zielonooka 28.12.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Paul No włąśnie korci mnie żeby te ustrojstwa wypróbować! Na razie nie były uzywane, ale taki zimnowy grill... dzieki za linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ... @ zielonooka ... dwa posty wyżej piszesz o lotnisku ... przypomniało mi to, że ja zaczynałem od koszenia trawy w miejskich parkach ... co do grilla zimą ... namawiam aby spróbować (i trochę ... odejść od stereotypów ... choć Ty do stereotypowo postępujących napewno nie należysz) pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 28.12.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Na widok tych drzew, przy pierwszej wizycie na działce padłam na kolana w błotko… nie dziwię się ..... ja też bym padł..... t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 28.12.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Witaj Zielona z Okiem. Nie ma co się oszukiwać - dom będziesz miała piękny. Wodę i grilla jak z filmu. No ale te drzewa.... Właśnie dzisiaj mówiłam mojemy mężowi, że jakbyśmy chcieli sobie las dookoła domu posadzić, to akurat jak już ładnie podrośnie (las, nie mąż) to czas będzie umierać.... Eeeech, trafiła Wam się działeczka - marzenie. Cudnie to wszystko razem wygląda. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.12.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Jagna Chyba wlasnie te drzewska cenie najbardziej, dom moze byc mniejszy albo skromny ale drzewa robią dobry efekt na działce Z drugiej strony ...chyba nie ma nic milszego niż patrzeć jak taka roslinka rosnie i sie rozwija, dlatego tez zakupiłam pare "badyklów" i mam nadzieje, że wychuchane wytrzymaja zime Tamte drzewa duże, piekne ale ja ...chyba bardziej bede "kochac" te moje bidulki posadzone własną ręka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Ponieważ domek nie jest na Florydzie…należy go ocieplić,…. ... w kwestii formalnej, ... na Florydzie zgodnie z "construction code" domek również musi posiadać izolację (wełna R-30) i dodatkowe wzmocnienia (przeciwwietrzne) ... Mr "Y" proszę o potwierdzenie pozdrawiam niezmiernie serdecznie ... na Florydzie również bywa zimno ... pamiętam +3oC (trzeba było chodzić w kurtce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 28.12.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Witaj Zielonooka!!! Dzienników budowy przeczytałam już kilka i musze potwierdzic, że Twój zdecydowanie sie wyróżnia (może dlatego, że większy nacisk kładziesz na "dziennik" niz "budowy" ). Do wszystkich zachwytów dorzucę swój: masz fajny styl i spokojnie mogłabyś brać sie za pisanie lekkiej powieści. Kto wie...może kiedy juz usiądziesz w swoim wykończonym, wymarzonym domu, pojawi sie taka mysl, żeby swoje doswiadczenia zebrać jeszcze raz i opisac - tym razem tak "na poważnie"... ...wiem co mówię, bo jestem dyplomowanym miłośnikiem słowa Na swoim koncie mam tysiące przeczytanych książek, ale niewiele z nich rozbawiło mnie tak jak momentami twój dziennik (brawa za scenę z urzedniczkami/ paniami z dziekanatu ) Pozdrawiam i czekam na szczęśliwe zakończenie Twojej opowieści:) Błękitnooka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.12.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Dzisiejsze odpowiedzi sponsorowane są przez: literkę .... P (pamietacie z Ulicy Sezamkowej?) Paulkadziekuje pieknie...za mega komplement ... nie wiem, łazi mi po głowie taki pomysł na książke i nawet nie zwiazany z budową moze sie posłucham....Imienniczko Paul dla mnie wiekszość domków tam to pudełka wydawalo mi sie ze sie kopnie mocniej i juz:D ale na pewno masz racje na koniec przedstawiam... Palome zwana w skrócie Pami nasz nowy nabytek, (od 4 dni...) http://foto.onet.pl/upload/25/57/_565405_n.jpg już późno...zycze milej nocy - Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ... większość starych domów na Florydzie to rzeczywiście "pudełka" ... nowe są już natomiast murowane z cegieł i pustaków po zmianie przepisów budowlanych (nawet murowane ogrodzenie powyżej chyba 5 stóp musi mieć zbrojenie), ... (konstrukcje szkieletowe powoli zanikają choć jeszcze trzymają się mocno), ... w domach w strefach zagrożonych huraganem przynajmniej jedno z pomieszczeń powinno stanowić pewnego rodzaju schron, przeważnie jest to jedna z łazienek (specjalnie wzmocnione ściany) ... choć przy dużych huraganach o skali "4" czy "5" "schron" frunie razem z domkiem ... to tyle "takiego tam" na temat florydzkiego budownictwa pozdrawiam niezmiernie serdecznie ps - "psiutka milutka" i na "ludojada" nie wygląda (rozumiem, że właśnie kończysz kurs "krav maga" aby w razie "awarii" obronić pieska ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.12.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Psinka...jest bardzo milutka i bardzo młodziutka (choć już nie szczeniak)W sumie ma troche smutna historie ale zakonczona happy endem mam nadzieje... . Pami nalezała do jednego z moich dobrych znajomych , ktory wlasnie wyjechał za chlebem do Angli ( zdaje sie na stale bo i milosc zycia tam ma i swietny kontrakt w pracy). Wszystko fajnie ale zeby psa wwiesc do Wielkiej Brytani - musi on przejsc kwarantanne - ktora trwa...6 miesiecy dodatkowo psy i koty trzymane sa w malych ciasnych betonowych kojcach. Dla psa pol roku to jakby dla nas ok 4 lat, wyobrazcie sobie wsadzenie do betonowej klatki na 4 lata..... Jest z nami od paru dni, troszke teskni ale to jeszcze taka mloda glupiutka psinka - mysle ze sie szybko przyzwyczai A co do obrony... przed jakims chlystkiem jak dorosnie pewnie obroni- zebiska ma:) a przed naprawde kims groznym... to sadze ze nawet stado amstafow nie da rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 29.12.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Co za piekna dzialka, co za miejsce, co za pomysly na urzadzenie tego wszystkiego... Oj, to wy chyba w bajce bedziecie mieszkac... Trzeba miec nie tylko pieniadze ale i talent aby tak o wszystkim pomyslec i wszystko zaplanowac... Podziwiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.12.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Roku 2006http://www.pikselstock.pl/obrazki/bank/s/sylwester%200568d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 31.12.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 100 Lat i Spełnienia Marzeń w Nowym 2006 Rokuhttp://img505.imageshack.us/img505/6153/szampan39us.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 31.12.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 "Brydzia Dżons" nazwana przez niektórych bestselerem to Pikuś, albo nawet maleńki szczeniaczek w porównaniu z Twoim dziennikiem - i niech tak zostanie !!! Wszystkiego "naj" w NOWYM ROKU!!! Pozdrawiam.aszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.01.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Zielonooka - działka przepiękna, oczko i altana jak dla mnie rewelka o domku nic nie piszę bo kazałaś na niego nie zwracać uwagi (ale mimo to bardzo mi się podoba). Pisz jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.01.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Kochani!!! Witam w nowym, lepszym, weselszym i niewatpliwe cudownym (miejmy nadzieje ) 2006 roku ! Aszko - dziekuje, mysle ze przesadzone ale co tam i tak pęcznieje z dumy, a co! Maluszku - za chwile dam zdiecia domu - on od drugiej (tarasowej)strony jest chyba ładniejszy, bo taki mniej "prosty", zresztą chwila cierpliwosci i bedzie mozna chwalić badz ganić dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.01.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Łaał !!!!! Dołączam się do wszystkich pochlebstw dla Twojego DZIENNIKA. Wszyscy moi przedmówcy (forumowi budowniczowie) mówią ABSOLUTNĄ prawdę. Twój DZIENNIK jest The best Zielonooka - pisz książki ! A działeczka, las, starodrzew, cała ta oprawa doprawdy robi wrażenie. Tylko pogratulować !!! Jak widać trzeba mieć w życiu oprócz rozumu, talentu, urody i kaski - jeszcze trochę szczęścia. Gratuluję, jest pięknie.... a będzie jeszcze piękniej ! Super ! Pozdrawiam --------------- Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 04.01.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Zielonooka dzielna babka jesteś, widzę, że kobiety też mają "jaja" tak trzymaj, ale domek rosnie jak na drożdżach piekny zaczyna się robić, coś mi się wydaje, że ty szybciutko tam zamieszkasz, życzę ci tego. Dzienik jest superowy pisz książki zielonooka, pozdrawiam i_ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 04.01.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 no to mnie załamałaś....na wiosnę chciałam sobie poszukac kogoś kto mi "zrobi" strumyczek...a tu taka kicha, wszscy robią łaskę to co ja mam to sobie sama ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 04.01.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 też chcę strumyczek!!!! Agacka - to my może same sobie nawzajem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts