wareczka 24.12.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Dla wszystkich Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego NArodzenia... pamiętajcie życie to nie gwiezdne wojny... POKÓJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 24.12.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Drogi house... wkleiłam wczoraj te dwa cytaty liczac na Twoją inteligencję, iż domyślisz się, co mnie wprawiło w takie rozbawienie (na pozostałych nawet nie liczyłam i słusznie - Ewunia, Luc czy rrmi tylko wybałuszyli oczy ) Otóż drogi house...podpisuję się pod słowami roberta skitka: no i proszę, house staje się specem od współczesnej architektury. gratulacje. house napisał: "Inwestorami w ich przypadku(95%) sa ludzie samotni( wiekszosc to kochajacy inaczej),jesi chodzi o pozostalych prawie 100% to pary bez dzieci (...) Calos obecnego tredu odbiega w 100% od tych aranzacji.Najwieksza ilosc tego typu domow budowalo sie na przelomie lat 60-70.Sa to lata ktore zaliczaja sie do najgorszej stylistyki nie tylko w tej dziedzinie (...) Wszystkie te rezydencje prezentowane tutaj sa tzw.bublami uzytkowymi.Sprawa oczywista jest to ze, jesli ktos wydaje taka ilosc pieniedzy ktora jest nie osiagalna dla przecietnego czlowieka na taki bubel uzytkowy to bedzie on inaczej wygladal od innych domow i jeszcze ujdzie wizualnie. Natomias robienie miniatur bubli uzytkowych jest poprostu wielkim bledem.Wyglada to okropnie i doslownie przypomina warsztaty samochodowe ,osiedlowe garaze lub budynki gospodarcze. " rozumiem, że teraz zmieniasz swój ton i juz nie wyszydzasz projektów z książek którymi się podpierasz. house.. zrobiłeś mi piękny świąteczny prezent, aż Ci buziaka przesyłam ummmmmmmmm Taki postęp, taka przemiana pod moim wpływem...jestem pod ogromnym wrazeniem house!!!!!! nie tylko kupiłes polecaną przeze mnie książkę i wydałeś 35 $, to jeszcze ją przeczytałeś!!!!! jeszcze w kwietniu potrafiłes jedynie wkleić bunkier i barak, a tutaj pokazujesz piękne nowoczesne rezydencje, nawet z odległej ci Japonii. jestem pod takim wrazeniem, że z radości ten mój śmiech wynikał, nie ze złośliwości i house...nie wiem, co mam powiedzieć jesteś moim największym pedagogicznym sukcesem miłych świąt house...(p.s. daruj sobie te japońskie paskudztwa z pudełka -wiosną przylatuje do mnie znajomy japoński architekt, pogotujemy co nieco, to prześlę ci przepisy, a jak tak dalej będziesz się rozwijał w tym kierunku, to zaproszę Cię nawet na naszą architektoniczną eskapadę po północnej Europie, słowo). Tak że zmykam już house...zajrzę za miesiąc dwa i zobaczę jakie postępy pozdrówka od mimi łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał Choinka tak pachnie cudownie...ciasta..karp smażony na masełku...house..Wesołych, szczęśliwych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 24.12.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Drogi house... wkleiłam wczoraj te dwa cytaty liczac na Twoją inteligencję, iż domyślisz się, co mnie wprawiło w takie rozbawienie (na pozostałych nawet nie liczyłam i słusznie - Ewunia, Luc czy rrmi tylko wybałuszyli oczy ) Otóż drogi house...podpisuję się pod słowami roberta skitka: no i proszę, house staje się specem od współczesnej architektury. gratulacje. house napisał: "Inwestorami w ich przypadku(95%) sa ludzie samotni( wiekszosc to kochajacy inaczej),jesi chodzi o pozostalych prawie 100% to pary bez dzieci (...) Calos obecnego tredu odbiega w 100% od tych aranzacji.Najwieksza ilosc tego typu domow budowalo sie na przelomie lat 60-70.Sa to lata ktore zaliczaja sie do najgorszej stylistyki nie tylko w tej dziedzinie (...) Wszystkie te rezydencje prezentowane tutaj sa tzw.bublami uzytkowymi.Sprawa oczywista jest to ze, jesli ktos wydaje taka ilosc pieniedzy ktora jest nie osiagalna dla przecietnego czlowieka na taki bubel uzytkowy to bedzie on inaczej wygladal od innych domow i jeszcze ujdzie wizualnie. Natomias robienie miniatur bubli uzytkowych jest poprostu wielkim bledem.Wyglada to okropnie i doslownie przypomina warsztaty samochodowe ,osiedlowe garaze lub budynki gospodarcze. " rozumiem, że teraz zmieniasz swój ton i juz nie wyszydzasz projektów z książek którymi się podpierasz. house.. zrobiłeś mi piękny świąteczny prezent, aż Ci buziaka przesyłam ummmmmmmmm Taki postęp, taka przemiana pod moim wpływem...jestem pod ogromnym wrazeniem house!!!!!! nie tylko kupiłes polecaną przeze mnie książkę i wydałeś 35 $, to jeszcze ją przeczytałeś!!!!! jeszcze w kwietniu potrafiłes jedynie wkleić bunkier i barak, a tutaj pokazujesz piękne nowoczesne rezydencje, nawet z odległej ci Japonii. jestem pod takim wrazeniem, że z radości ten mój śmiech wynikał, nie ze złośliwości i house...nie wiem, co mam powiedzieć jesteś moim największym pedagogicznym sukcesem miłych świąt house...(p.s. daruj sobie te japońskie paskudztwa z pudełka -wiosną przylatuje do mnie znajomy japoński architekt, pogotujemy co nieco, to prześlę ci przepisy, a jak tak dalej będziesz się rozwijał w tym kierunku, to zaproszę Cię nawet na naszą architektoniczną eskapadę po północnej Europie, słowo). Tak że zmykam już house...zajrzę za miesiąc dwa i zobaczę jakie postępy pozdrówka od mimi łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał Choinka tak pachnie cudownie...ciasta..karp smażony na masełku...house..Wesołych, szczęśliwych Świąt Sprawdz pod ta choinka , moze wreszcie jakas ksiazke w tym zakresie dostaniesz. Szkoda , ze znowu sie cofasz myslem, ze naprawde to ciagle banowanie Ciebie cos nauczylo , a tu znowu zaczynasz chowac sie za zdjecia i masz zero do powiedzenia . Tak jak pisalem kilka miesiecy temu jestem zawsze otwarty na dyskusje podparta nawet moimi zbiorami ksiazkowymi. Wesolych Swiat, Merry Christmas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 24.12.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Przytocze caly cytat. no i proszę, house staje się specem od współczesnej architektury. gratulacje. "Inwestorami w ich przypadku(95%) sa ludzie samotni( wiekszosc to kochajacy inaczej),jesi chodzi o pozostalych prawie 100% to pary bez dzieci (...) Calos obecnego tredu odbiega w 100% od tych aranzacji.Najwieksza ilosc tego typu domow budowalo sie na przelomie lat 60-70.Sa to lata ktore zaliczaja sie do najgorszej stylistyki nie tylko w tej dziedzinie (...) Wszystkie te rezydencje prezentowane tutaj sa tzw.bublami uzytkowymi.Sprawa oczywista jest to ze, jesli ktos wydaje taka ilosc pieniedzy ktora jest nie osiagalna dla przecietnego czlowieka na taki bubel uzytkowy to bedzie on inaczej wygladal od innych domow i jeszcze ujdzie wizualnie. Natomias robienie miniatur bubli uzytkowych jest poprostu wielkim bledem.Wyglada to okropnie i doslownie przypomina warsztaty samochodowe ,osiedlowe garaze lub budynki gospodarcze. " rozumiem, że teraz zmieniasz swój ton i juz nie wyszydzasz projektów z książek którymi się podpierasz. Dyskusję chętnie poczytam. bo merytoryczne uwagi zawsze ceniłem. Ale sie do niej nie przyłączę (z wiadomych powodów - przynajmniej jednej osobie z Was, drodzy znawcy). życzę Wesołych Świąt ps. kolejny wątek mimi udało Wam sie rozmyć, z pełną kulturą oczywiście, (jak zawsze- póki nie puszczą nerwy). miłej dyskusji Jak najbardziej stoje przy tym co pisalem , to co dzis napisalem jeszcze bardziej mnie w tym utrzymuje ze jest to grono wybitnie odizolowane , ba nawet wydajace ksiazki praktycznie dla siebie. Potrzeby normalnej rodzinny sa bardzo oddalone od tego co mozna tam znalesc. Natomiast nie cierpie , miniaturyzowania tego co opisalem , jest to dno. Tak jak na obrazy dawnych mistrzow mozna podziwiac w muzeum , to i mozna troche poogladac tej nowej "Sztuki" , maja one tylko jedna wspolna rzecz, cene .I na obraz mnie nie stac i na jego rownowartosc w betonie. Natomiast podrob nie kocham, a miniatury sa obrzydliwe. Jeszcze raz , zycze Wesolych Swiat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 24.12.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 wkleiłam wczoraj te dwa cytaty liczac na Twoją inteligencję, iż domyślisz się, co mnie wprawiło w takie rozbawienie (na pozostałych nawet nie liczyłam i słusznie - Ewunia, Luc czy rrmi tylko wybałuszyli oczy skończ z kłamstwami i przypisywaniem innym własnych wyobrażeń NIE wytrzeszczyłam oczu inni, o ile pamiętam, TEŻ NIE ja nawet NIE zabierałam głosu w temacie znowu prowokujesz sytuację sprzed 2 miesięcy? nie tylko ty masz dobrą pamięć, więc może zacząć się udowadnianie co kto powiedział/nie powiedział i kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 25.12.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 czy ktoś znajdzie choc jedną MERYTORYCZNĄ wypowiedż luca w tym wątku na temat nowoczesnych wnętrz???? bo non stop jest o innych wareczka zacięło ci sie w mechaniźmie, czy na wyjsciu z tuby? Ja też bym chciała znaleźć choć jedna MERYTORYCZNĄ wypowiedź twojego autorstwa . Wskaż błagam !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.12.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 wareczka zacięło ci sie w mechaniźmie, czy na wyjsciu z tuby? to przerysowana winylowa plyta albo kompleks Luca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 house.. ja nie liczyłam absolutnie na to, że wkleisz kiedykolwiek , jakikolwiek nowoczesny dom, a co dopiero, że od razu dojrzejesz i zmienisz swoje poglądy Zrobiłeś i tak ogromny postęp, kupując, czytając i pokazując nam tu książkę z serii AMERICAN HOUSES i na dzień dziesiejszy mnie to wystarczy, nie od razu Kraków zbudowano* Ja, tak jak napisałam, nie potrzebuję żadnej z tych pozycji, bo temat interesuje mnie o wiele szerzej. Wiecie to, śledząc każdy mój post na forum dla architektów . Fotki - sory, ale nie chce mi się już ich prezentować. A te kilkadziesiat inspiracji, od święta , postanowiłam wkleić i zrobiłam to, nie oczekując wkładu merytorycznego od kogokolwiek z waszej zabawnej ekipy, a już od ciebie samego house tym bardziej, a tu takie miłe zaskoczenie Tak że jeszsze raz - jestem pod wrażeniem i może kiedyś spotkamy się house... i znajdziesz odwagę, by powiedzieć mi wprost coś, o czym wiem od dawna, że .... *za to buduje w Krakowie ultranowoczesne cuda robert skitek p.s. przecież wiesz, co wybrałam sobie pod choinkę - powiem Ci, że R1 jest po prostu niesamowitą "zabaweczką". Po prostu cudeńko. mam nadzieję, że i Twoje prezenty rónie udane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.12.2005 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 mimiSa swieta .Powiedz lepiej jakie dania mialas na Wigilii . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 hej Luc, zaraz Ci napiszę, dlaczego nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 nalałam sobie winka..australijskie...dobre..na zdrowie Luc otóż tak, o dania pytasz... wiesz, wychodzę z założenia że najważniejszy jest deser, hehehehehhe..no a trudno by było mieć ochotę na deser, stojąc wcześniej od wielu dni przy garnkach, hehehehheeh dlatego tak - ciasta od pana Marcela - pyszne, w tym roku 7 rodzajów i to i tak za dużo, heheh, bo potem po takim słodkim ma się ochotę na pikantne i tak w kółko, hehehheh Pierożki itp. od pani Krysi - od lat tyle osób się u niej zaopatruje i są pyszne! Ryby - to moja specjalność , jadamy je na codzień non stop więc to dla mnie pestka - karp (smażony w masełku, innych nikt nie chce jeść), panga, pstrąg z migdałowym sosem, łosoś na przystawkę i śledziki... Mięsko - ja go nie jem, ale pozostali przepadają za zawijańcami ze schabu i piersi z kurczaka - w środku śliwka, albo grzybki, wątróbki, mozarella z oliweczką - co mi tam przyjdzie na myśl. To tak jak jajko z niepodzianką, heheh, każde inne. I kutia z bakaliami..zupa rybna z grzaneczkami...Chleb pyszny, z malutkiej piekarni, tradycyjny, z kminkiem albo orkiszowy. I sałatki. To wystarczy, bo teściowa robi pasztety i inne czasochłonne cuda, na które mnie nie stać, bo wolę postać potem w szpilkach w sukni z jedwabnej tafty, heheheh i mieć ochotę na deser, hehehhe no a jak tam u ciebie Luc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.12.2005 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 To super .Moze wkleisz zdjecia swoich potraw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 oj, niesty nie mogę, bo nie odpaliłam jeszcze swojej maszyny.Wiesz, bo czytałeś na ppb2, że jakiś przemiły złodziej zwinął mi dwa dni przed Wigilią torebkę z kluczami, paszportem, dowodem, portfelem - kartami kredytowymi i ulubioną szminką, hehehetak że byłam uwięziona przez półtora dnia w domu i nie zdążyłam znaleźć firmowej memory stick i obiektywu do makro fotek, tudzież specjalnej lampy błyskowej. Poza tym, zupka zniknęła, ryby robię na bieżąco (mam specjalnie do nich największe patelnie tefal, kupiłam sobie w Holandii, hehehhe, inni ciuchy - ja patelnie, heheheh), sałatkę wciągnął mąż, zawijaniec tylko jeden jedyny, heheheh, ciekawe z czym w środku, tylko tych słodkości mnóstwo, heheheh, a tu i tak deserek najważniejszy, hehehe, więc nie wiem, po co tego tyle kupiłam, rozrzutna kobieta , heheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 i jeszcze Gling Glo leci cichutko...zmykam zaraz ..mniam...jazzy Bjork jest cudowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.12.2005 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Acha .Bo widzisz , House , jak cos mowi ze ma , to natychmiast zdjecia wkleja na tle monitora z otwarta strona watka , zeby nie bylo ze zmysla . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Luc to sprzed miesiąca, od Ciebie: "Jestem tylko ja i ty . Nie interesuja mnie sprawy z innego forum . Kocham ciebie tak jak kocha sie bliznich . Moge posunac sie o krok dalej . Jak chcesz , to wysle ci zaproszenie do US i sama zobaczysz , ze sa tu mile i ladne architektonicznie miejsca ". a tutaj house pisze..że mnie zapraszał... to kto mnie w końcu zapraszał do siebie, Ty czy house...?? house.. Sklonny jestem zabrac moja ulubienice do najlepszej restauracji, ba powiem wiecej niech bedzie o nowoczesnym wystroju. Nawet do Pragi. Maja tam takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.12.2005 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Zaproszenie to nie problem i nie zobowiazanie zarazem . Co do milosci , to daj spokoj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 26.12.2005 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 house.. ja nie liczyłam absolutnie na to, że wkleisz kiedykolwiek , jakikolwiek nowoczesny dom, a co dopiero, że od razu dojrzejesz i zmienisz swoje poglądy Zrobiłeś i tak ogromny postęp, kupując, czytając i pokazując nam tu książkę z serii AMERICAN HOUSES i na dzień dziesiejszy mnie to wystarczy, nie od razu Kraków zbudowano* Ja, tak jak napisałam, nie potrzebuję żadnej z tych pozycji, bo temat interesuje mnie o wiele szerzej. Wiecie to, śledząc każdy mój post na forum dla architektów . Fotki - sory, ale nie chce mi się już ich prezentować. A te kilkadziesiat inspiracji, od święta , postanowiłam wkleić i zrobiłam to, nie oczekując wkładu merytorycznego od kogokolwiek z waszej zabawnej ekipy, a już od ciebie samego house tym bardziej, a tu takie miłe zaskoczenie Tak że jeszsze raz - jestem pod wrażeniem i może kiedyś spotkamy się house... i znajdziesz odwagę, by powiedzieć mi wprost coś, o czym wiem od dawna, że .... *za to buduje w Krakowie ultranowoczesne cuda robert skitek p.s. przecież wiesz, co wybrałam sobie pod choinkę - powiem Ci, że R1 jest po prostu niesamowitą "zabaweczką". Po prostu cudeńko. mam nadzieję, że i Twoje prezenty rónie udane Mimi, zapomnialem jak sie nazywa zchorzenie ktore powoduje otaczanie sie wymyslonym swiatem i ciaglym znianom w interpretacji kogos wypowiedzi, jak w twoim przypadku. Mnie zawsze interesowalo inne zagadnienie, ktorego nigdy nie mialem mozliwosci zaprezentowania z powodu twojej histerii, jaka mozna bylo obserwowac po kazdej mojej odpowiedzi. Oparte jest to na moim doswiadczeniu i wiedzy ktora zglebiam od 20 lat. Dotyczy to takiego tematu jakim jest "A Home for Generations". Na temat tego co tu wklejasz moge sie wypowiadac bardzo szeroko , myslalem ze wkoncu utemperowano twoja histerie i dziecinne zachowanie ktore cechowalo Ciebie po moich wypowiedziach. Myslalem ze moze teraz podejmiesz dyskusje , ktora jest lepsza od krzykow i placzow ktore do tej pory urzadzalas. Jednak brak Twojej wiedzy w tym kierunku powoduje dalsza kontynlacje dorabiania sobie sztucznej rzeczywistosci. Malenstwo , moge odstapic tobie to co przeczytalem przeaz te ostatnie 20 lat, pokryje nawet koszty wysylki. Tropic nie mam ciebie zamiaru, wystarczy mi przegladniecie calkowitego dorobku forum ktorym sie tak szczycisz. No coz , te posty ktore sa tam zawarte zajmuja czas ktore na tym forum trzeba poswiecic na 7 wiekszych watkow(od dechy do dechy). Wyglada to bardzo blado w porownaniu do tego forum, nie wspominajac o moim zaskoczeniu wynikajacych z niekompetencji duzej ilosci postow osob tam piszacych , tak jak twoja wiedza na temat tego co wklejasz. Wracajac do pozycji "american houses" moge tobie ja odeslac i to ekspresowao, mnie ona utwierdzila o tym oczym pisz i mialo to miejsce w 2001 roku jak to tobie wspominalem kilka miesiecy temu.Jesli masz ochote to moge Tobie nawet podeslac kilka innych pozycji, o ktore pytaja na tym innym smiesznym forum skupiajacym w wiekszosci "big losers". Pomijajac kilku uzytkownikow ktorzy maja cos do powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truffe 26.12.2005 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 hehhe, ja tylko pytam , co house miał na mysli - to wczoraj napisał, nie czytałam szczerze mówiąc, co tam z rrmi i ewunią pisaliście , sorki, dziś zauwazyłam : house.. "Droczenie na forum nie jest przeszkoda w spotkaniu sie. Mimi to nawet raz zapraszalem do siebie , aby stwierdzila na wlasne oczy jaki jestem , lecz odmowila." Dobrej Nocy..słodkich snów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.12.2005 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 To moze chociaz zdjecia tej sukienki , co to mowisz ze jedwabna tafta . Bo naprawde wychodzi na to ze , za przeproszeniem , konfabulujesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts