Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie - siatka zgrzewana

Recommended Posts

Witam

Co sądzicie o siatkach zgrzewanych?

Jak się zachowują w rzeczywistości?

Czy ktoś z Was się na nią zdecydował?

Widziałem taką w terenie i muszę powiedzieć, że bardzo ładnie i estetycznie wygląda (jak na siatkę notabene).

Znalazłem ofertę PSB - siatka zgrzewana h=1,5 m; l=25 mb

Cena za całą rolkę 320 brutto.

http://www.psb.com.pl/data/ulotka/img/2/psb_srodek.pdf

Siatka taka wygląda fajnie i estetycznie i jest łatwa w montażu bo nie wymaga specjalnego naciągania.

Jedynay mankament to to, że jak kupisz tańszą to zazwyczaj jest ona z cienkiego drutu i bedzie sie łatwo odkształcała pod naporem (najlepie to sprawdzic samodzielnie w sklepie sprawdzjac giętkość drutu).

Ja polecam taką siatkę na ogrodzenie tymczasowe (ale tańszą, bo ta która pokazałeś jest wygląda na droższą i lepszą), co tez uczyniłem w tym roku i zobaczymy. Siatka była tania (o połowe tańsza o tej co oglądałeś), laminowana, w promocji w Castoramie.

Witam

Co sądzicie o siatkach zgrzewanych?

Znalazłem ofertę PSB - siatka zgrzewana h=1,5 m; l=25 mb

Cena za całą rolkę 320 brutto.

Też nad zgrzewaną myslę ;-)

Ta wskazana przez Ciebie, to z tych droższych - małe oczko, troszkę grubszy drut.

Porównywałeś cenę u lokalnego dealera Bekaerta / Castorama / Leroy ?

Pzdr

JKK

Niestety w moim mieście nie ma castoramy i leroy, ale w nomi znalazłem tańszą:

http://www.nomi.com.pl/produkt.php?idpr=39292

Tylko czy nie będzie za delikatna?

W zasadzie od frontu mógłbym dać tą mocniejszą a bok z tej słabszej, ale czy opłaca się tak kombinować?

Jakie słupki wstawiacie? (te od kompletu siatki są bardzo drogie, prawie 40 zł + akcesoria).

Jak taką siatkę zamocować do standardowych słupków z rury?

(najchętniej do słupka przspawał bym nakrętki i do nich poprostu przywiązał siatkę, w końcu nie musi być tak naciągana jak siatka pleciona)

Niestety w moim mieście nie ma castoramy i leroy, ale w nomi znalazłem tańszą:

http://www.nomi.com.pl/produkt.php?idpr=39292

Tylko czy nie będzie za delikatna?

Oczko większe, ale ciekawe jaki gruby drut - 2,2 2,1 czy mniej ?

Na słupki kupiłem rurki o podobnej średnicy jak te sklepowe, do pomalowania, ale o grubszej ściance i dłuższe: 7m / 3. W tej postaci wyszło coś 50% taniej (a mam 240 mb do ogrodzenia ... ).

Co do mocowania - IMHO nakrętki to wtedy jak dajesz drut naciągowy (siatka zwykła). A tak, to po prostu przywiązać drutem powlekanym (takim z jakiego jest robiona siatka pleciona). Bodajże ~30 PLN / 100 m.

Pzdr

JKK

• 8 years później...

pytanie tylko jak to będzie wyglądało po latach. W odróżnieniu od zwykłej siatki nie ma tu drutu naciągowego i może obwisać. Zwłaszcza że widzę co moje dzieci wyprawiają z ogrodzeniem.

To jest opinia dostawcy mojej siatki, odeszli od zgrzewanej bo po latach mieli mnóstwo reklamacji.

Moze to tylko kwestia grubości drutu? W każdym razie zwróciłbym na to uwagę.