radomik 03.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 CześćWitamy serdecznie. Jak tam materiały budowlane, z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagiel 04.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Cześć!Z materiałami jest cieżko. Własciwie trzeba zamawiać z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem be zgwarancji ceny. Ja kupiłem bloczek z betonu komórkowego 24cm 10,5zł w Warszawie. Płocku go nie było lub trzeba było zapłacic 12zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagiel 04.04.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Cześć!Z materiałami jest cieżko. Własciwie trzeba zamawiać z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem be zgwarancji ceny. Ja kupiłem bloczek z betonu komórkowego 24cm 10,5zł w Warszawie. Płocku go nie było lub trzeba było zapłacic 12zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 16.05.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 witam patrząc na ceny w tym roku nie wybudowałabym się normalnie rzutem na taśmę, teraz się wykańczamy ( dosłaownie ) pozdrawiam a. ps oj Radomik Radomik, prawie somsiad a nie pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 17.05.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Cześć cześćWidzę że grupa nam się rozwija. Teraz podobnie jak anowi* działam z wykończeniami. Aż się boje pomyśleć gdzuby to dzisiaj przyszło kupować działkę i zaczynać budowę ceny powalają. Sądzę że od sierpnia zaczną wzrastać ceny materiałów wykończeniowych więc kto musi niech się spieszy. Mam sprawdzone ekipu i specjalistów.- Cieślę i dekarza w jednym (najblizszy termin ma wolny na koniec roku)- alarmowca- instalatoa c.o. i c.wu.- specjalistów od sufitów podwieszanych w GK (naprawdę TOP półka - profesjonaliści)- glazurnika ( hobbysta układania płytek, lubi to co robi) - okna polecam STALREM, profesjionalny montaż i towar b.dobrej jakości (to co u innych jest problemem u nich robi się bez najmniejszych problemów) Jakby ktoś szukał to zapraszam na priv. Pozdrawiam i życzę w zacięcia w budowaniu wymażonego domu.Kryspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LP-CO2 21.06.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam Szanownych Użytkowników Rozpoczałem realizację marzenia - budowa domu. Obecnie jestem po zakupie działki ( jak szaleć to od razu - działka ma ponad 2 ha - jest to działka siedliskowa z dużym polem). Chyba kupie sobie traktor aby ją uprawiać ja mieszczuch z blokowisk od urodzenia. Znajduje się za rzeką w odległosci ok 500 m od granic Płocka -> Popłacin. Postanowiliśmy z żoną postawić na niej dom - natomiast obecne zabudowania (drewniana stodoła i drewniany dom ulegną rozbiórce w terminie późniejszym). Obecnie jesteśmy na etapie uzyskiwania pozwolenia na budowę. Byłbym wdzięczny o jakieś namiary na sprawdzone ekipy budowlane - w tej chwili jestem po wywiadzie z czeterma i okazuje się, że nie ma wolnych terminów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacko77wawa 21.06.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam ponownie po dłuższej przerwie. Ja juz zacząłem budowę, wlaśnie jestem po zalaniu stropu. Jak pogoda pozwoli w poniedziałem rusza murowanie drugiego piętra Jak na razie najwiękaszy wzrost cen w porównaniu z kosztorysem z lutego to pustaki i terrva. Reszta według kosztorysu (okolo 6% w górę). W kosztorysie przyjęta była cena coś koło 7 PLN za szuke BK (24x24x49) a z powodu tego ze towaru brak, poroton z Niemiec nie dojechal parter wybudowany został z Porothermu - 10,2 PLN za sztuke ale wychodzi go 11 szt/m2 a nie 8 jak w przypadku 49cm długiego betonu kom. Co do terrivy - beton B20 - 222 m3 podniósł skutecznie cenę. Ale cóż - na razie jestem b zadowolony z przebieu prac, ekipy i wyników ich pracy - oby tak dalej! Kierownik budowy nie ma zastrzeżen, jeśłi są takowe, są szybki i bez problemowo wyjaśniane. Górę buduje z porotonu - dojechal z Niemiec i będzie trochę taniej W tej chwili jestem na etapie szukania dobrego hydraulika, może ktoś z szanownych koleżanek/kolegów ma namiar na sprawdzonego i godnego polecenia fachowca. Poproszę Co do dalszych planów - zamówiłem okna - firma M&S SuperThermo - mają być w sierpniu, w sobote drzwi do domu - Gerda i garażu - Hormann. Założenie instalacji do rekuperatora, elektryk i alarm w sierpniu. Hydraulik tez - jak znajdę - oczywiście wtedy gdy ekipa zakonczy stan surowy otwarty. A blachodachówka ma być na poczatku sierpnia. Jak na razie wszystko ok. Jesli macie jakies pytania uwagi chętnie poznam i odpowiem/skomentuję. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amati 13.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Może przywrócimy grupę z Płocka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 15.03.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Czemu nie? Heath pewnie zauważyłeś roboty kanalizacyjne po Twojej drugiej stronie drogi. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommko 01.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 to jak z tą grupą płocką ??? buduje się ktoś w 2009r ??? pisać, nie bać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 16.07.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam i ja z Płocka... tylko ja jeszcze daleko daleko mam do budowania... ale fajnie ze Was znalazłam! pozdrawiam! p.s. i mam nadzieje ze trochę nasmarujemy tych stron! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommko 17.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Fajnie w końcu ktoś się odezwał ale jak na takie miasto to coś mało zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 18.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 widać w Płocku i okolicach się nie buduje a serio uważam, że płocczanie jacyś tacy mało obeznani z internetem chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 30.08.2009 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 wow nareszcie znalazlam grupe z plocka ) tez mi sie wydaje ze powinno byc tu wiecej osob ale moze tak jak ja nie moga sie dokopac do tego watkumy zaczelismy w maju a jak z waszymi domkami co i gdzie dokladnie budujecie bo my jestesmy z okolic pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 31.08.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 wow nareszcie znalazlam grupe z plocka ) tez mi sie wydaje ze powinno byc tu wiecej osob ale moze tak jak ja nie moga sie dokopac do tego watku my zaczelismy w maju a jak z waszymi domkami co i gdzie dokladnie budujecie bo my jestesmy z okolic pozdrawiam ) Witaj, moze to prawda ze trudno się do nas dokopać bo nic tu sie nie rozmawia nic sie tu nie dzieje.... my - na budowę wybieramy słupno... na razie jesteśmy na etapie wyboru projektu... a Ty prowadzisz dziennik budowy na stronach muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 31.08.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 nie prowadze , moze zeby nie zpeszac sama nie wiem my budujemy sie w brudzeniu duzym zaczelismy w maju.ta cisze trzeba zmienic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 31.08.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 a masz juz jakiegos faworyta co do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 01.09.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 a masz juz jakiegos faworyta co do projektu? na razie mam Koko http://www.archipelag.pl/projekty-domow/koko/rzuty.html?AreaMax=170&AreaMin=120&Kind=1&Part=3&SearchForm=1&Type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mefi81 02.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Ja co prawda nie z Płocka i budowy też nie mam, ale pilnie z moim partnerem musimy wyremontować dom babci pod Gostyninem. Musimy wymienić okna, przebudować trochę instalację sanitarną, bo w łazience z rurek to jakaś wesoła twórczość jest i położyć płytki w tejże łazience. Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary na dobrych fachowców: od okien instalacji sanitarnej i kładzenia płytek. Proszę pomóżcie z namiarami, bo mamy mało czasu, a po przeczytaniu działu o "świetnych" fachowcach po prostu boję się uderzyć do pierwszego lepszego speca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 03.09.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 co do okien to nie wiem czy niebyloby najlepiej jakby zrobil to ktos co u niego kupisz okna co do reszty nie wiem mi buduje dom i pewnie wykanczac tez bedzie tata bo jest murarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts