Gość 15.12.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Chodzi mi o to,czy ktoś zna tą rasę. Obok nas ludzie trzymają na zewnątrz huskiego,którego,jak już zorientowała się moja sąsiadka,rolą jest pilnowanie obejścia. Z tego,co wiem husky ma specyficzne wymagania i na burka to on raczej nie bardzo. Ten pies wyje.Oczywiście nie wyje jak "normalny" pies tylko jak wilk chyba. jest to przeraźliwy odgłos,o różnych porach dnia i nocy. Nie wiem,czy on tak wyje,bo np. ta rasa tak ma.Czy on tak wyje z innych powodów. Nie jest przyjemnie słuchać takiego wycia: -bo jest to przeraźliwe,jakby mu coś było i zwierzę cierpiało. a może ja się mylę i jest to naturalne u tej rasy,ktoś wie? Ale to też nie zmienia faktu,że jest to przeraźliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.12.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Za bardzo to się nie znam, mogę tylko napisać coś z doświadczenia mojej koleżnaki z pracy, która ma psa tej rasy.Trzyma go w domu i Oban wyje tylko wtedy gdy zostaje w domu sam.Jak domownicy są w domu pies jest spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 19.12.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Mam husky od 11 lat. Wył,wyje i będzie wył. Wystarczy księżyc albo suka z cieczką. Mój nauczył się szczekać od innych psów jak miał kilka lat. Uwierz mi,wycie jest przyjemniejsze. Tym bardziej,że jak sama napisałaś,to nie wycie normalnego psa lecz wilka Ja to lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.12.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Jest dokładnie, jak mówisz. Wyje w różnych momentach,ale chyba do księżyca też. Co więcej szczekać nie potrafi,bo jak podeszłam z moją suką do jego ogrodzenia,to ...zaczął wydawać z siebie odgłosy,a moja suka......spojrzała na mnie z konsternacją. Teraz jest przerwa kilka dni. Ale okazało się też,że sąsiedzi tego huskiego ...też mają husky. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 20.12.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Na stróża husky się nie nadaje. Włamywacza może tylko zalizać na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 21.12.2005 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 hej ja też mam huskiego od prawie 2-óch lat oprócz tego że wyje ( troche na szczęście ), rozkopuje ogródek, chce spać na łóżku, lnieje cały rok, żebra o żarcie przy stole, nie jest dobrym stróżem ... poza tym sa same plusy posiadania takiego pieska hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 26.01.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 pies musi być wybiegany, czyli potrzebuje duuużo ruchu (rekord w wyscigu zaprzęgów na alasce- 650km w trzy doby) - wtedy jest szczęśliwy; lubi przebywac w stadzie, jest łagodny i towarzyski, ma słaby instynkt posiadania(terytorium).Posiadanie go tylko dla wygladu bez znajomości potrzeb - to starszna pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.01.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 hej ja też mam huskiego od prawie 2-óch lat oprócz tego że wyje ( troche na szczęście ), rozkopuje ogródek, chce spać na łóżku, lnieje cały rok, żebra o żarcie przy stole, nie jest dobrym stróżem ... poza tym sa same plusy posiadania takiego pieska hahaha jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 26.01.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 moja ciocia ma huskiego -nie szczeka tylko wyje -nie broni domu tylko sie lasi do wszystkich -raz na jakis czas przeskakuje ogrodzenie i poluje na okoliczny drob (np 20 gesi sasiada, kury itp. przynosi ich lapki i glowki ... ) Ale ladny psiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.01.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Husky jako jedna z nielicznych ras nie ma tzw."psiego zapachu". Może wejść do domu mokry,wylatany na deszczu i nie czuć od niego nic. To jedna z wielu zalet tej rasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.01.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Husky jako jedna z nielicznych ras nie ma tzw."psiego zapachu". Może wejść do domu mokry,wylatany na deszczu i nie czuć od niego nic. To jedna z wielu zalet tej rasy. to rzeczywiście wielka zaleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts