ptekieli 12.12.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam.Muszę wykonać na działce sąsiada przyłacze wodociągowe wzdłuż istniejącej sieci gazowej średniego ciśnienia (średnica dz 50 mm, 110 - 170kPa) w oległości 1 m. Zgodnie z informacjami uzyskanymi w Zakładzie Gazowniczym oraz zgodnie z rozporzadzeniem ministra gospodarki z dnia 30 lipca 2001 r. (Dz. U. z dnia 11 września 2001 r.) min odległość od sieci gazowej wynosi właśnie 1 metr. W zakładzie wodociągowym w mojej gminie uzyskałem informacje, że również 1 m wynosi min odległośc od sieci wodociągowej. Niestety nie znalazłem na to żadngo potwierdzenia prawnego np. w postaci rozporządzenia w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać sieci wodociągowe. A ponieważ musze zapłacić sąsiadowi za wyrażenie zgody na przekroczenie jego działki chcę mieć pewność że projekt takiego przyłącza mi gdzieś później nie ugrzęzie. Jeżeli ktoś zna numer ustawy w krórej mogłbym potwierdzić tą informacje to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts