atuśka 16.12.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 witajcie.mam pytanko, jakie szerokie macie schody prowadzące na poddasze,piętro?pozdr B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 16.12.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 115 cm, barierka zabiera jakieś 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atuśka 16.12.2005 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 aha, czyli jest ok będziemy mięli 1m schody, ale przeraziłam się trochę bo jak narazie to wydaja mi się bardzo wąskie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 16.12.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Ja mam 130 cm. Jest super. Schodziarz powiedział że to dość szerokie schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.12.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mi się wydaje, że 0,9-1 m to taki standard. Co do ''odczuwalnej'' szerokości to mogę się wypowiedzieć, bo mam porównanie: u jednych rodziców w domu są schody szerokości 90 cm i wcale nie wydają się wąskie, są bardzo wygodne w użytkowaniu i ''kameralne''. Natomiast u drugich rodziców są schody o szer. 130 cm. Są bardzo reprezentacyjne, bez problemu miną się na nich dwie osoby, ale jednocześnie niosą się przez nie wszystkie hałasy - z dołu do góry, z góry na dół. To może być oczywiście kwestia takiego, a nie innego rozkładu pomieszczeń. W każdym razie obecnie mieszkam w domu, w którym są te szersze schody. Już się do nich przyzwyczaiłam, ale teraz jak idziemy do drugich rodziców, to tamte z kolei w porównaniu z tymi wydają mi się takie malutkie... Pamiętaj też o tym, że wszystko zależy od tego, jak zaprojektowany jest dom: w jakim jego miejscu znajdują się schody, jaką funkcję mają pełnić. Nieraz pasują szerokie, nieraz te węższe. I oczywiście co kto woli. Ja po swoich doświadczeniach mogę dziś powiedzieć, że wolę schody kameralne, ale jednocześnie wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts