lothinnam 12.12.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam Wszystkich, Mam problem z dachem, zaczalo mi wlasnie dziasiaj kapac. Termin na prace po prostu genialny. Jest to typowy stropodach na typowym blizniaku z przelomu lat 60 i 70-tych. Jedna wartwa papy a nie niej w latach 90-tych polozana zostala papa termozgrewalna. Problemem jest to, ze w kilku miejscach stoja na nim kaluze - powierznia jest na jakis pol centymetry obnizona. I to tuz przed tuz spadkiem do rynny. Niby byly te obszary byly niwelowan ale znow sie zapadly. Cieknie mi akurat w poblizu takiego miejsca, przy brandmurku. Jak sadze, woda mi sie saczy pomiedzy brandmurkiem a izolacja na tymze. Moje pytanie: co zrobic z tym teraz? Byle do wiosny. Na wiosne bede robic porzadnie. Myslalem o wylaniu jakiejs masy cementowej w taka depresje a nastepnie czyms ja zasmarawac, tudziez folia przykryc. I na tym sie moja wiedza konczy. Mozecie mi poradzic czym w obecnych warunkach pogodowych uszczelniac. Najlepiej cos co moglym zrobic samodzielnie (dekarzem nie jestem, ale posiadanie domku uczy wszelkich zawodow:)) Dzieki serdeczne.Pozdrawiam,Mariusz PS Przepraszam, jesli taki temat byl juz poruszany na forum. Nie znam wlasciwych slow kluczowych do wyszukania interesujacych watkow, a czas (pogoda) nagli. I tak bede wyszukiwal:)) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45156-stropodach-jak-uszczelnic-do-wiosny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 14.12.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam Wszystkich, Mam problem z dachem, zaczalo mi wlasnie dziasiaj kapac. Termin na prace po prostu genialny. Jest to typowy stropodach na typowym blizniaku z przelomu lat 60 i 70-tych. Jedna wartwa papy a nie niej w latach 90-tych polozana zostala papa termozgrewalna. Problemem jest to, ze w kilku miejscach stoja na nim kaluze - powierznia jest na jakis pol centymetry obnizona. I to tuz przed tuz spadkiem do rynny. Niby byly te obszary byly niwelowan ale znow sie zapadly. Cieknie mi akurat w poblizu takiego miejsca, przy brandmurku. Jak sadze, woda mi sie saczy pomiedzy brandmurkiem a izolacja na tymze. Moje pytanie: co zrobic z tym teraz? Byle do wiosny. Na wiosne bede robic porzadnie. Myslalem o wylaniu jakiejs masy cementowej w taka depresje a nastepnie czyms ja zasmarawac, tudziez folia przykryc. I na tym sie moja wiedza konczy. Mozecie mi poradzic czym w obecnych warunkach pogodowych uszczelniac. Najlepiej cos co moglym zrobic samodzielnie (dekarzem nie jestem, ale posiadanie domku uczy wszelkich zawodow:)) Dzieki serdeczne. Pozdrawiam, Mariusz PS Przepraszam, jesli taki temat byl juz poruszany na forum. Nie znam wlasciwych slow kluczowych do wyszukania interesujacych watkow, a czas (pogoda) nagli. I tak bede wyszukiwal:)) Poszukaj dobrego dekarza. Najczęściej znają dobre środki na takie nagłe naprawy. Z tego co pamiętam na podobny problem polecali "Wasserstop" (tak chyba to się nazywało) co było plastyczną mieszaniną w prawie każdej temperaturze, idealnie zalepia nieszczelności, przez co nadaje się do chwilowych napraw szczególnie połaci krytych papą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45156-stropodach-jak-uszczelnic-do-wiosny/#findComment-932743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 14.12.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Jeśli po zimie zamierzasz robić poważny remont dachu - łącznie ze zrywaniem starej papy, równaniem podłoża i kładzeniem nowej warstwy - to przyklej kawałek zwykłej papy na przeciekające miejsce; powinno na ten czas wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/45156-stropodach-jak-uszczelnic-do-wiosny/#findComment-932899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts