Darth 15.12.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Ja dostałem dziś odpowiedź od Nordei Bank bardzo rzetelnie podszedł do sprawy zbili mi mocno prowizję i stałą marżę . Zaproponowali mi 0.8%prowizji i marżę tylko 1% chociaż w swojej podstawowej ofercie jest o wiele wyżej, czyli kredyt wyniesie mnie z liborem ok. 2% oferują przy tym bezpłatene ubezpieczenie na życie Bardzo dobry mają też kurs wymiany wynosi (spreed) wynosi on tylko 3% gdzie na przykład w fortisie jest to 3.6%. Na fortisem też się zastanawiałem ale jest u nich zapis w umowie że mogą zmienić w wyjątkowych sytuacjach walutę czyli dość duży minus. Acha jeszcze jedno , decyzję po złożeniu dokumentów otrzymałe w tydzień czasu za tydzień podpisuję umowę i .... zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać. Wkład własny 30% kwota kredyty 220000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 16.12.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 tylko jest jedno ale 50% faktur od kazdej transzy co mnie zniechecilo ale tak rzeczywiscie bank w porzadku. Ta roznica miedzu kupnem a sprzedaza waluty i tak sie ciagle zmienia wiec nie ma co patrzec na to.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 16.12.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mam kredyt w Nordei od maja. 50% rachunkow zawsze na budowie znajdziesz. I szybko wyplacaja kolejne transze. Skladasz wniosek, dajesz rachunki do skserowania, potem kontaktuje sie z Toba gosc ktory przyjedza na budowe (albo nie) i patrzy czy to co powinno byc w kosztorysie jest zrobione i czy towar lub robota ujeta w rachunkach sie zgadza. Potem od razu przelewaja kase.Jak na razie nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 16.12.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 tylko ja nie uzbieram rachunkow nawet na 40% na cala budowe a co dopiero na kazda transze, hurtownia w ktorej biore materialy sprzedaj mi je bez vatu czyli pustak zamiast 5.3 zl kosztuje mnie 4.80 itd inne rachunki bedzie mi rozliczal znajomy i dddawal pieniadze czyli beda na niego. Jedynie na takie rzeczy jak piec i wyposazenie grubsze lazienek biore rachunki.CMyKzostaja mi banki z dokumentacja fotograficzna czyli zlozone wnioski do Milenium i Ge Money z procentami 2.3% i 2.03% w CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth 22.12.2005 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 OD dziś w Nordeai nie trzeba okazywać faktur zakupu materiałów jak to było do dzisiaj Podpisałem jeszcze umowę na starych warunkach kiegdy to trzeba było posiadać 50% wydatków udokumentowanych w fakturach ale moim zdaniem nie jest to problem Całokształt podejścia nordei do sprawy kredytu oceniam na 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 17.08.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 ktoś brał kredyt w Nordei w ciągu ostatnich 3 miesięcy ?? Interesuje mnie jakie macie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartmaj 03.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja chce wziac kredyt w nordei. Mnie zaproponowali 1.1 marzy+ libor6M. Prowizje zbiłem do 0.75 %. (wkład własny 30%). Kwota 400000pln.Czy komus udało sie uzyskac lepsze warunki?? pozdrawiam bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga215 03.09.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam,Jutro podpisuję umowę w Nordea. Kredyt 90.000 PLN .Marża 1% + libor 6M. Prowizja 1,5 %.PozdrawiamIga215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartmaj 04.09.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 WitamNizsza marze dostales pewnie dlatego in masz duzy wklad wlasny?pozdrawiam bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.09.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Uwaga na ubezpieczenie. Jest niby darmowe ale jest to tylko NW !!! Jak się przekręcisz na raka (tfu tfu) to nie dostaniesz kasy z polisy. Analizowałem to bardzo wnikliwie bo chciałem wziąć w N kredyt. W sumie wziąłem w Millenium gdzie jest normalne płatne ubezpieczenie typu "umierasz - dostajesz" bez względu na co (chyba że samobójstwo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 04.09.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Uwaga na ubezpieczenie. Jest niby darmowe ale jest to tylko NW !!! Jak się przekręcisz na raka (tfu tfu) to nie dostaniesz kasy z polisy. Analizowałem to bardzo wnikliwie bo chciałem wziąć w N kredyt. W sumie wziąłem w Millenium gdzie jest normalne płatne ubezpieczenie typu "umierasz - dostajesz" bez względu na co (chyba że samobójstwo ) Potwierdzam - ubezpieczenie, które konsultanci Nordei nazywają "na życie" jest ubezpieczeniem NM - można takie kupić za kilkadziesiąt zł rocznej składki - wielka ściema jednym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga215 04.09.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam,Zaangażowanie zostało wycenione na 84.000 zł + sprzedaż mieszkania,1% + libor 6M sami zaproponowali, nie targowałam się w tym temacie wiedziałam,że i tak niżej nie zejdš przy takiej kwocie kredytu. Natomiast próbowałam co utargować z prowizji ale się nie udało .Ubezpieczenie NW gratis , dobre i takie w Milenium trzeba płacić około20 zł/m-nie.Uważam ,że winne się mocno targować, winni zejć z marży przy takiej wartoci kredytu.W Milenium złożyłam wniosek na poczštku czerwca i jeszcze było daleko do podpisania umowy ,więc zrezygnowałam.W Nordea 3 tyg. max.PozdrawiamIga 215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 05.09.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Potwierdzam - ubezpieczenie, które konsultanci Nordei nazywają "na życie" jest ubezpieczeniem NM - można takie kupić za kilkadziesiąt zł rocznej składki - wielka ściema jednym słowem Tez mam kredyt w Nordei i nie rozumiem dlaczego nazywasz to sciema. Dostajesz to za darmo wiec sie ciesz. A jak chcesz dodatkowo sie ubezpieczyc to nikt ci nie broni. jedyne co mnie wkurzylo to to, ze jest to ubezpieczenie tylko jednej osoby. Czyli jak malzenstwo bierze kredyt musi zdecydowac na kogo bedzie ubezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 05.09.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Potwierdzam - ubezpieczenie, które konsultanci Nordei nazywają "na życie" jest ubezpieczeniem NM - można takie kupić za kilkadziesiąt zł rocznej składki - wielka ściema jednym słowem Tez mam kredyt w Nordei i nie rozumiem dlaczego nazywasz to sciema. Dostajesz to za darmo wiec sie ciesz. A jak chcesz dodatkowo sie ubezpieczyc to nikt ci nie broni. jedyne co mnie wkurzylo to to, ze jest to ubezpieczenie tylko jednej osoby. Czyli jak malzenstwo bierze kredyt musi zdecydowac na kogo bedzie ubezpieczenie. Ściemą było to, że konsultant w Nordei z którym prawie cały miesiąc negocjowałem warunki kredytu przez cały ten czas operował hasłem "ubezpieczenie na życie".... całe szczęście, że w pewnym momencie poprosiłem o OWU dla tego produktu..... Ubezpieczenie na życie a ubezpieczenie NNW to zupełnie inna bajka i należy klientowi tak tą sprawę przedstawiać. Tak się składa, że szukałem kredytu oraz ubezpieczenia na życie - pomyśl co by się stało gdybym nie przeczytał OWU i potem (odpukać w niemalowane) zostawił rodzinę bez środków na spłacanie kredytu ?? Nordea by go spłacała ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 05.09.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Tak się składa, że szukałem kredytu oraz ubezpieczenia na życie - pomyśl co by się stało gdybym nie przeczytał OWU i potem (odpukać w niemalowane) zostawił rodzinę bez środków na spłacanie kredytu ?? Nordea by go spłacała ?? No coz trzeba czytac co sie podpisuje. Masz racje, ale to wina konsultanta ze Ci o tym nie powiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 05.09.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Tak się składa, że szukałem kredytu oraz ubezpieczenia na życie - pomyśl co by się stało gdybym nie przeczytał OWU i potem (odpukać w niemalowane) zostawił rodzinę bez środków na spłacanie kredytu ?? Nordea by go spłacała ?? No coz trzeba czytac co sie podpisuje. Masz racje, ale to wina konsultanta ze Ci o tym nie powiedzial. Niestety tak samo było w reklamie. Co do czytania tego co podpisujesz to ok - ja czytam. Pytanie ilu się nacięło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 05.09.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Niestety tak samo było w reklamie. Co do czytania tego co podpisujesz to ok - ja czytam. Pytanie ilu się nacięło ?? No nie wiem na stronach www wyraznie pisza: "ubezpieczenie NNW do kwoty kredytu gratis (nie dotyczy oferty promocyjnej w PLN; maks. do 1 mln zł)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 05.09.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Niestety tak samo było w reklamie. Co do czytania tego co podpisujesz to ok - ja czytam. Pytanie ilu się nacięło ?? No nie wiem na stronach www wyraznie pisza: "ubezpieczenie NNW do kwoty kredytu gratis (nie dotyczy oferty promocyjnej w PLN; maks. do 1 mln zł)" Ja wspominałem o reklamach, nie o stronie internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 05.09.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja wspominałem o reklamach, nie o stronie internetowej. W reklamach nigdy nie masz tego co jest malym druczkiem np. w reklamie warki "uznanie w wielkopolsce" jest metr piwa co miesci 10 piw. A w rzeczywistosci daja 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 05.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja wspominałem o reklamach, nie o stronie internetowej. W reklamach nigdy nie masz tego co jest malym druczkiem np. w reklamie warki "uznanie w wielkopolsce" jest metr piwa co miesci 10 piw. A w rzeczywistosci daja 8 Co racja to racja. Po wizytach w kilku bankach jak załatwiałem kredyt mam wrażenie, że banki zarabiają głównie na klientach, którzy zbytnio nie analizują oferty - pytają tylko jak wysoka będzie rata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts