isgn 13.12.2005 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Mieszkam w starym budownictwie i ze względu na "za małą kubaturę" łazienki piec kąpielowy zamontowany został w kuchni (trochę większej od łazienki i kratka nawiewna i okno i różne inne takie niezbędne rzeczy) i jak sięgam pamięcią to kuchenka gazowa stała pod piecem kąpielowym. Osiem lat temu kupiłem nowiutki piec i kuchenkę.. przyszli panowie gazownicy wynajmowani przez administrację i w odnowionej kuchni przyłączyli urządzenia.. Przez osiem corocznych inspekcji nie było uwag do takiego rozwiązania, ale dziś temu samemu gościowi co to podłączał niespodobało się to rozwiązanie i wpisał: "nakazuje się przesunąć kuchenkę. W związku z tym mam pytania: 1. Czy w tym roku wszedł jakiś nowy przepis który "zmienił sposób patrzenia instalatora", czy może nigdy tak nie wolno było zrobić i on się teraz boi, a może to jego "widzimisię" bo miał kiepski dzień ??? Jeżeli jest taki przepis to proszę o podanie namiarów na zródło. 2. Jeśli przeróbka to jaka, bo albo otwieranie okna podczas gotowania będzie skutkowało jego spaleniem, albo kuchenka będzie wystawała do środka kuchni na 30cm ze względu na odpływ kanalizacyjny "schowany" teraz w szafce koło kuchenki. (instalator na to do mnie "..ma pan problem..) Starałem się wyjaśnić wyczerpująco sprawę. Mam w ciągu siedmiu dni wykonać nakaz Proszę o profesjonalną poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts