Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Adriano Komputerowego dziennika

Recommended Posts

Mohag, o kanciastych to i ja myślę, bo takie najbardziej mi pasują . Jednak nie w każdej serii, która mi się podoba jest bateria wannowa trzyotworowa. A wolałabym mieć już w całej łaience z jednej serii. I tu mam pewien kłopot, bo ofert jest mało 8) .

A co Ty wybrałaś dla siebie ?

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adrianko, zapomniałam. A mąż wyjechał, więc nie będzie Walentynek w tym roku. Wynagrodzimy to sobie później 8)

No prosze- to bedziemy we dwie :wink: 8) A moj maz akurat jutro wieczor sie gdzies bedzie kolo Adrianki krecil :wink: Bym wczesniej wiedziala dalabym mu katalog dla ciebie :D

Niestety pelnego cennika nie mam- tylko kilka cen rzeczy, ktore mnie zainteresowaly :roll:

Adrianko, zapomniałam. A mąż wyjechał, więc nie będzie Walentynek w tym roku. Wynagrodzimy to sobie później 8)

No prosze- to bedziemy we dwie :wink: 8) A moj maz akurat jutro wieczor sie gdzies bedzie kolo Adrianki krecil :wink: Bym wczesniej wiedziala dalabym mu katalog dla ciebie :D

Niestety pelnego cennika nie mam- tylko kilka cen rzeczy, ktore mnie zainteresowaly :roll:

Oj Iga, jaka szkoda, że wcześniej się nie zgadałyśmy .

Dziewczyny, widzę, że Ci mężowie rzadko są na miejscu 8) .

Mój także często podróżuje w sprawach służbowych. Jednak w jutrzejsze Walentynki będziemy razem :wink:

Jednak nie w każdej serii, która mi się podoba jest bateria wannowa trzyotworowa.

znam ten bol :-? dlatego u mnie jest wannowa bateria podtynkowa 8) tym bardziej ze jak kiedys mi sie znudzi bez problemu ja wymienie, nie muszac rozwalac calej konstrukcji (przy wannowej) czy dobierac identycznej bo dziury w wannie juz mam :wink: Takie juz sa... photosy troche nie za dobre, ale innych nie znalazlam...

http://img262.imageshack.us/img262/5322/82a8967a77a14ff4e0d244btn1.jpg

http://img454.imageshack.us/img454/5516/bild26fm.jpg

A mój ślubny w walentynki został zagoniony do skończenia układania płytek w pralni. A co, niech się wykaże :D .

Adriano, Wy macie jeszcze śnieg? Nie pamiętam kiedy u nas ostatnio padało. Mam nadzieję, że zimę w tym roku już odwołali na dobre.

Chyba od piątku znów ma mrozić :-? Znów regularne palenie w kozie mnie czeka. Ostatnio paliłam raz dziennie, przy okacji karmienia psa, który właśnie znów mi gdzieś sp...ił jak dziś wieczorkiem taszczyłam z kolegą węgiel :evil:

Co za menda, tylko otworzyć bramę i spuścić ją z oka - juz leci szukać czegoś do żarcia :evil:

Ale to się zmieni jak będziemy tam mieszkać, a przede wszystkim jak bedziemy mieli normalną bramę i furtkę a nie to g@wno co teraz :wink:

Zaraz idę szukać tej pindy :-?

Iga - wznoszę do ciebie wirtualny toast za Walentynkową samotność buuuuuu :cry:

Iga,

Twoje życzenia co do Walentynek się ziściły, bo wieczór był baaardzo przyjemny 8) :wink: .

Mohag, gratuluję wyboru baterii :wink: . Tak sobie właśnie myślałam, że coś w tym stylu zapodasz 8) :lol: . Bateryjki takowe widziałam (nawet dotykałam i głaskałam :wink: ).

U mnie pomiędzy wanną , a ścianą będzie półka. Wanna będzie więc odsunięta od ściany na szerokość półki. Do takiej obudowy najlepiej pasuje jednak bateria trójotworowa. Choć przyznam, że też zastanawiałam się nad wymurowaniem krótkiego murku na zamontowanie zwykłej baterii natynkowej. Wpadła mi bowiem w oko bardzo podobna bateria do Twojej :wink: .

Obawiam się tylko jednego : czy czasem wąż prysznicowy nie będzie uszkadzał i rysował akrylu na wannie ? :roll:

Aniu,

ale chyba zanim zagoniłaś mężusia do układania płytek uczciliście w jakiś miły sposób Walentynki ? :wink: :lol:

Niestety u nas śnieg i mróz, choć dzisiaj było już nieco cieplej. Zima chyba tak szybko nie odpuści - przynajmniej na północy :roll: :wink: .

Dominiko,

dzięki za pochwały :wink: .

Ogłaszam wszem i wobec, że sikać już można :wink: :lol:

Ta Twoja psina zachowuje się jak typowy pies "spuszczony z łańcucha" :wink:

witam! mam pytanko odnośnie kominka, czy wkład trzeba koniecznie ustawiać przed instalacją ogrzewania podł. i posadzkami? bardzo mi się spodobał pomysł z "wjechaniem" z wkładem w komin-zyskuje się powierzchnię salonu i nie wygląda on tak ogromniasto. Ale ja nie mam siły już demolować niczego, bo jestem po tynkach gipsowych. bardzo podoba mi się seria Koło EGO , ale wiem że już z tego pomysłu zrezygnowałaś, zastanawiam się tylko dlaczego jak na polską firmę jest taka droga, zauważyłam, że np. Villeroy&Boch ma bardzo podobną serię SUBWAY i umywalki są o połowę tańsze, a firma przecież nie najgorsza! powodzenia, ja też mam straszne problemy z wykończeniem i związanymi z tym pomysłami, w sumie nie ma wg mnie idealnego miejsca-sklepu gdzie możnaby zobaczyć i porównać jak najwięcej rzeczy, może masz jakieś sugestie w okolicach trójmiasta? dzieki pa

witam! mam pytanko odnośnie kominka, czy wkład trzeba koniecznie ustawiać przed instalacją ogrzewania podł. i posadzkami? bardzo mi się spodobał pomysł z "wjechaniem" z wkładem w komin-zyskuje się powierzchnię salonu i nie wygląda on tak ogromniasto. Ale ja nie mam siły już demolować niczego, bo jestem po tynkach gipsowych. bardzo podoba mi się seria Koło EGO , ale wiem że już z tego pomysłu zrezygnowałaś, zastanawiam się tylko dlaczego jak na polską firmę jest taka droga, zauważyłam, że np. Villeroy&Boch ma bardzo podobną serię SUBWAY i umywalki są o połowę tańsze, a firma przecież nie najgorsza! powodzenia, ja też mam straszne problemy z wykończeniem i związanymi z tym pomysłami, w sumie nie ma wg mnie idealnego miejsca-sklepu gdzie możnaby zobaczyć i porównać jak najwięcej rzeczy, może masz jakieś sugestie w okolicach trójmiasta? dzieki pa

Witaj bamm :D ,

wkład kominkowy możesz zamontować już po wylewkach. Trzeba jednak pamiętać, by nie dawać styropianu w miejscu, gdzie będzie stał kominek. U mnie zrobiono specjalny fundament przed ustawieniem wkładu bezpośrednio na chudziaku. Wkład jest dość ciężki i musi mieć solidne podstawy :wink:

Sprawę kominka przemyślałam wcześniej - jeszcze przed tynkami, więc w tym miejscu , gdzie miało być kucie nie miałam położonego tynku :wink:

Villeroy&Bosch to dla mnie jedna z lepszych firm. Zarówno jakość jak i desing ich produktów jest dopracowana i elegancka. Nie wszystko jest tak dostępne cenowo jak np. umywalki Subway 8) . Choć wydaje mi się , że i polskie Koło z serią Ego troszkę przesadziło :wink:

Niestety na idealne miejsce z inspiracjami jeszcze nie trafiłam :-? .Gdyby wszystko było takie proste nie miałoby uroku 8) :wink: .

Ostatnio "penetruję" wszelakie salony łazienkowe i kuchenne. Wydaje mi się, że IKEA wraz z całym centrum Matarni jest godna polecenia. Sporo tam sklepów z wyposażeniem , oświetleniem, meblami, kuchniami itp. Przynajmniej wszystko w jednym miejscu :wink: . Jednak najlepsze ceny mają w Castoramie 8)

Pozdrawiam !

P.S.

Aby skasować swój post można to zrobić na dwa sposoby :

Pierwszy sposób

lewą myszą nacisnąć na żółtą ikonkę ze znakiem X(w prawym górnym rogu nad swoim "niechcianym" postem) i potwierdzić tak przy ukazaniu się pytania czy chcesz usunąć ten post

Drugi sposób

lewą myszą nacisnąć żółtą ikonkę (w prawym górnym rogu nad postem) z narysowaną czerwoną karteczką ZMIEŃ / usuń ten post. Pojawi się post , a pod nim kilka opcji, które można zaznaczyć - między innym ostatnia Usuń ten post . Należy kliknąć na malutki kwadracik obok niej i potwierdzić .

Adriano, podłogówka to cud techniki. Teraz nawet już mój kot nie wskakuje w kuchni na krzesło tylko rozkłada się na podłodze :lol: . No i gdy chodzi się boso po takich płytkach od razu robi się cieplutko :D .