marcin_budowniczy 12.12.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 WitamCo sądzicie o siatkach zgrzewanych?Jak się zachowują w rzeczywistości?Czy ktoś z Was się na nią zdecydował?Widziałem taką w terenie i muszę powiedzieć, że bardzo ładnie i estetycznie wygląda (jak na siatkę notabene). Znalazłem ofertę PSB - siatka zgrzewana h=1,5 m; l=25 mbCena za całą rolkę 320 brutto.http://www.psb.com.pl/data/ulotka/img/2/psb_srodek.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 12.12.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Siatka taka wygląda fajnie i estetycznie i jest łatwa w montażu bo nie wymaga specjalnego naciągania. Jedynay mankament to to, że jak kupisz tańszą to zazwyczaj jest ona z cienkiego drutu i bedzie sie łatwo odkształcała pod naporem (najlepie to sprawdzic samodzielnie w sklepie sprawdzjac giętkość drutu). Ja polecam taką siatkę na ogrodzenie tymczasowe (ale tańszą, bo ta która pokazałeś jest wygląda na droższą i lepszą), co tez uczyniłem w tym roku i zobaczymy. Siatka była tania (o połowe tańsza o tej co oglądałeś), laminowana, w promocji w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 12.12.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam Co sądzicie o siatkach zgrzewanych? Znalazłem ofertę PSB - siatka zgrzewana h=1,5 m; l=25 mb Cena za całą rolkę 320 brutto. Też nad zgrzewaną myslę Ta wskazana przez Ciebie, to z tych droższych - małe oczko, troszkę grubszy drut. Porównywałeś cenę u lokalnego dealera Bekaerta / Castorama / Leroy ? Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 13.12.2005 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Niestety w moim mieście nie ma castoramy i leroy, ale w nomi znalazłem tańszą:http://www.nomi.com.pl/produkt.php?idpr=39292 Tylko czy nie będzie za delikatna?W zasadzie od frontu mógłbym dać tą mocniejszą a bok z tej słabszej, ale czy opłaca się tak kombinować?Jakie słupki wstawiacie? (te od kompletu siatki są bardzo drogie, prawie 40 zł + akcesoria).Jak taką siatkę zamocować do standardowych słupków z rury? (najchętniej do słupka przspawał bym nakrętki i do nich poprostu przywiązał siatkę, w końcu nie musi być tak naciągana jak siatka pleciona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 13.12.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Niestety w moim mieście nie ma castoramy i leroy, ale w nomi znalazłem tańszą: http://www.nomi.com.pl/produkt.php?idpr=39292 Tylko czy nie będzie za delikatna? Oczko większe, ale ciekawe jaki gruby drut - 2,2 2,1 czy mniej ? Na słupki kupiłem rurki o podobnej średnicy jak te sklepowe, do pomalowania, ale o grubszej ściance i dłuższe: 7m / 3. W tej postaci wyszło coś 50% taniej (a mam 240 mb do ogrodzenia ... ). Co do mocowania - IMHO nakrętki to wtedy jak dajesz drut naciągowy (siatka zwykła). A tak, to po prostu przywiązać drutem powlekanym (takim z jakiego jest robiona siatka pleciona). Bodajże ~30 PLN / 100 m. Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 14.12.2005 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 W tej tańszej drut ma 2,2 mmJak ją zamocować do słupka żeby się nie zsuwała w dół? (nie chcę zeby opierała się na ziemi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja 1 03.01.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 wiecie czy jest możliwość w jakimś sklepie zakupu siatki zgrzewanej na ogrodzenie 150cm brązowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 05.01.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 pytanie tylko jak to będzie wyglądało po latach. W odróżnieniu od zwykłej siatki nie ma tu drutu naciągowego i może obwisać. Zwłaszcza że widzę co moje dzieci wyprawiają z ogrodzeniem.To jest opinia dostawcy mojej siatki, odeszli od zgrzewanej bo po latach mieli mnóstwo reklamacji.Moze to tylko kwestia grubości drutu? W każdym razie zwróciłbym na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrsaint 06.01.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Mam płot z siatki zgrzewanej Betafence i mam pociągnięte druty poziome ala naciągowe i siatka jest mocowana złączkami firmy Betafence do tego drutu zaciskarką. Zrobiłem tak dlatego, gdyż sama siatka nie miała dla mnie wystarczającej sztywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts