henryk_baszkowka 15.12.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Jestem w trakcie ubezpieczania domu. W o.w.u. jest zapis : "....zaklad ubezpiecznie POWINIEN wyplacic kwote w ciagu 30 dni...". Wg agentki oznacza to ze zaklad wyplaci te pieniadze w tym termine a wg mnie ze tylko powinien czyli ze moze wypalacic ale nie musi.Kto ma racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.12.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Jestem w trakcie ubezpieczania domu. W o.w.u. jest zapis : "....zaklad ubezpiecznie POWINIEN wyplacic kwote w ciagu 30 dni...". Wg agentki oznacza to ze zaklad wyplaci te pieniadze w tym termine a wg mnie ze tylko powinien czyli ze moze wypalacic ale nie musi. Kto ma racje? Już się kilku prawników na tym forum na podobne stwierdzenie wypowiadało. Wniosek jest jeden: w umowach słowo POWINIEN znaczy MUSI. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 16.12.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 E, tam, powinien to powinien, a musi ma znaczenie bezwarunkowości Nawiasem mówiąc, jeśli o ubezpieczenie chodzi, jeżeli ubezpieczyciel będzie miał podejrzenia, to póki niejasnosci nie wyjasni, nie wypłaci, stąd słowo: powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 17.12.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Ubezpieczyciel ma 30 dni na wypłatę odszkodowania. Trmin ten może być przekroczony właśnie np. w przypadku trwania czyności prowadzących do ustalenia rozmiaru szkody. Jednak o przekroczeniu tegoż terminu zakład ubezpieczeń ma obowiązek powiadomić, wskazując przyczynu jego przekroczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts