Geno 15.12.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Punkt rosy przy styropianie 15cm występuje właśnie w nim. Nie podeprę się faktami, bo zapomniałem gdzie to wyczytałem . Pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 15.12.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Punkt rosy przy styropianie 15cm występuje właśnie w nim. Nie podeprę się faktami, bo zapomniałem gdzie to wyczytałem . Potocznie zwany "punkt rosy" to nic innego jak temperatura punktu rosy. To, że występuje temperatura punktu rosy jeszcze o niczym nie świadczy, należy jeszcze sprawdzić stopień nasycenia parą wodną pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 15.12.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 W obliczeniach projektowych zazwyczaj sprawdza sie tylko, czy na powierzchni ścian nie wystąpi kondensacja. Jeżeli U=0.27W/m2K, ti=20C. te=-18C, to temp. ściany wyniesie 18,29C, a przy U=0.23 18,54C, temp. punktu rosy przy wilgotności względnej 55% (dla pokoju) wyniesie 10.7C, tak więc o kondensacji nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts