Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do...ZIELONO MI... czyli dom Zielonookiej

ewusia

Recommended Posts

wilcza 75

hiehiehie...powiem nazwe ogólną - keramzytobeton (to ze taki rozowiutki to dodatek barwnika)

:)

a nie powiem nazwy firmy, ktora to produkuje i konkretnie jaki to system ok? (a takich firm jest pare - róznia sie min nazwami zastrzezonymi dla systemu i patentów, i takimi tam...drobiazgami)

• Odpowiedzi 414
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wilcza 75

hiehiehie...powiem nazwe ogólną - keramzytobeton (to ze taki rozowiutki to dodatek barwnika)

:)

a nie powiem nazwy firmy, ktora to produkuje i konkretnie jaki to system ok? (a takich firm jest pare - róznia sie min nazwami zastrzezonymi dla systemu i patentów, i takimi tam...drobiazgami)

a czemu nie powiesz ? :(

Witam w dzisiejszym zasnieżonym dniu...

AniuZ - w sumie nazwa firmy i konkretnego systemu nieistotna chyba jest :)

mozna to porównać na przykladzie lekow :wink: - paracetamol+wit C+ dodatki daje srodek na przeziebienie i goraczke a czy to bedzie Fervex , Gripex czy Polopiryna....:) Ja jestem taki Fervex ale sa i Gripexy i Polopiryny ;)

:lol: :wink:

Ewusiu

Opisac sam produkt moge jak najbardziej - sa to ściany z keramzyto betonu - czli gliny keramzytowej (ok 70%) z dodatkiem cementu i piasku.

projektuje sie konkretne ściany pod konkretny projekt (min otwory okienne bruzdy pod instalacje itd.) grubosc sciany nosnej 15 cm, dzialowych 12 i 10. Dociepla sie 12 cm styropianu lub welny mineralnej

Czyli jest to system dwuwarstwowy.

Co tam jeszce - dom sklada sie szybko - 1 kondygnacja 1 dzien , budowa calego domu - roznie - ok 4 -5 miesiecy

Zeby bylo jasne - jak kazdy system ma to to i wady i zalety

U mnie przewazyly 3 rzeczy - szybka budowa, to że system znam (czyli jestem swiadoma jego plusow i minusow) , i to ze dostalam taka a nie inna cene

Te ceny to tez powod dla ktorych nie przedstawiam tu kosztorysu - sciany ze wzgl na firme = koszty produkcji, pokrycie dachowe czy ocieplenie - w firmie z ktora wspolpracujemy od 3 lat, czyli też inaczej sie rozmawiało.

Ogolnie powiem ze dom w stanie bez bialego montazu wyszedł nam ok 1800 zl za m2 netto

Kochani....

życzę Wam radosnych pełnych ciepła Świąt - w gronie rodziny i przyjaciół, w wymarzonych domach z płonacym ogniem na kominku, a jesli jeszcze tych domów nie ma...to z najpiękniejszymi marzeniami o nich i z nie mniej płonącym ogniem w sercu :)

skadam zyczenia dziś bo...

za 5 godzin Y laduje na Okeciu wiec moja aktywność na Forum ciut zmaleje niewątpliwe, byc może w pierwszy dzien swiąt skrobne coś, a moze namowie lenia Y zeby cos tu popisał:)

pozdrawiam cieplutko :D

Też zycze Tobie i twojemu Panu "Y" spelnienia marzen i wszystkiego dobrego. Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku...

p.s.

Jak to sie ladnie czyta, że sa ludzie co kochaja sie tak mocno jak Wy... Tylko Wam tego pozazdroscic... :p :wink:

Nooo, moja Zielonooczna.

Nie wykpisz się od wytłumaczenia (myślę że nie tylko mnie) z jakiegoż to materiału są te kolorowe ściany.

Dla dodania Ci odwagi w nieuprawianiu kryptoreklamy, zdradzę mały sekret i powiem tylko Tobie, że pracuję w firmie, która robi taki pyszny serek z ziarenkami w słodkiej śmietance, który spora część rodaków pałaszuje na śniadanko.

t

tez chciałabym wiedziec co to za kolorowe sciany sa???

zielonooka - powiem otwarcie - lubię Cię. Mimo że mi się akurat z tymi czerwonymi ścianami nie udało. Widocznie trafiłem na niewłaściwą firmę ;-)

A lubię Cię m.in. dlatego że głowa mi pękała. Jak nic zaraz udar mózgu. Poprosiłem o meliskę na uspokojenie i czekając zacząłem czytać Twój dziennik. Efekt - dziennik przeczytany, głowa nie boli, melisa wystygnięta w kubku stoi ... ;-)

zielonooka - właśnie skończyłam czytać Twój dziennik. Masz kobito talent do pisania :D :D :D więc pisz jak najczęściej :D bo Obrazek chałupki cudniasty :D Działka przepiękna :D Już się nie mogę doczekać zdjęć jak Wasz domeczek będzie na niej wyglądał.

pozdrawiam gorąco :D