Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWOCZESNE DOMY I WNĘTRZA

neuendorf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 458
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edziu, a mi brakuje Ciebie na forum, wiesz? :) Kurcze to musi byc ciezkie tak czuwać :( ;)

Ok wracajcie nowoczesni do tematu :)

Naprawdę :D , bardzo mi miło.

Obiecuję się poprawić w nowym roku :D

Nie jest tak źle z tym czuwaniem a moja nieobecność na forum bardziej pracą jest spowodowana niż moderowaniem.

pozdrawiam

Edzia

Prawde mowiac to dziwnie teraz jest. Czy naprawde nie mozna sie odezwac troche obok tematu? To chyba normalne, ze pojawiaja sie rozne watki poboczne ;), dodatkowe tematy do omowienia. No tak jak w zyciu, jak w normalnych rozmowach. Sztywne trzymanie sie watku i czeste apelowanie o to, jakies takie zniechecajace jest... Ale moze sie myle.

Trafna uwaga.Forum zaczyna dziadziec. :(

Ale tu akurat EDZIA ma chyba rację, nieuleczalna nerwica natrętctw powoduje, że za chwilę zacznie się na przykład nieśmiertelna tyrada o marności niejakiej hameryki, a po co?

Prawde mowiac to dziwnie teraz jest. Czy naprawde nie mozna sie odezwac troche obok tematu? To chyba normalne, ze pojawiaja sie rozne watki poboczne ;), dodatkowe tematy do omowienia. No tak jak w zyciu, jak w normalnych rozmowach. Sztywne trzymanie sie watku i czeste apelowanie o to, jakies takie zniechecajace jest... Ale moze sie myle.

Trafna uwaga.Forum zaczyna dziadziec. :(

Ale tu akurat EDZIA ma chyba rację, nieuleczalna nerwica natrętctw powoduje, że za chwilę zacznie się na przykład nieśmiertelna tyrada o marności niejakiej hameryki, a po co?

powiedziałam, że babieć, czy jak tam zwał.

:wink:

wiecie, jak oglądam te nowoczesne wnętrza, to kiełkuje we mnie mysl "tak nie chciałabym mieszkać" :oops: :lol:

wiecie, jak oglądam te nowoczesne wnętrza, to kiełkuje we mnie mysl "tak nie chciałabym mieszkać" :oops: :lol:

dlaczego? Ja mam z kolei dylematy - bo z jednej strony ciągnie mnie do prostoty, oszczędności formy, stali i szkła, a z drugiej - tęsknię za ciepłem, bawełną, przytulnością...

dlaczego? Ja mam z kolei dylematy - bo z jednej strony ciągnie mnie do prostoty, oszczędności formy, stali i szkła, a z drugiej - tęsknię za ciepłem, bawełną, przytulnością...

no właśnie napisałaś dlaczego

- potrzebuje ciepła, staroci, przytulności

- nie ma kto utrzymywac 100% czystości, co jest niezbedne w nowoczesnych wnętrzach.

w nowoczesnych bywam /hotele, biura, nawet domy/ źle się czuję :roll:

Gość plaza123

- nie ma kto utrzymywac 100% czystości, co jest niezbedne w nowoczesnych wnętrzach.

Ja bywam czasami w tych z rozmachem budowanych, mozna sobie nawet poogladac :lol: i tylko tyle. :lol:

Nie moge tego powiedziec o krajowych karykaturo-miniaturach.

Gość plaza123

Ja bywam czasami w tych z rozmachem budowanych, mozna sobie nawet poogladac :lol: i tylko tyle. :lol:

na ziemii ojczystej? qrcze, ja tu nie widziałam żadnego nowoczesnego domu :roll:

No wlasnie pisze o tym na koncu mojej wypowiedzi. :D 8)

na ziemii ojczystej? qrcze, ja tu nie widziałam żadnego nowoczesnego domu :roll:

No wlasnie pisze o tym na koncu mojej wypowiedzi. :D 8)

ty pewnie dwupaństwowiec, więc trzeba sie domyslać, jaki to kraj :lol:

Jeszcze raz apeluję o pisanie na temat nowoczesnych wnętrz

czy mój wczorajszy komentarz był nie na temat, że został usunięty?

znaczy mozna bezmyślnie wklejać byle jakie zdjęcia, byle pokazywały wnętrza, a uwagi, że się podoba lub nie, będą kasowane, jako nie na temat? :o

no chyba, że wątek mimilapiny jest uprzywilejowany i niczego tu nie można powiedzieć

przechył normalnie :roll:

uwielbiam nowoczesne wnętrza, mogłabym, BA, pożadam własnie w takich mieszkać.Im mniej gratów i im bardziej wszystko pochowane tym lepiej... ciekawa jestem opinii, że cięzko się w takim czyms mieszka, powiedzcie właściwie czemu?

Wiesz, mnie sie tez marzy wlasnie takie fajne wnetrze, w ktorym nie ma zbyt wielu gratow i panuje zawsze porzadek... ale te zdjecia powyzej dla mnie sa kliniczne, to juz jest posuniete do przesady.

Nie wiem, jak inni, ale mnie wlasnie odrzuca od tego ta kliniczna bezosobowosc - nie potrafilabym sie znalezc w tak zimnych i nieprzyjaznych wnetrzach...

Ale to moja prywatna opinia... :D

Moje 2 ostanie miejsca zamieszkania - były urządzone nowoczesnie, ascetycznie wręcz, z minimalną ilością prostych w formie mebli. Instynktownie rozbijałam tą prostotę kolorem.

Kolorem mebli, ścian, obrazów i nielicznych ozdób. Dzieki temu - wnętrze nie tracąc swojego nowoczesnego i nieskomplikowanego charakteru stawało sie ciepłe. Teraz kiedy staram sie to przeanalizować dochodzę do wniosku, że gdybym prostotę form i kształtów połączyła na dodatek z ascezą barw, to istotnie byłoby mi ciężko wytrzymać...

Gość plaza123
uwielbiam nowoczesne wnętrza, mogłabym, BA, pożadam własnie w takich mieszkać.Im mniej gratów i im bardziej wszystko pochowane tym lepiej... ciekawa jestem opinii, że cięzko się w takim czyms mieszka, powiedzcie właściwie czemu?

Moge odpowiedziec jedynie to co zaobserwowalem.

Wlasciciele najczesciej posiadaja pomoc domowa 5 dni w tygodniu.To zalatwia poniekat sprawe sprzatania.

Wynajmuja platne miejsca do przetrzymywania swoich rzeczy, to pomaga rowniez.

Zaplecze domu jest bardzo rozbudowane,garderoba wlascicieli niejednokrotnie jest wieksza od samej sypialni, zdarzaja sie dwie jego i jej.

To samo rozwiazanie tyczy sie kuchni, mamy tam spizarki na artykuly spozywcze , osobne na sprzet kuchenny i naczynia.

Oczywiscie niezbedne jest pomieszczenie na artykuly uzytku dziennego.

Nigdy nie spotkalem sie z wnetrzami, ktore by wygladaly tak jak na zdjeciach.Podejrzewam , ze jest to robione bardziej do katalogow jak z zycia wziete. :p

Postarajmy sie upchac to w dom 100-150 m2. :p :D

Gość plaza123
Nowoczesne wnetrza obciazone sa jeszcze jedna wada - szybko starzeja sie wizualnie . Po kilku latach od instalacji - sprawiaja przygnebiajace wrazenie . Cos jak Ikea sprzed lat .

No tak, najbardziej kuchnie 8-10 lat i mamy stare eksponaty , lecz nie antyki. :p

Nowoczesne wnetrza obciazone sa jeszcze jedna wada - szybko starzeja sie wizualnie . Po kilku latach od instalacji - sprawiaja przygnebiajace wrazenie . Cos jak Ikea sprzed lat .

WOW! To bylo mocne :lol:

Sorry za obraze uczuc , ale pisze tu o wlasnych spostrzezeniach .

Napatrzylem sie na nowoczesne wnetrza z np. poczatku '90 , lata '80 itd.

I to po nich straszliwie widac . Widac tez ze ludzie sie starali . Kasy nie skapili . Ale po tych kilku latach uzytkowania , prawda o nowoczesnosci odbija sie nieprzyjemnie . Co ciekawe , to taki Gates - czlowiek nie tyle ze nowoczesny co kreujacy nowoczesnosc , woli tradycje , sweterek , okularki itd. To daje do myslenia .

Sorry za obraze uczuc , ale pisze tu o wlasnych spostrzezeniach .

............................................

. Co ciekawe , to taki Gates - czlowiek nie tyle ze nowoczesny co kreujacy nowoczesnosc , woli tradycje , sweterek , okularki itd. To daje do myslenia .

O obrazie uczuc nie ma mowy :lol: :lol: Chyba , zebys mi powiedzial , ze mnie kochasz :p :p :p /wiesz ja jestem w tym niebezpiecznym zawodzie .... bleeee/

A na Gates'a sie nie patrz , bo to skapiec. :lol: :lol:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...