demol 09.02.2006 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Zapomniałem dodać jest tam też więcej opisu w PDF-iehttp://demol.pl/budowa.pdf Pozdrawiam wszystkich i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 09.02.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Rany nie doczekam sie chyba tych czasów jak zaczne wykańczać środek. Piknie, naprawde piknie - drzewo daje to coś! Nie to co betony kafleNormalnie fach w ręku - do dzieła i kasiore nabijać.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 09.02.2006 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Mój jest projekt, (niektóre elementy wzornictwa i stylu zapożyczone) i montaż, oczywiście masę ręcznej roboty ale stolarz u którego zamawiałem stopnie chce zrobić fotki i czasem pokazywać klientom nie bardzo zdecydowanym na to jakie chcą schody. Drugi który toczył poręcze (na codzień robi tralki) też chętnie zrobiłby więcej. Wszyscy narzekają na złe czasy, ale przy odrobinie chęci + kilka wystaw w salonach budowlanych i można robić takie schody dziesiątkami. Co do uniwersalności projektu, to wystraczy niewielka zmiana w mocowaniu i możliwy jest do uzyskania praktycznie dowolny kąt z regulacją na śrubach wysokości stopnia i podkładkami. Tym sposobem byłby to znacznie lepszy i stabilniejszy projekt od tych skręcanych z pojedynczych elementów (celowo nie wymianię nazwy) oferowanych jako uniwersalne. ---- PS. Jak stracę pracę, to kto wie czy nie będę musiał dorabiać by mieć co do garnka włożyć Ale wtedy taka praca może mi już przestanie sprawiać przyjemność bo stanie się obowiązkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 09.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Jestem pełna podziwu, chyba pokażę te cudeńka mężowi. Może jak już będziemy wykańczać, to się pokusi. Też lubi się tak "dłubać". Sam zbudował altankę w ogrodzie- z betonu komórkowego, zrobił fajny trejaż, no to może teraz czas na coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 27.04.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Rav - piękne schody (demolowe zresztą też). Patent z linkami jest bardzo inspirujący, łatwy, tani i efektowny. Mam pytanie czy takie linki to też od jachtów? Pytanie kolejne do bardziej doświadczonychjak samemu zamocować drewniany słupek poręczy w betonowe schody? Będę samodzielnie wykonywać poręcz zainspirowana przez Reva. Tak łopatologicznie i ze szczegółami proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 18.05.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Rav - piękne schody (demolowe zresztą też). Patent z linkami jest bardzo inspirujący, łatwy, tani i efektowny. Mam pytanie czy takie linki to też od jachtów? Pytanie kolejne do bardziej doświadczonych jak samemu zamocować drewniany słupek poręczy w betonowe schody? Będę samodzielnie wykonywać poręcz zainspirowana przez Reva. Tak łopatologicznie i ze szczegółami proszę. Sorry, że tak późno odpowiadam, ale rzadko ostatnio wchodzę na Forum... Co do linek to nie trzeba jechać do sklepu żeglarskiego... Można takie linki kupić w marketach budowlanych. Ja kupowałem w Liroy Merlin. Warunkiem jest, żeby linka była miękka - ma się dobrze układać i naciągać, oraz żeby miała koszulkę z tworzywa, przezroczystą. Inaczej będzie brudzić. Słupki drewniane zawsze mocuję na kołki rozporowe, podwójne śruby i klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 22.05.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Dziękuję za odpowiedź - choć właśnie zwiedzałam sklep żeglarski... ale do Leroya mam bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts