Pik-pok 12.12.2005 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 WitamOto pierwszy raz pisze na forum i od razu mam powazny tematZaczne od przedstawienia sieJestem Piotrek i z moją Agnieszką będziemy budowali dom!Jesteśmy z Warszawy i dom stanie na działce, którą już mamy (Majdan - droga na Lublin).Projekt mamy upatrzony, ale nie zweryfikowany przez osoby trzecie, a więc wybór nie jest ostateczny, a jest to Murena z MTM Styl(http://www.domywstylu.pl/projekty/wielorodzinne/murena/default.asp?id=397&ver=CE)Chodzi nam o dom z dwoma "mieszkaniami" czyli dwurodzinny, bo bedzie z nami mieszkala tesciowa, wiec musi byc to calkiem osobne mieszkanko z osobnym wejsciem.Prosze o opinie na temat tego projektu i ewentualnie polecenie innego. Kolejny problem to pieniadze (normalne)Mamy do dyspozycji ok 90 tys i to musi wystarczyc na stan surowy zamkniety i przystosowanie częsci domu do zamieszkania (pokoj, lazienka, kuchnia)Nie musimy sie spieszyc, bo mamy gdzie mieszkac. Teraz plusy:Ja jestem budowlancem (mam firme remontowa) wiec na rzeczy sie znam, ale domu nigdy nie budowalem. Wykonczenie domu bedzie wiec praktycznie darmoweCala moja rodzinka ma cos do czynienia z budownictwem:- ojciec ma sklem z glazura i sanitariatami oraz innymi materialami wykonczeniowymi, wiec bede to mial po cenie hurtowej- brat pracuje jako handlowiec w duzej firmie handlujacej mat budowlanymi (wszystko) wiec moge liczyc na dobre rabaty- ktos z rodziny Agi ma wypozyczalnie ciezkiego i lekkiego sprzetu budowlanego- jeden znajomy jest elektrykiem (z papierami)- inny bedzie kierownikiem budowy jako ze ma uprawnienia Napiszcie prosze jak to wyglada z punktu widzenia doswiadczonych budowlancow. Bede bardzo wdzieczny za kazda sugestiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.12.2005 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 ... a tytuł był taki interesujący , ... już się rozmarzyłem pozdrawiam niezmiernie serdecznie i świątecznie http://chefpaul.w.interia.pl/emotka/xmas1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 13.12.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 ... a tytuł był taki interesujący , ... już się rozmarzyłem pozdrawiam niezmiernie serdecznie i świątecznie http://chefpaul.w.interia.pl/emotka/xmas1.gif Prawda? A mówiąc serio: Pik- Pok masz dużo szczęścia będąc budowlańcem. Powinno pójść Ci łatwo, tylko musisz bardzo pilnować swoich kolegów po fachu (chyba, ze trafisz na samych najlepszych)! Aby wyszło najtaniej możesz jak najwięcej zrobić sam, na ile czas Ci na to pozwala. Nie jestem specem w budownictwie, więc nie pomogę Ci w kwestiach stricte budowlanych, ale mogę powiedzieć Ci, że ładny projekt sobie wybrałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 13.12.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 ... a tytuł był taki interesujący , ... już się rozmarzyłem ] Ja też.... Juz myślałam, ze poczytam sobie o pikantnych szczegółach.......a tu znowu o budowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 13.12.2005 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Pik-pok witam Cie serdecznie na forum i zycze powodzenia w budowaniu Twojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 14.12.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 ... a tytuł był taki interesujący , ... już się rozmarzyłem pozdrawiam niezmiernie serdecznie i świątecznie http://chefpaul.w.interia.pl/emotka/xmas1.gif Ech, nawet nie ma co wspominac Jako Agnieszka sie przywitam - jak widac w moim podpisie - dopiero sie uczę terminologii A poza tym jestem marzycielką do kwadratu I marzę o tym moim domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.12.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 ... marzenia piękna rzecz , sam jestem troche marzycielem jak każdy chyba , ... (gdybyśmy byli tylko realistami nasze życie było by smutniejsze ), ... ... projekt bardzo mi się podoba, ... czy to osobne mieszkanko to dla teściowej ? , pozdrawiam serdecznie ps - również jestem tutaj "dość świeży" , ... a moją "specjalnością" jest raczej grill i wędzarnia (dom mam w trakcie rozbudowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 14.12.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 ... marzenia piękna rzecz , sam jestem troche marzycielem jak każdy chyba , ... (gdybyśmy byli tylko realistami nasze życie było by smutniejsze ), ... ... projekt bardzo mi się podoba, ... czy to osobne mieszkanko to dla teściowej ? , pozdrawiam serdecznie ps - również jestem tutaj "dość świeży" , ... a moją "specjalnością" jest raczej grill i wędzarnia (dom mam w trakcie rozbudowy ) Mhmmmm - sama jestem specjalitka grillową Uwielbiam - a tym bardziej we własnym domku, z wlasnym ogrodem, ale juz bez wlasnej krowy na kotlety Dla Piotrka tesciowej - dla mojej mamusi kochanej to mieszkano bedzie Dobre z nas dzieci, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 11.03.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Fajnie się zaczyna...A tu naraz teściowa, moja to by mnie w łyżce wody...Dlatego ciekaw jestem jak to będzie.Ale trzymam za Was KCIUKI!Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 22.10.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Pik-Pok, powiedź czy zdecydowałeś się na budowe tego domu MuRENA???Jestem bardzo zainteresowana, ponieważ sama chcę budować ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts