Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 55 w mojej realizacji

Recommended Posts

• 3 months później...
Bardzo ładny dom, podoba mi się kolorystyka i jego otoczenie :) No i piękny kominek! Tylko pozazdroscić, ze już mieszkacie! A przy okazji - jak sprawuje się salon o powierzchni 23m? :wink:

Tak naprawdę to w salonie jest dużo miejsca bo jest mało mebli. Salon jest mały ale w małym domu trudno zrobić duży salon. Niestety zawsze trzeba dokonywać wyborów jeśli są ograniczenia np. finansowe. Moje założenie było takie aby dom zbudować bez kredytu i aby później stać mnie było na utrzymanie domu. Dzieci zwykle wcześniej czy później chcą iść na swoje.

Zainteresował mnie projekt APS 55. Prosiłabym bardzo o może jakieś nowe zdjęcia a w szczególnosci pomieszczeń na poddaszu. :D Z góry dziekuję.

Postaram się. Na poddaszu dwa pokoje są połączone dla córki l16. Jeden pokój, ten większy czeka na syna 1 rok. nad garażem jest duży pokój 28 m jako nasza sypialnia i garderoba (jest zdjęcie z szafą).

Bardzo ładny dom, podoba mi się kolorystyka i jego otoczenie :) No i piękny kominek! Tylko pozazdroscić, ze już mieszkacie! A przy okazji - jak sprawuje się salon o powierzchni 23m? :wink:

Tak naprawdę to w salonie jest dużo miejsca bo jest mało mebli. Salon jest mały ale w małym domu trudno zrobić duży salon. Niestety zawsze trzeba dokonywać wyborów jeśli są ograniczenia np. finansowe. Moje założenie było takie aby dom zbudować bez kredytu i aby później stać mnie było na utrzymanie domu. Dzieci zwykle wcześniej czy później chcą iść na swoje.

Zapytałam, bo przeczytałam gdzieś na forum, ze salon 30m jest za maly... (dziwne) A ja zaplanowałam sobie powierzchnię ok 25m. Też buduję bez kredytu i uważam, ze ok 120m do szczęścia wystarczy :wink: Twój domek bardzo mi się podoba.

• 3 weeks później...

Bardzo ladny domek i wcale nie taki maly. Ja w mieszkaniu mam salon 25m i jest duzy. :p Wystarczy.

W domu zrobilismy sobie wiekszy, bo planujemy w salonie miec tez jadalnie. Na razie wydaje sie byc bardzo duzy (39m2) i boje sie jak bedzie z ogrzewaniem. :-? Jak mowicie, cos za cos...

Wam zycze milego zamieszkiwania, bo macie ladnie i w domku i dookola.., a dzidzia bardzo slodka :D

• 9 months później...

Dziękujemy za przyjęcie do grona APSowców, chociaż po prawdzie nasz projekt to AP55. Twoje wątki śledziliśmy od dawna jeszcze w trakcie budowy. Budowaliśmy i wprowadzaliśmy się w podobnych terminach- zamieszkaliśmy w sierpniu 2005, budowaliśmy dwa lata.

Chcielibyśmy się dowiedzieć

1. Czy gdyby w pomieszczeniu nad garażem było tylko okno w ścianie szczytowej to czy byłoby wystarczające do oświetlenia tego pomieszczenia?

2. Czy rezygnacja z wiatrołapu(bo chyba nie masz) zdaje egzamin? Czy masz ogrzewanie podłogowe w korytarzu czy tylko grzejnik?

3. Dlaczego masz czwarty kanał wentylacyjny w jednym z kominów? Czy to dwa kanały kuchenne - jeden z okapu, a jeden z kratki z wentylacją grawitacyjną?

4. Czy masz salon połączony z kuchnią?

• 1 year później...