tsimtsum 12.12.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Czy jest cos takiego jak syfon samoczyszczacy do wanny? Pytalam rozne osoby o opinie i zdania sa podzielone. Robotnik mowi, ze taki syfon bylby najlepszy bo wanna jest polokragla, obudowana kaflami i takie rozwiazanie byloby najbezpieczniejsze, bo jak sie zatka to w latwy sposob mozna go bedzie oczyscic. Sprzedawca w sklepie mowi, ze takie syfony sa tylko do brodzikow, a nie do wanien i jesli robotnik tak twierdzi to trzeba zmienic robotnika. Inny sprzedawca mowi, ze byc moze sa, ale on nigy czegos takiego nie widzial i poradzil mi skonsultowac sie z doswiadczonym hydraulikiem. A ja jestem w kropce. Oczywiscie trzecia rada brzmi rozsadnie. A moze Wy wiecie cos na ten temat? Moze nawet macie cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.12.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Mój syfon samoczyszczący w brodziku pewnie nadawałby sie do wanny. Jedynie problem z korkiem. Ja kupiłem w markecie uniwersalny korek (płaski kawałek gumy ) i problem z głowy. Ciekawe dlaczego taki syfon nie nadaje się do wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.12.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Chyba ze względu na jego średnicę.Syfony do brodzików, które można od góry oczyścić mają średnicę chyba 90mmTakich otworów w wannach nie spotkałem. Tam stosuje się typowe syfony o mniejszej średnicy, a takich nie spotkałem o konstrukcji podobnej do syfonów brodzikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.12.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Chyba ze względu na jego średnicę.Syfony do brodzików, które można od góry oczyścić mają średnicę chyba 90mmTakich otworów w wannach nie spotkałem. Tam stosuje się typowe syfony o mniejszej średnicy, a takich nie spotkałem o konstrukcji podobnej do syfonów brodzikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsimtsum 13.12.2005 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 a czy w akrylowej wannie mozna by powiekszyc dziure na syfon, zeby taki duzy brodzikowy syfon zamontowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek 14.12.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 W starym mieszkaniu w wannie miałem najprostszy syfon taki z sitkiem i nie miałem z nim żadnych problemów. Teraz w brodziku mam taki z bajerami który czyści sie o góry i co raz muszę go otwierać i czyścić z różnych takich ....BRRRRR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
higgins 20.12.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Syfon brodzikowy nie ma przelewu, a wannowy ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzieciou 19.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Widziałem w sklepie taki syfon samoczyszczący (zwany też automatycznym) do wanny: SB600 WIRQUIN. Właściwie powinien nazywać się niezatykający (i tak jest nazywany na angielskich stronach), bo wg opisu gładka powierzchnia w środku i wyprofilowanie powoduje dużą prędkość odpływu wody i w związku z tym nie zatykanie się. Jeszcze go nie kupiłem, ani nie zainstalowałem, więc nie wiem, czy jest skuteczny. Jeśli ktoś miał z takim doczynienia, to chętnie posłucham opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts