Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zginal pies :(((..co jeszcze moge zrobic ??

Zochna

Recommended Posts

wczoraj w poludnie uciekla nam 6cio letnia suczka beagle z terenu budowy :cry: pognala za jakims tropem w las.. i do tej pory jej nie ma :cry:

Budowa jest ok 20 km od miejsca w ktorym mieszkamy - nie wydaje mi sie zeby byly jakies szanse zeby wrocila do domu :( Na sasiedniej dzialce sasiedzi juz mieszkaja - sa jakies szanse zeby wrocila do nich ??

Obszukalismy las wkolo - na tyle ile sie dalo po ciemku - bylismy na budowie z 5 razy wczoraj i dzisiaj ..Powiesilismy ogloszenia we wsi..dzwonilismy do okolicznych schronisk, do lesniczowki..

Zdarzylo jej sie uciekac wczesniej - ale nigdy na tak dlugo, 7 godzin max.

I zawsze wracala na miejsce z ktorego uciekla. Uciekla w obrozy - ale bez zadnego informacji,numeru kontaktowego.. :(

Czy cos jeszcze mozemy zrobic ??

Współczuję, mnie też kilka lat temu zginął pies, którego wychowałem od szczeniaka. Okazało się po dłuższym czasie, że mój dalszy, acz bywający u mojej mamy krewniak... sprzedał go komuś za wódkę do oddalonej miejscowości.

Psa nie odzyskałem, bo "ślad się zatarł" - krewniak wkrótce zszedł z tego świata, a jego koledzy nie mieli "danych kontaktowych".

Życzę Ci, aby Twoja sunia znalazła się. Spróbuj powywieszać w okolicy ogłoszenia ze zdjęciem i wyznacz nagrodę. To czasami pomaga.

Zochno, wiem co czujesz, miałam to samo parę miesięcy temu,

o tyle gorzej, że pies, który zginął był niewidomy.

Oprócz ogłoszeń w sklepach, na przystankach i płotach byłam osobiście w każdym gospodarstwie w promieniu kilku kilometrów

i rozdałam do ręki ulotki z opisem psa, aktualnym zdjęciem i oczywiście nr telefonu.

I to pomogło, jeden z gospodarzy, u którego byłam,

na drugi dzień od zaginięcia rozpoznał mojego psa tułającego się w szczerym polu, ok 1 km od miejsca zaginięcia,

złapał go na sznurek, zamknął w stodole i zadzwonił z tą radosną wiadomością!

O nagrodzie wcześniej nie wspominałam, ale chłopina dostał od nas pół lytry

i był wielce zadowolony.

Zochno, trzymam kciuki, oby jak najszybciej psina się znalazła!

Zosiu bardzo Ci wspolczuje :cry: zycze Ci z calego serca zeby Twoja sunia sie odnalazla. Ja mialam podobna sytuacje kilka lat temu, moj piesek tez sie zerwal z obrozy i uciekl. Tez wszedzie wywieszalam kartki i zadzialalo, odezwal sie pan ktory zauwazyl mojego pieska na polach gdy byl na spacerze ze swoim psem. Tym sposobem moj piesek odnalazl sie po 3 dniach. Zosienko trzymam bardzo mocno kiuki zeby Twoja sunia sie odnalazla.

Trzymaj sie.

Moim zdaniem będzie próbował szukać was w tym miejscu w którym się zgubił.

Mieszkam w takim miejscu, gdzie ludzie ( można by ich dosadniej określić) porzucają psy- z reguły te psy czekają uparcie w tym miejscu w którym rozstały się z właścicielem.

Poza tym jak macie zdjęcie to spróbujcie zrobić ogłoszenia ze zdjęciem - to naprawdę działa.No i dać info do najbliższych schronisk- z reguły, jak ktoś znajduje psa, który wygląda na zbłąkanego to zawiadamia schronisko.

Życzę powodzenia.

I.

jest ! jest ! jest ! jest ! :D :D :D :D ..właśnie wróciliśy ...

ździra jedna no..wyglada jak siedem nieszczesc - czyli jak na dobrą dwudniowkę przystalo .. oczy przekrwione i jak szparki, nogi sztywne , ogon zawiniety pod siebie ze prawie przodem jej wystaje, w oczach skrucha...musiala jakies straszne kilometry zrobic..ale cala jest :) I wyglada ze się dobrze bawila :-? .

Pozwolila nam cala wies kartkami wylepic , obdzwonic schroniska, lesniczowki, poznac polowe mieszkancow naszej wsi i okolicznych oraz wszystkie psy podworkowe,powręczać telefony i zdjecia, zaangazowac sasiadow i dopiero wtedy sie ujawinila ....

Wrocila na budowe - znalezlismy ja godzine temu - na naszej dzialce..

Dziekuje Wam rrmi, matka, AnSi , Oskar, Majka, Dziubulek , Iskra, aha, feyrus za cieple slowa :) bardzo dzieki. W ogole - Ludzie fajni są wiecie.

Wczoraj wieczorem porozwieszalismy te ogloszenia - i dzisiaj 3 osoby dzwonily z informacja ze widzialy blakajacego sie psiaka.. Z opisu wynikalo ze nie byl to nasz - ale liczy się że się komuś chciało :) Teraz musimy adoptowac chyba jakiegos blakajacego sie ..

Dzieki :)

ps.. a dzisiaj w nocy miedzy 23.00 a 2.00 - spadające meteory.Możemy zobaczyc do 120 meteorów na godzinę. Beda spadaly z prędkościa 35km/s. Trzeba w polnoco-wschodnim kierunku wypatrywac. A psy trzymać na smyczy ;).

Nie wiem jak na Twoim niebie rrmi :-?

Zochna -przed` chwilą przeczytałam watek ....aż mi skóra ścierpła ...jak dobrze `że sie odnalazła .

Moja 5 miesieczna -wówczas -Dora zgubiła sie w lesie i kiedy mój malzonek przerażony szukał ja w lesie ona po własnych śladach wróciła do domu( ponad 6 km ).Dodatkowo ja wpadłam w panikę bo szczeniak wrócił sam do domu ,a ja nie wiedzałam co sie stało z mężem ( tel.zostawił w domu ).

Zosiu, przed chwilą przeczytałam wątek, strasznie się cieszę, że się wszystko dobrze skończyło! Mój labek, zanim został wykastrowany dwukrotnie urządził sobie kilkugodzinne wycieczki, po kilku godzinach i objechaniu samochodem bliższej i dalszej okolicy znajdowaliśmy łazęgę w towarzystwie zaprzyjaźnionych koleżków i bardzo zmęczonego :lol: Przywieszałam mu do obroży adresówki, ale prawie na każdym spacerze gdzieś ją gubił w czasie szaleństw. Jakiś czas temu zamówiłam na allegro bardzo porządną adresówkę, trochę wygląda jak numerek do szatni :wink: , jest tam wytłoczony mój numer komórkowy. Zapłaciłam 9 zł za 2 sztuki, mój szaleniec nosi to już ponad pół roku i jak nówka. I ja jestem spokojniejsza, że w razie jak by coś, odpukać :x to ktoś może zadzwoni. Polecam adresówki!