agamuza 21.12.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Bardzo cię prosze http://nowydom.onet.pl/3197,projekt.html Prześliczny jest Mam nadzieje, że mój (w podpisie) będzie kosztował jakieś 120 tys zl w takim stanie jak twój - albo mniej, jesli stanie sie CUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 21.12.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Grzystek - bardzo fajna chałupka. Choć koszt jej budowy wydaje mi sie mocno niski - ale to tym lepiej dla ciebie Czym pokryty dach ? Instalacje zrobione w całości ? pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.12.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Kosztorysy Archipelagu są nic nie warte. Buduję Polę-wiem coś na ten temat. Szczegółem,na który nikt nie zwraca uwagi jest działka. A dokładnie warunki terenowo-wodno-glebowe na niej. Niekorzystne potrafią narobić wiele dodatkowych kosztów. ja wybudowałam Irme z archipelagu i tez sie zgadzam.kosztorys jest do bani - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 21.12.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Takie pytanie czysto techniczne, bo mało precyzyjne sa wypowiedziw tym wątku. cena 1800-2??? dotyczy metra powierzchni, ale jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 21.12.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Wiam.Czytam Wasze posty i podam swoje wyliczenia jakie ponieśliśmy do tej pory.Budowa domu Studio Atrum GL 118 przez dobrego wykonawce, częściowo on kupował materiały, a trochę ja. Dogadałem się kto załatwi taniej ten dostarcza na budowe. Upusty jakie dostałem w hurtowniach to Porotherm 30 upust 35% od cennika w listopadzie 2004r, braas 23% od cennika i dodatki kupiłem osobno innej firmy, drewno bez rachunku 550 za m3 plus własna impregnacja. Na inne elementy miałem w składach budowlanych około 10% rabatu.Robocizne utargowałem na 27 tyś w tej cenie geodeta od wykonawcy, kierownik budowy, koparka, skoczek, betoniarka i buda na czas budowy dla ekipy.Reasumując koszty wyszły z podłaczenie mediów, papierami, uzgodnieniami 95 tyś, co daje za metr powierzchni zabudowy 590 zł, a powierzchni użytkowej z powiększonym garażem 698 zł.A czy da się taniej? napewno ale ja nic nie robiłem do tej pory na budowie tylo kontrola raz dziennie. Jestem zadowolony zwłaszcza z ekipy budowlanej. Pozdrawiam i życzę przemyśleń przez zimowy okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 22.12.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Przeczytałem inne posty holusio. Jeśli masz: z drewnienymi debowymi podlogami odkurzaczem centralnym i kominkiem w ktorym kratka ozdobna kosztowala 1100 zl poza tym automatyczna brama hormana i okna oraz drzwi z drewna klejonego dach ceramika powierzchnia ok 340 m2 naprawde nie wiem co mozna jeszcze wsadzic w dom a ogrodzenie tez drewno i brama automat w malej lazience wloski kamien piaskowy... ...taki dom,to czemu pytasz o koszt kominka z płaszczem lub DGP,co tańsze blachodachówka czy dachówka betonowa i co kto sądzi o piecu na drzewo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ołówek 17.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam. W nawiązaniu do tematu : czy to jest korzystna wycena?Ile kosztuje budowa domu? 45.700 czy to dużo domek jednorodzinny bez piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ołówek 17.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A ponad to :Podana została tak wycena:Fundamenty : 10.200Parter 6.160Strop, schody , kominy : 19.320Piętro : 6.600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts