martinez 24.01.2002 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 pytałem kilka dni temu o gonty bitumiczne, i dzięki waszym odpowiedziom się z nich wyleczyłem - dzięki!teraz następne pytanie - czy ktoś kładł blachodachówki Lindab i co o nich sądzicie? zaproponowano mi 28 zł/m2 efektywny.dystrybutor radzi kłaść folię wysokoparoprzepuszczalną Jutavec (?) 1300g/m/d i nie stosować szczeliny. czy to słuszne? pod spodem łaty, wełna 18 cm, opóźniacz pary, płyty g-k i poddasze użytkowe. będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2002 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 może inaczej - jakie blachodachówki polecacie? mój lokalny dystrybutor rautaruukki oferuje dość ciekawą promocję - 22.90 zł/m za maxi plus mat.a czy ktoś miał do czynienia z blachami Pruszyński?dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 28.01.2002 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 Również zamierzam kryć dom blachodachówką i będę wdzięczny za wszelkie opinie, wskazówki którymi kierować się przy wyborze tego materiału. Może ktoś ma swój dach pokryty blachodachówką i może ją polecić lub ostrzec aby takiej nie kupować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 28.01.2002 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 Nie ukrywam jestem zwolennikiem dachówki – przede wszyskim za wygląd.Opinia mojego znajomego na temat Lindaba jest następująca po 2 zimie okazało się, iż blacha się łuszczy na końcach przy okapie (chciałbym zaznaczyć, iż w tym miejscu jest oryginalne cięcie Linaba, a nie żadne tam wysokoobrotowe narzędzia. Zgloszona i uznana gwarancja.Tyle o Lindabie, a następny znajomy ma Rautarukkii? i nie narzeka (być może się nie przyglądał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkonos 29.01.2002 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Mam Lindba od jesieni. wg. mnie to najładniejsza blachodachówka na rynku, ale kwestia gustu. Tylko Lindab ma b. ładną linię cięcia (przy okapie czy rynnie). Narazie się nic nie łuszczy. Sprzedawcy zgodnie mówili że blachy szwedzkie czy holenderskie są o niebo lepiej zabezpieczone od polskich. a cha trochę przecieka ale to już inny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 13.02.2002 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Zawodowo mam do czynienia z blachą, i dlatego położyłem u siebie dachówkę ceramiczną:Sprzedawcy mówili, że zagraniczne blachy są lepsze od polskich - nikt nie wie, z jakiej blachy jest wykonana jego blachodachówka - poza producentem, rzecz jasna. Normy są praktycznie jednorodne w Europie. Gdy nam zabrakło blach na rynku polskim, sprowadziliśmy (powlekane płaskie) z Korei, zostały przewalcowane w Polsce. Czyli jaką blachę mamy- polską, czy koreańską? A za płotem mamy słowackie Koszyce, niemieckie Eisenhuettenstadt... Decyduje cena, i preferencje estetyczne. A poza tym to jest Ersatz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorus 14.02.2002 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2002 No właśnie - między innymi wrażenia estetyczne i dlatego wybrałem Lindaba - jutro idę zamawiać (według mnie jest najłądniejsza, widziałem Rautaruukiego - nie prezentowała się zbyt ładnie. W inne (np. Pruszyński) w ogóle bym nie wchodził - po prostu mi się nie podobają . W podobnej cenie wyszła mi tylko dachówka betonowa (a tej nie chcę), no więc konstruktor odchudził mi szkielet dachu i kładę blachodachówke. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rybul 26.07.2003 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 czy ktos moglby mi cos powiedziec o technice krycia blachodachowka Lindab,czy jest ona inna od np. krycia blachodachowka pruszynski czy rautaruuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 26.07.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 Trudno mi powiedzieć czym to się różni. Mam Lnbada - od roku. Dekarz bardzo ją chwalił bi ma jakieś wycięcia, tak że na łączeniach powstają jakieś zakłady, albo nie powsztają i dzięki temu jest lepiej. kupiliśmy ceglasty mat. Wszystkim się podoba. Do dzisiaj nie widać łączeń blach. U sąsieda ten sam dekarz kładł Rauttaruki ( nie wiem jak się to pisze ) Bez trudu policzę arkusze blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej michał 04.09.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 muszę na dniach zamówić blachę na dach.dostałem ofertę na lindaba wysoki profil za 30 zł brutto za m2.czy cena ta jest do przyjęcia andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 05.09.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 ja bede mial Rautaruukki Maxi ponizej 27/m2 (blache oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 05.09.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ale liczycie koszt samej blachy czy wszystkiego razem ze śrubkami itp i to podzielone na metr kwadratowy blachy?A co powiecie na temat Planji bo ja chyba będe z tego robił, która z tych trzech jest najleprza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 05.09.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 bikerod dekarzy slyszalem ze regola choc tak nazywana wcale taka samonosna nie jest (taka chcialem zakladac ze wzgledu na ksztalt mojego dachu). Jednak w wycenie calego dachu RR wyszla taniej z odpadami nim Planija bez odpadow. Raczej RR nie ustepuje w niczym PLaniji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 05.09.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ustalcie o jakiej powierzczni blachy rozmawiacie. Powierzchnia blach, czy powierzcznia krycia. Chodzi o zakłady, które stanowią ok 10%Mam lindbada, ale kupowałem w 2002r chyba za 27zł za metr krycia, chyba była promocja. Ceglastu mat SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrzej M 06.09.2003 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2003 30 zl to cena za m2 krycia (wysoki profil ale nie mat). Jezeli chodzi o dodatki to trzeba doliczyć okolo 18 zl. Interesuje mnie jeszcze jak z jakoscia lindaba w stosunku do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 06.09.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2003 ja z lindaba mam ryny i obrobki - jesli po roku mozna cos powiedziec, to jest ok. lindaba doradzil mi kolega majacy hurtownie budowlana, on zreszta tez buduje i robi to z lindaba - chyba wie co robi?pozdr. Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobzi 05.07.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam,podoba mi sie z wygladu blachodachówka firmy Lindab (niska fala).Ma ona dość charakterystyczne wykończenie.Dół arkusza blachy jest sprytnie ukształtowany do kształtui fali.Mam pytanie do osób, którzy kupili blachodachówke firmy Lindab, czy nie ma z tym jakiś niedogodności (wizuaalnie wygląda atrakcyjnie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobzi 05.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Nikt nie krył domu blacha firmy Lindab??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazepa 05.07.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam!Mam na dachu Lindaba już 6 lat. Jestem bardzo zadowolona: nie zblakła, nie odpadła, wygląda nadal bardzo fajnie i estetycznie. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 05.07.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Prawie jak dachówka, prawie robi ........, kosztuje tyle co niejedna ceramiczna angobowana, jeżeli warunki pozwalają na użycie dachówki radzę zrezygnować z imitacji (w porę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts