zielonooka 06.01.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 U mnie płytki klinkierowa maja charakter tylko i wyłacznie dekoracyjny - nie jest to pełna cegła klinkierowa bo do ocieplania zastosowano 15 cm wełny mineralnej. jest to rodzaj plytki podobnej do tej ktora oklada się kominy I to ma wystarczyc, czyli jest to jak najbardziej sciana dwuwarstwowa (15 cmsciany i 15 cm ocieplenia) płytki tylko efekt wizualny maja robić pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 06.01.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Drzwi na których stanęło są cudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.01.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Łaaałłłł!!!!! Piękne te drzwi wybrałaś ! Pisz szybciutko , czy robiłaś je na indywidualne zamówienie u stolarza, czy może jakaś firma oferuje takie cuda ? Pamiętasz ile Cię kosztowały ? ( jeśli mogę zapytać ) ------------- Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.01.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Przepiękne drzwi !!! Uwielbiam witraże. Marzą mi się elementy witrażowe w drzwiach, również wewnętrznych i w oknie na półpiętrze na wysokości spocznika schodowego. Nie pytałam tylko o ceny, a jest to okoliczność zdecydowanie mocno korygująca mój gust i upodobania Czy kolor drzwi to palisander? ... i czy to pełne drewno? Czy tak duże przeszklenia w drzwiach wejściowych (ach jakie piękne!) nie są zachętą dla złodziei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 06.01.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Zielonooka, drzwi REWELACJA !!! i dolaczam sie do pytan Renatki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.01.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 hmm..nie napisze nic nowego.....super....wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Juz odpowiadam Drzwi sa z KMWFormat, oni chyba nawet sie specjalizuja w takjich nietypowych, z witrażami itd. Znalazłam ich wogóle ze 2 albo i 3 lata temu na poznanskiej Budmie zachwyciłam sie dostałam płtyke reklamową, i jak się łatwo domyślić z trudem odnalazłamw szpargałach jak szukałam Są drewniane - z mahoniu (mają jakieś zabezpieczenia anty)klejonka trzywarstwowa, okucia Winkhaus Przeszklenia jest to szyba P4 (czyli też anty) wiec złodziei się nie boję (raczej). Kolor był oznaczony typu : 0123XYZ i oznaczał właśnie chyba mahoń. Widziałam na żywo różne drzwi i pacnęłam łapą w kolor który mi się podobał (nie pamiętam niestety czy miały one bardziej ludzką nazwę typu: tekowy,palisander itd) Cena - ufff, drzwi były robione na zamowienie , cenę sprawdze... .... cene sprawdziłam - ok 9 tyś z montażem ( juz z okuciami z szyba P4 z antywłamaniowymi zamkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 A to teraz mala prosba o pomoc Drzwi do łzaienki...lazienka bedzie w jasnobeżowym kolorze albo ok wkleje zdjęcia jak dokladnie ma wygladać: O tak: http://foto.onet.pl/upload/26/1/_566968_n.jpg I tak: http://foto.onet.pl/upload/25/59/_566965_n.jpg No i teraz chce wstawic do drzwi łazienkowych też witraż (też mam fioła na ich punkcie) Takie(bleue irys) http://foto.onet.pl/upload/43/45/_566806_n.jpg Albo (blue bird) http://foto.onet.pl/upload/6/18/_566805_n.jpg Albo (lila irys) http://foto.onet.pl/upload/30/85/_566807_n.jpg Lub (pink Irys) http://foto.onet.pl/upload/47/3/_566808_n.jpg No i siedze i kombinuje....na razie w te lila irysy ide ale ...juz nie wiem w sumie jakby dodatki byly niebieskie (tak jak na fotkach ) ten blue irys tez by pasowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 07.01.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Obstawiam lila irys lub pink irys - pierwsze dwa za duży kontrast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Kasiu - ew te wzory ale inna kolorystyka , podoba mi sie wzor blue irys ale wlasnie w kolorystyce lekko liliowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 07.01.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 No zieloonoka jestem w szoku dom coraz piękniejszy, idziesz jak burza z budową ale ci zazdroszczę, piękne drzwi wybrałaś jak do dworku, też takie chciałam ale za małe wejście mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.01.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Kasiu - ew te wzory ale inna kolorystyka , podoba mi sie wzor blue irys ale wlasnie w kolorystyce lekko liliowej Popieram ! Będzie bardzo dobrze właśnie tak, jak mówisz Zielonooka ! Podoba mi się Twój wybór (skłanianie się do wyboru takiego właśnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.01.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Piękny dom ! Właściwie "piękny" to niezbyt dobre określenie - jest "czarodziejski" - straszni mi sie podoba. ale ja to taka jestem bojaźliwa, więc wybrałam łatwiejszą bryłę.... Cóż - może następny mój dom będzie czarodzieski.... ten co go zbuduję na emeryturze :) Wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 07.01.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Zielonooka myślę, że cokolwiek teraz napiszę na temat Twojego domku, drzwi, łazienki czy działki i ogrodzenia to będzie żywy banał. Takie słowa jak piękny, cudny, wytworny, wysmakowany, oryginalny, niepowtarzalny, niesamowity chociaż oddają to, co widzę na zdjęciach to i tak będą tylko słowami "codziennego użytku" , a dom jest niecodziennego uroku. Nie mam więc słów. Serdecznie gratuluję zasobów (tych niematerialnych zwłaszcza), które przyczyniły się do powstania tego dzieła. Jeśli miałabym głosować na witraż to wybieram model "lila irys" ale z płatkami w kolorze tego "blue". Czytanie Twojego dziennika i oglądanie zdjęć sprawia mi ogromną przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdav 07.01.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 MagdoV jakie przeciw?! ja cie bardzo serdecznie zapraszam chwal (ooo to lubie) i gań W takim razie juz sie mnie nie pozbedziesz co do komentarzy moich to marnie sie moze cos kiedys skomentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdav 07.01.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 jestem zachwycona wygladem domu normalnie rewelacja. Ale ja wlasciwie w innej sprawie jak zobaczylam twoja lazienke to znalazlam to czego szukalam juz od dobrych kilku tygodni czy mozesz podac stronke gdzie sobie obejrze dokladnie to cudo marzy mi sie praaawie cos takiego kolor w 10-tke tylko mam inny pomysl na prysznic. i jeszcze raz domek cuuuudo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.01.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 A gdzie tam widac lazienke? Czy cos przegapilam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Renatko i Nefer dziekuje Wam bardzo, w sumie pokazanie tu na forum zawsze wymaga jakies odwagi, niby wiem ze mi sie podoba itd ale jestem ciekawa tez glosów innych. I pozytywnych i krytycznych, ale wiadomo ze gdzies tam w srodku krytycznych sie obawaiam:) Renatko - oj jak mi cudnie napisalas nad tym blue tez sie zastanawiam, nic trzeba bedzie kombinowac MagdaV ja poszukam tej strony - jakis czas temu juz to skopiowalam sobie na dysk i nie pamietam ale poszukam, tyle tylko ze o ile pamietam byly tam 3 fotografie tej lazienki i nic wiecej. Strona jest zagraniczna i jakiegos studia wizazowego a nie producenta płytek , ale na pewno mozna stworzyc taka łazienke z tego co dostępne u nas , a! ja wlasnie gapa wlasnie przeczytałam skad jestes:), postaram sie adres strony odszukac Tez długo szukałam natchnienia na lazienke - i to jest dokladnie to czego szukam - mowie o kolorystyce i o rozwiazaniu prysznic- wanna wkleje ci 3 cia fotke ktorej juz nie zamieszczalam - rewelacyjny kran moze ci sie spodoba http://foto.onet.pl/upload/28/53/_567186_n.jpg no i wanna http://foto.onet.pl/upload/47/92/_567187_n.jpg (wiecej fotek nie bylo:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.01.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Gabrielalazienke widac tu w komentarzach poniewaz jest to fotka z internetu zobaczylam ja przypadkiem kiedys i stwierdzilam to jes to!I moja lazienka bedzie bardzo podobnie wygladać, w sumie zast nad troche innymi umywalkami.natomiast kolorystyka - dokladnie taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelin 08.01.2006 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Pomysł Pana Y z balkonem trafiony.Całe to wejście z kolumnami,balkon stylowa balustrada no i efektowne drzwi wyglądają super.Gdy przyszła rodzina nie dziwię się, że robili gdy witało ich takie wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts