Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M03 MOJE MIEJSCE

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 7 months później...
Witam. Ja jeszcze nie mam nawet działki, ale co do projektu, to prawdopodobnie będzie właśnie Moje miejsce. Ze względów na maksymalne cięcie kosztów nie decyduję się na piwnicę, ani balkoniki, a ilość kominów muszę zmniejszyć do jednego, a nie trzech jak w tym projekcie. Pozdrawiam i powodzenia.

• 5 weeks później...

Witam wszystkich budujacych Moje Miejsce i tych marzacych o wlasnym domu.

Forum odkrylam dopiero kilka dni temu i jaka szkoda, ze tak pozno! Budowa mojego MM etap II (z garazem, tarasem i poddaszem mieszkalnym) ruszyla juz dwa miesiace temu.

Bardzo ucieszyly mnie zdjecia gniazdka 4 ptaszkow. Dom jest uroczy ii mam nadzieje, ze dobrze Wam sie w nim mieszka.

Moje wlasne MM II buduje troche na odleglosc i budowa zarzadza moja energiczna mama, ktora nie ma dostepu do internetu. W jej imieniu postaram sie wtracic moje male co-nieco w miare postepu budowy.

Poki co budowa posuwa sie do przodu mimo deszczu i codziennego babrania w glinie. Nie obywa sie bez niespodzianek. Najwieksza zmora sa wciaz rosnace koszty.

Ostatnie wyliczenia:

Fundamenty ok 21 tys (w tym 3 tys za sama robocizne)

Bryla domu i stropy ok 70 (robocizna 17 tys)

Mam juz wycene robocizny dachu (ok 11 tys). Wiezba dachowa to nastepne 11 tys. Wybralismy dachowke IBF ze wzgledu na atrakcyjna cene w porownaniu z ceramiczna, ale rowniez dlatego, ze po prostu bardzo podobala nam sie na innych okolicznych budynkach.

Dziekuje wszystkim forumowiczom za dzieleniem sie doswiadczeniami z budowy. Podzielam wiele opinii, ze projekt zawiera bledy w oszacowaniu ilosci materialow. O jakze przydalaby sie na stronach Muratora lista sprostowan i korekty projektow!!!

Chcialabym podzielic sie zdjeciami, ale mam tylko kilka i to z poczatkow budowy. Nie wiem jeszcze czy wyjdzie mi wklejenie fotek, ale sprobuje nastepnym razem.

To na tyle na pierwszy wystep na forum.

Pozdrowienia

ChatkaP

• 10 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Witam!

Czy ktoś buduje Moje miejsce w okolicach Zielonej Góry bądź w województwach: lubuskim lub dolnośląskim????

Bardzo podoba mi się ten projekt i chcielibyśmy obejrzeć ten domek (jeśli to oczywiście możliwe) lub wymienić się spostrzeżeniami na temat Mojego miejsca!

Pozdrawiam!!! :roll: [/b]

• 1 month później...
  • 7 months później...