Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie wykończenie ścian w garażu?

Recommended Posts

Poza tym, żeby płytki dobrze wyglądały, to też trzeba włożyć trochę pracy, a szczególnie jeśli chodzi o fugi.

Także garaż w płytkach, też do mnie nie przemawia.

Przypomina mi trochę masarnię.

Aby cokolwiek dobrze wygladało - zawsze trzeba włożyć w to trochę pracy ...

- także argument przeciw płytkom na ścianach bezsensowny ...

Odnośnie masarni - nie wypowiadam się - nie mam masarni ale mam garaż w płytkach i absolutnie nie czuję sie jak w masarni - wręcz przeciwnie - czysto , ładnie i schludnie - utrzymanie czystosci proste i nieuciążliwe - żadne tynki czy struktury nie bedą tak proste w utrzmaniu czystości - a nakład pracy włożony w ich dobre położenie bedzie porównywalny jak nie wiekszy z nakładem włożonym w położenie płytek ...

• 4 years później...

Odświeżam temat.

Jestem przed tynkami i tak zastanawiam się czy od razu(zamiast tynku tradycyjnego) nie zrobić w garażu i pomieszczeniach technicznych na części ścian(coś w rodzaju lamperii) jakiegoś tynku w kolorze,który mógłby być łatwy do czyszczenia.

Możecie podrzucić jakąś sensowaną myśl co to by mogło być?

• 5 years później...
Osobiście mam wielki garaż 2-stanowiskowy i raczej nie widzę go w płytkach na ścianie choć na podłodze pewnie będą, wraz z cokołem 15cm. Nie chodzi tutaj o trudność w wykonaniu, czy koszty, bo pewnie sam bym kładł, ale jakoś wizualnie by mnie chyba męczył... a tak po 5-7 latach można sobie pomalować, odświeżyć i garaż jak nowy. Poza tym farby lateksowe np. Beckersa, to praktycznie i mopem można myć...

• 1 year później...
również odświeżę temat. Mam budynek w którym mam osobno pomieszczenie na 2 auta oraz jedno do majsterkowania. Myślałem co ze ścianami i tak jak w pomieszczeniu do majsterkowania płytka to raczej na pewno tak w pomieszczeniu gdzie będą stały auta planuje nakręcić łaty pionowo i do tego położyć, mocując do łat oczywiście panel podłogowy. W szczeliny pomiędzy panelem a ścianą wrzucić styropian lub wełnę. Panel spokojnie można przetrzeć mopem czy szmatką więc w czystości utrzymać bardzo łatwo a i wygląd schludny. będzie się bardzo ładnie prezentować.