boryniusz 12.12.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 W archiwum puchy... Tutaj link do ich strony. Według tego co się dowiedziałem to koszt budowy 'pod klucz" wynosi 2040 zł/m2 + 7% VAT. To, co piszą tutaj wygląda zachęcająco (zwłaszcza współczynniki przenikania ciepła na dole strony)Czy jest osoba na forum, która mieszka w takim domu? mam dwa pytania:1. - trwałość takiego domu - ile waszym zdaniem wytrzyma taka technologia?2 - centralne ogrzewanie - wykonane w płycie fundamentowej ogrzewanej gorącym powietrzem uzyskanym z agregatu grzewczego lub grzejniki marmurowe - na ile to jest oszczędne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.12.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Brzmi dobrze. W ulotce.Ale rzeczywiste rozwiązanie zależne jest szczelności połączeń. między panelami. Dobre współczynniki to względnie prosta rzecz do uzyskania. Ten czynnik stawiałbym w ostatniej kolejności przy wyborze technologii. łącznie - nie budzi za dużo zaufania. Ponadto radzę przejrzeć archiwum. Coś chyba na ten temat było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltomy 15.12.2005 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Mialem do czynienia z troche innym systemem -"styrosystem" tj. ksztaltki styropianowe 120x24x24 o gr. scianki 5cm wypelniane betonem 15cm. Poltomy.-------------------- Chcialem dobrze a wyszlo jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P__S 16.12.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Troche z nimi gadalem, ale to bylo cztery lata temu. Przy blizszym przyjrzeniu sie ceny vs standard juz nie wydawaly sie tak korzystne. Np. podawali cene metra kwadratowego, ale cena ta dotyczyla nie powierzchni uzytkowej ale powierzchni zabudowy, co w przypadku mojej nieduzej parterowki oznaczlo cene metra kwadratowego powierzchni uzytkowej o 25% wyzsza niz ta z reklamy. Poza tym ja nie chcialem blachy na dachu. Wybudowalem taniej metoda gospodarcza i mam angobowana dachowke.Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boryniusz 03.01.2006 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ...korzystne. Np. podawali cene metra kwadratowego, ale cena ta dotyczyla nie powierzchni uzytkowej ale powierzchni zabudowy, co w... Pozdrawiam, Piotr Dokładnie - przykładowy domek - 140 m2 oni wyliczyli na 180. Jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.03.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 ...korzystne. Np. podawali cene metra kwadratowego, ale cena ta dotyczyla nie powierzchni uzytkowej ale powierzchni zabudowy, co w... Pozdrawiam, Piotr Dokładnie - przykładowy domek - 140 m2 oni wyliczyli na 180. Jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. A ja zamierzam wybudować 120 m2 w parterze 10x12 ... oni liczą wraz z grubością ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 27.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Jeżeli liczą powierzchnię zabudowy to ścianę również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts