tak akurat Mohag i Dominika wypowiadały się co do przyjęcia do naszego grona kze - faceta z krwi i kości. Więc przypomniałam im tylko jakie mają "zadanie". A co do wkupnego dla kze to właśnie czekamy na jego propozycje Iga, , co do umywalek Dolomite, to widziałam je na żywo w firmie produkującej meble łazienkowe. Mają podobną fakturę do akrylu - gładką i miłą w dotyku. Ceny nie były wysokie, więc tak sobie teraz myślę, że może mówimy o dwóch różnych Dolomite . Dzięki za link i info. . Gdybyś coś więcej dała na priv byłabym wdzięczna Meble wraz z umywalkami Dolomite oferowała firma Antado http://www.antado.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.02.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Adriano, myslalam o Jette Joop ... ktora projektowala miedzy innymi "Twoj" walk-in A czy baterie sa moim konikiem hmmm ja poprostu lubie zglebiac tajniki rzeczy dla mnie w jakims sensie istotnych teraz jestem na etapie nierdzewki hihi niedlugo bede mogla robic z tego doktorat gładką i miłą w dotyku dasz poglaskac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dominiko , a tak na co dzień to czym karmisz swojego zagramanicznego męża . Ja złapałam się na tym , że wciąż gotuję to samo (mimo to, mężowi smakuje). Podaj przepis na jakieś extra danie, to zrobię mu jutro na Walentynki O kurcze, jutro Walentynki! Mojego męża karmię kiepsko - wybredny jest Poza tym nie mam czasu na gotowanie, a właściwie chęci też nie, bo mnie moja obecna kuchnia wkurza - trzy szafki na krzyż, a blatu to mam 2 razy po pół metra Nic się tam nie da zrobić, i jest wieczny bałagan Za to jak mieszkaliśmy w Budapeszcie (sami jeszcze), to gotowałam b. często, głównie orientalne dania. Chińszczyznę, tajskie, trochę koreańskiego, czasem greckie. A ze sprawdzonych przepisów to polecam ci taki mój przepis na jedzenie arabsko-tureckie, jest super. Bierzesz: mięso mielone (powiedzmy pół kilo, może być troszkę więcej), cebulę, czosnek - ze 2 ząbki lub więcej jak lubicie pół torebki mięty (tzn. takiej torebki z herbata miętową), może troszkę więcej cynamon - hmmm, ja wsypuję na oko, ale pewnie bedzie to płaska łyżeczka, możesz na pocz. dać z pół i ewentualnie dodać więcej w trakcie gotowania gałka muszkatołowa (1/4- 1/3 łyzeczki) może być słodka papryka w proszku marchew papryka czerwona może być świeża natka (ja bardzo lubię), ale musi być drobno posiekana Zaczynasz od pokrojonej cebuli - przysmażasz ją przez kilka minut, dodajesz mięso, smażysz, potem dodajesz przyprawy (aha, oczywiście sól), warzywa. Dusisz, jeśli czegoś za mało to dodajesz. Z minutę, dwie przed końcem gotowania wrzucasz natkę. Można dodać jeszcze koncentrat pomidorowy (nie cały oczywiście). Dobrze smakuje z ziemniakami (ale my b. lubimy ziemniaki ), albo z makaronem. Podaj z sałatą, bo samo w sobie nie jest wybitnie eleganckie Za to pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Kurcze- Dominika- lubie takie warcicje z mielonego na papke Za to kotletow nienawidze Mieta i sporo natki- brzmi pysznie. Mi tam do tego kuskus pasuje bardzo. Zrobie kiedys na pewno! Adrianka- Co do dolomite. Oni maja jak kazda firma kilka przedzialow cenowych. Sa np. umywalki za 130 zł ale są i takie za 2.500. Im bardziej nowoczesna i geometyrczna forma w tej firmie tym drozej. Piekna, ale droga (cos w cenie ego) jest geometryczna sefia zelig. Sporo jest jej w ronych aranzacach lazienek w zagramanicy U nas jest facet, który jest głównym dystrybutorem na region - ma tez swoj sklep. To od niego dostalam do domu caly katalog. Ale wiekszosc modeli masz na stronce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.02.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Adriano, myslalam o Jette Joop ... ktora projektowala miedzy innymi "Twoj" walk-in A czy baterie sa moim konikiem hmmm ja poprostu lubie zglebiac tajniki rzeczy dla mnie w jakims sensie istotnych teraz jestem na etapie nierdzewki hihi niedlugo bede mogla robic z tego doktorat gładką i miłą w dotyku dasz poglaskac ? Mohag , Ty zaraz głaskać chcesz - poczekaj , jeszcze nie kupiłam . Joop widzę , że popularna nazwa . Wiele firm ją powtarza . Ale zauważyłam pewną regułę - zazwyczaj wiąże się z dość wysoką ceną i pięknym, wyszukanym desingiem Słuchaj Mohag, podchodzisz do sprawy bardzo profesjonalnie - zgłębiasz temat do bólu, a nawet do doktoratu . Zaimponowałaś mi Muszę Ci powiedzieć, że działam bardzo podobnie (w każdym razie staram się ). Jednak do nierdzewki i baterii jeszcze nie doszłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.02.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dominiczko, czyżbyś zapomniała o Walentynkach ? Niemożliwe . Pewnie już od paru dni coś szykujesz extra dla mężulka. Ale może to ON tym razem zaprosi Cię na jakąś kolacyjkę przy świecach Serdeczne dzięki za przepisik . Szczerze powiem nigdy czegoś takiego nie robiłam, a brzmi zachęcająco i apetycznie. Mojemu mężulkowi pewnie z makaronem by bardziej smakowało, bo on z tych "makaroniarzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.02.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Adrianka- Co do dolomite. Oni maja jak kazda firma kilka przedzialow cenowych. Sa np. umywalki za 130 zł ale są i takie za 2.500. Im bardziej nowoczesna i geometyrczna forma w tej firmie tym drozej. Piekna, ale droga (cos w cenie ego) jest geometryczna sefia zelig. Sporo jest jej w ronych aranzacach lazienek w zagramanicy U nas jest facet, który jest głównym dystrybutorem na region - ma tez swoj sklep. To od niego dostalam do domu caly katalog. Ale wiekszosc modeli masz na stronce. Iga, 2500 PLN za jedną umywalkę to "trochę" dużo . Tym bardziej, że ja chcę dwie . Niestety ja u siebie dystrybutora ceramiki Dolomite nie spotkałam i katalogu nie mam . Uważniej się więc przyjrzę modelom w necie. Szkoda tylko, że nie ma cennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.02.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Wolfgang Joop, to projektant mody, no i furore na perfumach zrobil Jette to Jego corka, tez zreszta projektantka mody ale bardzo duzo robi tez w "projektanctwie uzytkowym". Pare lat temu wyszla kolekcja tekstylii lazienkowych, wiesz reczniki, szlafroki, dywaniki wannowo-podlogowe... ech normalnie pikne byly Do tego mozna bylo dobrac, kosz na smiecie, pojemnik na mydlo, kubki do zebow.. a nawet bordure do przyklejenia na sciane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dominiczko, czyżbyś zapomniała o Walentynkach ? Niemożliwe . Pewnie już od paru dni coś szykujesz extra dla mężulka. Ale może to ON tym razem zaprosi Cię na jakąś kolacyjkę przy świecach Serdeczne dzięki za przepisik . Szczerze powiem nigdy czegoś takiego nie robiłam, a brzmi zachęcająco i apetycznie. Mojemu mężulkowi pewnie z makaronem by bardziej smakowało, bo on z tych "makaroniarzy" Adrianko, zapomniałam. A mąż wyjechał, więc nie będzie Walentynek w tym roku. Wynagrodzimy to sobie później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.02.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Mohag, więc te piękne rzeczy o nazwie Joop wychodzą z jednej rodziiny i firmowane są tym nazwiskiem . Nazwa produktów jest chyba zastrzeżona Ale baterie firmy Kludi JOOP są bardzo "udane" - widziałaś ? Dominiko, a to szkoda . Ale za to pierwsza kolacja po powrocie mężusia będzie wspaniała. Warto poczekać P.S. Uwielbiam powitania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Adrianka- Co do dolomite. Oni maja jak kazda firma kilka przedzialow cenowych. Sa np. umywalki za 130 zł ale są i takie za 2.500. Im bardziej nowoczesna i geometyrczna forma w tej firmie tym drozej. Piekna, ale droga (cos w cenie ego) jest geometryczna sefia zelig. Sporo jest jej w ronych aranzacach lazienek w zagramanicy U nas jest facet, który jest głównym dystrybutorem na region - ma tez swoj sklep. To od niego dostalam do domu caly katalog. Ale wiekszosc modeli masz na stronce. Iga, 2500 PLN za jedną umywalkę to "trochę" dużo . Tym bardziej, że ja chcę dwie . Niestety ja u siebie dystrybutora ceramiki Dolomite nie spotkałam i katalogu nie mam . Uważniej się więc przyjrzę modelom w necie. Szkoda tylko, że nie ma cennika A ty to musisz od razu tę najdroższą! Weź te po 130, to wystarczy na dwie i jeszcze coś sobie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.02.2007 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dominiko, jakoś zawsze wyciągam rękę na wyższą pólkę. Może dlatego, że niewysoka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Uhu udane, szczegolnie te plaskie wylewki z okraglymi kurkami pasowaly by mi do kropkowej lazienki ale stwierdzilam ze co za duzo, to nie zdrowo i w kropkowej bada calkiem kanciaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts