Marek Jarecki 13.12.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 LMP 126 P czy ktoś podobnie jak ja wybrał ten projekt, jeśli tak to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 18.12.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 też mi się bardzo podoba ale pewnie kosztuje majątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Jarecki 19.12.2005 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Witam !! Po przejrzeniu większości ofert doszliśmy do wniosku, że jest to jeden z mniej kosztownych projektów. Becia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 03.06.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 http://www.e-projektydomow.pl/projekt/275..... Przeszukaliśmy całe forum...no prawie i nie natrafiłem na budowniczych tego domu, może ktoś gdzieś go namierzył i pomoże bo potrzebne jest parę porad bezpłatnych bo fachowcy się cenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.06.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Jest to projekt z http://www.lipinscy.pl tam poszukaj http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=56485&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 23.06.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam czy ktoś z Was go kupił i buduje. Jeżeli tak to proszę o jakieś info na temat tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 26.06.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 ...myślę , ze nikt Ci nie doradzi ..my tez szukaliśmy budujących ten domek i nic...mamy zamiar go kupić a nawet już jesteśmy pewni że TAK...chcemy zrobić parę zmian ale po uzgodnieniu z fachowcem...brakuje tam kotłowni - powiększymy garaż...może zmienimy umiejscowienie schodów, zamiast małego CO- spiżarka...ale to wszytko tylko nasze plany...zaczniemy działać od lipca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 26.06.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Macie racje czekałem i czekałem i nikt nie odpowiedział sam szukałem w wyszukiwarce i zero rezultatów. My juz byliśmy w u architekta w celu zlecenia wykonania adaptacji projektu ale jeszcze musimy otrzymać mapy do celów projektowych, których zrobienie juz zleciliśmy. We wnetrzu w zasadzie nie będziemy zmieniali zbyt dużo, zażyczyliśmy sobie garaż na 2 stanowiska. Najgorsza jest ta papierologia strasznie sie ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 27.06.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 wiec jesteście dużo dalej niz my ...a czy robiliście jakiś kosztorys ..choc podobno w obecnej sytuacji na rynku nie można do końca cen przewidzieć ale ...można sie na cos psychicznie nastawić ...i najważniejsze ...w jakim rejonie kraju budujecie ???...pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 27.06.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Papierologia strasznie sie ślimaczy pani architekt nas ostudziła powiedizała, że adaptacja projektu + uzyskanie pozwolenia na budowe to około 2 miesięcy, potem musimy przyłączyć prąd i wodę na budowe. Czyli z planu budowy w tym roku stanu surowego chyba nic nie wyjdzie chociaż walka trwa......Budujemy się 10 km od Zielonej Góry woj. lubuskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 28.06.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 co do papierów to jednak my przyjmiemy plan na ten rok..a pierwszy wykop 2008...no chyba ze małe drzewko przy płocie ...a może przy okazji skorzystamy z waszych porad w końcu pierwsi zaczynacie a na marginesie, to którą wersje wybraliście z oknami dachowymi czy z lukarnami...o ile dobrych użyłem określeń ...i ostatnia rzecz czy robiliście już kosztorys..bo jestem ciekaw jak to wychodzi ..pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 28.06.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Wybraliśmy wersje z oknami dachowymi, lukarny to dużo pracy i kasy a my będziemy budowąc w systemie gospodarczym.Ja czasami jak czytam to forum to nie mam pojecia o czym ludzie piszą bo używają takich wyrazów, że wydaje mi się, że ja się nigdy nie wybuduje bo ja n i c nie wiem. Co do kosztorysu to ciężko ustalić liczymy na 220 -250 tys zł ale życie pokaże jak to się zakończy.Myśle, że jeżeli ceny się nie uspokoją to część materiałów będziemy ściągać z Niemiec ( mieszkamy 60 km od granicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 28.06.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 My tez systemik gospodarczy, nie inaczej ....może parę rzeczy wyjdzie taniej...choć elektryka mam darmo ...ciekawe ile drożej te lukarny wychodzą, bo ładniejszy nawet w mojej ocenie ( znaczy faceta ) choć wole prostotę...więc zanim zamówię to dam do takiej teoretycznej wyceny- chodzi mi zwłaszcza o różnice między lukarnami a bez....a na marginesie czytania forum ...to My jak czytamy coś o budowach i problemach z nią związanych ..nie mówiąc o słownictwie to tak jak byśmy coś po chińsku czytali...no chyba ,że ktoś go zna ...no cóż pozostanie nam się uczyć tu wszystkiego ...troszkę wam zazdroszczę bliskości granicy...ale za to mamy blisko morze ...to do usłyszenia o samych dobrych informacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 06.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Szkoda, że się wcześniej nie zczailiśmy bo w zeszłym roku byliśmy na wakacjach w Ustce ale wtedy jeszcze nie myslelismy na powaznie o budowie.Życzymy udanych wakacji a jak coś drgnie u nas to damy znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 18.07.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Projekt kupiony, teraz adaptacja , zmiana garazu na 2 stanowiskowy i czekamy aż biuro załatwi dla nas pozwolenie na budowe.Napiecie rośnie....szczególnie kredytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 20.07.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 hmmm....to jesteście o parę kroków od nas... ....a nawet dalej my ponownie robimy warunki zabudowy...coś tam nie zagrało...ale...akurat tam mamy wejścia i szybko je dostaniemy...więc projekcik też zamówimy lada dzień ...mamy nadzieje ...a więc jak na razie to wojna papierowa i patrzenie na rosnącą trawę na działce .....pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 20.07.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 I dalej czekamy na budujących ten domek ...może są , jak tak odzywajcie sie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaRobert 08.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. 16 sierpnia wstawiają nam okna. Domek jest super - polecam. Wszystkim się podoba. Jedyną (malutką)wadą jest mało ustawny salon - biorąc pod uwagę, że mają się tak zmieścić schody. Pięterko jest naprawdę duże (czego nie widać na wizualizacji wnętrz). PozdrawiamMonikaOlsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 10.08.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 To jeszcze raz ja....czy robiliscie jakies zmiany w projekcie...bo my jesteśmy przed negocjacjami z architektem i mamy pare pomysłów tylko czy one będą sensowne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaRobert 13.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Na początku też mieliśmy parę pomysłów, bo nasza działka jest ustawiona trochę "na bakier" jeśli chodzi o strony świata (salon od pn-wsch). Potem bardzo nam zależało żeby schody jakoś inaczej ustawić, ale nie bardzo się dało (nie chcieliśmy okrągłych). W końcu ograniczyliśmy się do dwóch przeróbek: powiększyliśmy łazienkę o 30 cm kosztem pokoiku i poszerzyliśmy garaż o 1 m (ważne). Trzeba było również wprowadzić pewne zmiany w trakcie budowy wynikające z wad lub braków w projekcie (wychwycone przez naszą świetną ekipę budowlaną) - brakowało podciągu powietrza do kominka - wentylacji w salonie - był błąd w wielkości wewn otworów drzwiowych (trzeba było powiększyć o 10 cm, żeby wstawić drzwi 80-tki) - konieczne było zwiększenie śr rury kanalizacyjnej pod domem z 110 do 160 mm - dach pokryliśmy papą (na odeskowanie) nie folią. TO WSZYSTKO. I JEST OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts