Adriano Komputero 17.04.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No wlasnie- Adranka ty jestes chyba najdalej z nas wszystkich!. Pokoje pomalowane. Sufity nie tylko wykonczone ale nawet juz pomalowane. Garz i gospodarcze skonczone. I ty narzekasz dziewczyno! Sufity masz mardzo eleganckie- pieknie wykonczone. Bardzo jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo dalej Iga, nie będziemy się licytować, ale wydaje mi się, że to Ty właśnie i Mohag jesteście najdalej . W sumie śpieszy mi się - tak jak Tobie , ale do końca maja pewnie nie zdążę . Miło, że sufity Ci się podobają . Jednak one nie są jeszcze wykończone - jedynie zacekolowane. Nawet nie są wyszlifowane, nie mówiąc już o malowaniu . Myślę, by krawędzie obniżenia sufitu wykończyć listwą styropianową, ale nieco inną jak w gabinecie . Najpierw ją przyłożę "na sucho" i jeśli mi się spodoba - przykleję . Zastanawiam się też, czy to obniżenie pomalować na biało - jak sufit, czy też tak jak ściany Masz jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.04.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Adrianko jak miło, że w ferworze pracy nie zapomniałaś o wiernych "kibicach". Sufity w salonie i w holu zapowiadają się imponująco. Czy w gabinecie listwa przysufitowa jest ze specjalnego styropianu czy z gipsu? Czekam na następne zdjęcia, bo tym razem poskapiłaś okrutnie Renatko, tak głośno mnie wołałaś, że Cię usłyszałam Tak naprawę, to tylko fragment holu i obrzeża salonu będą w obniżeniu oraz częściowo w kuchni. Zależało mi, by "pokazać" wysokość salonu, która mi bardzo odpowiada (blisko 3m) i z której się bardzo cieszę , bo w obecnym mieszkaniu mam bardzo nisko (2,45 m). Zastanawiałam się jedynie nad miejscem wypoczynkowym. Chciałam dać okrąg nad kanapami i ławą, ale ostatecznie zrezygnowałam z tego pomysłu i teraz szukam odpowiedniej lampy Listwa przysufitowa jest ze styropianu. Ma 8 cm szerokości - to najzwyklejsza listwa z Castoramy P.S. Następnym razem postaram się bardziej Cię zadowolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No pieknie, pieknie Adrianno, a ta listew styropianowa to na co sie przykleja ? i jak z malowaniem tz czy dobrze sie maluje ? Ja musze na calym pietrze przy panelach sufitowych poprzyklejac. Na poczatku myslalam o normalnych listwach, ale widze w Twoim gabinecie ze to bardzo ladnie wyglada. A co do malowania sufitu, to zalezy co bedziesz chciala tym uzyskac. Jezeli pomalujesz na kolor scian to optycznie zmniejszysz i obnizysz powierzchnie, jak zostawisz biale to bedzie obszerniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.04.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mohag, jest taki specjalny klej do listew styropianowych, mają go w każdym sklepie . Ja akurat kupowałam klej z Fuggera (mam ich farby) . Maluje się je bardzo dobrze, nie widać smug i przeciągnięć pędzla. Można je raz pomalować przed założeniem i potem jeszcze raz , czy dwa po przyklejeniu Najbardziej zależy mi na przestronności i wysokości salonu, a tam właśnie mam wąskie obniżenie równoległe do ścian bocznych. W ten sposób utworzyła się luka, którą mam zamiar podświetlać . Na tym obniżeniu chcę też dać podobną listwę jak w gabinecie. I zastanawiam się czy ją dać na biało, czy w kolorze . Czy mówię zrozumiale ? Zgadzam się z Tobą - kolor na wszelkich obniżeniach pogłębia wrażenie obniżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ooo to cos dla mnie, ladne, latwe i przyjemne to jednak skusze sie na te stryropianowe.. u mnie i tak beda na suficie panele malowane to przy okazji mozna listwy pomalowac. bosh ile jeszcze roboty zostalo u mnie i to takiej drobnicy, az myslec o tym mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.04.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mohag, nie myśl co "przed" Tobą tylko ile "za" . To poprawia nastrój A ta "drobnica" najgorsza. Człek, robi, robi , i mało co widać . A "diabeł" tkwi przecież w szczegółach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.04.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Adrianko- co ty A na zdjeciach ten sufit wygladal dla mnie juz jako wykonczony i pomalowany Jakas slepotka kurza czy co Ja bym sie jednak zdecydowala na litwy w kolorze sufitu- juz niezaleznie od wlasciwosci powiekszajacych po prostu tak mi sie podoba. Wg mnie podkresla to obecnosc i urode takiej listwy. A jestes zadowolona z tych farb? Ja sie caly czas zastanawiam jaka farbe kupic na malowanie dolu A ja daleko nie jestem- tylko jak nie mam sie czym zajac, bo wszytko tak sie wolno dzieje to zajmuje sie tym, na co mam wplyw- np. meblami Zreszta sami pomyslcie- skoro na lapmy realizuja mi zamowienie 5 tygodni to do czego tu doszlo Juz nie mowiac, ze wszystko drozeje z dnia na dzien i pewnie wszyscy to odczuwamy Po prostu teraz pospiech i wczesniejsze zamawianie po prostu sie oplaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 17.04.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Adrianko,miałam okazję zobaczyć rozwiązanie z obniżeniem, które Ty proponujesz i wygladało bardzo interesująco. Pomalowane było tak: kolor ścian jasno zielony, obniżenie sufitu dwa, trzy tony ciemniejsza zieleń, sufit biały i białe listwy przy tym obniżeniu oraz płaszczyzny pionowe tego obniżenia. Matko, ale zagmatwałam. Udało Ci się coś z tego zrozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.04.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Iga, na zdjęciach sufit wygląda jak pomalowany, bo padają na niego promienie popołudniowego słońca . Sama byłam zdziwiona jego wyglądem w obiektywie Z farb Fuggera jestem baaardzo zadowolona. Miałam okazję je "poznać" już wcześniej - przy okazji remontu obecnego mieszkania. Moim skromnym zdaniem to fantastyczne farby, odpowiednie do każdego wnętrza, bo sporo jest rodzajów , typów , nie wspominając o nieograniczonej palecie kolorów . Są bardzo gęste, świetnie kryją i dobrze się rozprowadzają Do listwy, jej koloru i sposobie pomalowania, jeszcze wrócę . Mam zamiar pokazać w zbliżeniu ten fragment ściany i obniżenia sufitu i ewentualnego ozdobienia go listwą. Nie będzie to takie typowe rozwiązanie , dlatego się waham co do kolorystyki . Serdecznie dziękuję Ci za sugestie Ja też nerwowo spoglądam na terminy i czas oczekiwania na towary . Mam zamówione kafle do łazienki, sanitariaty, deskę na poddasze , a na terakotę do wiatrołapu czekam już drugi miesiąc Ceny rosną jak zwariowane i też zastanawiam się co tu jeszcze zamówić, by później nie kupować po wyższej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.04.2007 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Adrianko, miałam okazję zobaczyć rozwiązanie z obniżeniem, które Ty proponujesz i wygladało bardzo interesująco. Pomalowane było tak: kolor ścian jasno zielony, obniżenie sufitu dwa, trzy tony ciemniejsza zieleń, sufit biały i białe listwy przy tym obniżeniu oraz płaszczyzny pionowe tego obniżenia. Matko, ale zagmatwałam. Udało Ci się coś z tego zrozumieć? Udało, udało ! . Renatko , świetnie tłumaczysz Jednak u siebie planuję nieco inaczej : cały sufit zrobić biały (łącznie z obniżeniem poziomym, czyli równoległym do podłoża). Wnękę (tę wyższą- głębszą część kwadratu) w holu pomalować ciemniej . Zastanawiam się jakim kolorem przeciągnąć obniżenie pionowe (równoległe do ścian salonu (te ze szczeliną) , na którym będzie listwa Teraz to chyba przesadziłam z tym opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 oooo.... ładne masz te nowości! bardzo lubię taki kolor kafli, a iroko to mój ulubiony kolor drewna egzotycznego. Dostawą kafli się tak nie przejmu, bo pan i tak musi zacząć od tych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.04.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 hihi juz pisalam w swoim topiku ze czlowiek nie moze miec czasu, bo za duzo wymysla, nie trzyma sie pierwotnej wersji... co zmusza naszych majstrow do przerobek czegos juz zrobionego, a nas niestety klepie po kieszeni ech zycie iroko jest piekne a lazienka ktora wkleilas ma cos w stylu dominisiowej lazienki juz by sie pospieszyli z tym towarem, bo nie moge sie doczekac jak wyjdzie po zrobieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 a lazienka ktora wkleilas ma cos w stylu dominisiowej lazienki coś podobnego! Wracam się, zeby sprawdzić, bo pewnie Mohag sobie jaja robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Taaa... może, może Kinkiety podobne, chociaż u nas będą takie niższe i kwadratowe - już są kupione, tylko trzeba je założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nie chodzi mi konkretnie o lazienke tylko styl w jakim jest zrobiony... bo wlasnie ten paseczek nad kafelkami, ktory Ty masz z mozaiki robi podobne wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.04.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mozaiki są śliczne, a ta Dominiki jest bardzo subtelna i delikatna. U siebie też będę miała trochę mozaiki - nie mogłam się oprzeć , by jej nie zamówić . Dominko, masz już kinkieciki ? Qurcze ja się właśnie zastanawiam jakie by tu wybrać. Macie jakieś propozycje dla mojej łazienki ? Mohag, w zasadzie nie skojarzyły mi się te wklejone przeze mnie zdjęcia z łazienką Dominiki, ale gdy się przyjżałam to .... faktycznie mają podobny klimat ( szczególnie ta pierwsza - nawet w podobnych kolorach) Niestety czasu nie mam , ale i tak wymyślam . Cieszę się, że iroko ma zwolenników . Przy wyborze kierowałam się jego ciepłą, przyjemną dla oka barwą. Właśnie ta barwa mnie urzekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 uhu iroko jest bardzo cieple i przyjemne a co do kinkietow, to poczekaj jeszcze troche oj to czekanie hihi ale jak zrobia juz chociaz czesc lazienki to zobaczysz w jaka strone mozesz sie posunac. Czy mozesz isc na szeokosc, czy musisz w pionie itp Z tego co pamietam to masz srebrno-zlota baterie, moze w zloty pojdziesz ? Tylko ostatnio przy zlotym jest problem z dodatkami, tz wieszakami, uchwytami na papier itd... ale moze cos gdzies wypatrzysz, tez w polaczeniu srebro-zloto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 19.04.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Adrianko Nadrobiłam Twój dziennik i jestem w szoku ile Ty już masz zrobione !!! ale jak ładnie masz bardzo mi się podoba, bardzo ładne kolory wybierasz do pokoi, Adrianko co jest z tymi Twoimi drzwiami !!! co jest źle pokaż zdjęcia może nie jest tak źle jak piszesz, nie załamuj się pewnie jak ocieplą i pomalują domek to będzie ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ostatnio widziałam u znajomych podłogę z marbau- właśnie deskę barlinecką. Wygląda super. W ogóle podobają mi się ciemne podłogi, tylko trochę mniej sprzątanie ich. Mam w przedpokoju jatobę i jest suuuuper. Czasami, kiedy potraktuję ją Pronto, nabiera pięknego satynowego połysku i nie mogę się na nią napatrzec. Ale już po kilku godzinach widac pyłki kurzu. Znajoma natomiast mówi, że na jej desce marbau niewiele widac i bardzo ją sobie chwali. Zazdroszczę Ci tych już podjętych decyzji, dokonanych zakupów. Ja jakoś straciłam werwę i nic mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ale iroko nie jest bardzo ciemne, więc może nie będzie tak źle Adrianko, kinkieciki już mam, kupiłam jak pan miał robić tę stronę z lustrem, żeby wiedziać gdzie wypuścić te kabelki. Zrobię im zdjęcie i wkleję w dzienniku. One sa niewielkie, mają jaką prostokątną czy kwadratową podstawkę (kolor stalowy, taki półmat), i kwadratowy biały matowy klosz, wymiar z 10 na 10 cm, może trochę większy. Myślę, że do mojej kanciastej łazienki będa pasować - bo wszystko ma właśnie formę prostokątno-kwadratową (nawet umywalka), halogen do prysznica też ma kwadratową oprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts