i_ska 08.01.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 zielonooka będę się powtarzać cudny domek ci wyszedł, jejku to wejście do domu coś wspaniałego, SZOK, jak ty szybko postawiłaś ten dom w jeden sezon????? z tego co widzę łazienka też będzie niesamowita, ech zielona jak ci dobrze, pisz dalej i wklejaj fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.01.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 marcelin Powiem Y ze jego pomysl sie podoba peknie z dumy i powie "widzisz! a nie mowilem"! Isk_a wiem ze szybko dlatego taka technologie wybrałam -sciany w 1 dzień praktycznie no i nie trzeba tynkowac od wew czyli budynek nie schnie bo wlasciwe reszta to normalnie, no moze jeszcze ta prefabrykowana wiezba - szybciej skladana niz tradycyjna. Najbardziej slimaczyło sie chyba kładzenie dachu Inna rzecz ze jeszcze nie mieszkamy tam, na razie skonczylo sie na ogrzewaniu podlog na gorze no i takich tam drobiazgach jak instalacje i inne. Biały montaż jeszcze nie ruszony Zostawilam to sobie na wiosne kiedy bede pelna energii, zima nic mi sie nie chce: zima porzekopuje internet w poszulkiwaniu natchnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 08.01.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witaj Zielonooka, czytam Twoj dziennik na biezaco ale nie kojarze czy cos pisalas o rozkladzie pomieszczen, bo rzutow zadnych nie znalazlam, a szkoda, bo ciekawosc kobieca itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.01.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Tez czekam i czekam na te rzuty... A lazienka bedzie boska... Z tego co widze watpie aby Zielonooka potrzebowala naszej pomocy i doradzania.... To raczej nam Ty mozesz doradzic.., co nieco... Ja na przyklad pojecia nie mam co zrobic na poddaszu...I jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.01.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Rzuty beda - tylko mam je w AutoCadzie - z kazdym najmniejszym wymiarem - po zeskanowaniu beda kompletnie nieczytelne - po prostu musze je narysowac tak w formie szkicu, i zrobie to w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdav 08.01.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 dzieki bardzo zielonooka,Kolorystycznie zakochalam sie w lazience co do kranu mhhh chyba ciut zbyt nowoczesny. ale wanna okragla i pomysl prysznica to juz praaawie to czego szukam, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.01.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Zielonooka.....jak milo popatrzeć .Bardzo ładne wejście ,prawie jak z holyłódzkiego filmu.... Nie potrzebujesz rad ,sama dobrze wiesz co czujesz i czego potrzebujesz. Nam oglądaczom i kibicom pozostaje tylko zbieranie z podlogi opadającej szczęki Trzymam kciuki za dalsze trafne decyzje .BRAWO!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.01.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Zielonooka -już jakiś czas temu wyrosłam z wieku, w którym ludziki małe wierzą w bajki, a tu taka opowieść. Piękne sny mieć będę po jej przeczytaniu. Bo Twoje budowanie jest jak bajka piękna - i Książę, i Księżniczka, i pałac prawie, i koń (choć nie biały)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.01.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 No coż, czasem ta rzeczywistość tez niebajecznie skrzeknie.... ale staram sie o tym nie pisac ani nie przejmowac Zawsze na koniu okazuje sie ze wyjscie jest tylko tzreba poszukać. A co do domu- najpierw mial być malutki, potem sie rozbuchał a ja własnie caly czas staram sie uwazac zeby sie "hamerykańsko - hollyłódzki" nie zrobił Na razie mysle ze mi sie udaje A Zuzka jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 09.01.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Hej! Z drzwiami trafiłaś - właśnie tymi "iryskowymi" się zachwyciłam A gdzie ty je właściwie znalazłaś?? Ja pogrzebałam trochę po internecie, ale takich dokładnie nie znalazłam. Pamiętasz może ich cenę (dobij leżącego, nie krępuj się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.01.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Paulka - tak jak napisałam wyzej w komentarzu - trafiłam na te firme na Budmie w Poznaniu (na ktorej przebywalam niejako sluzbowo) Zachwycilam sie drzwiami dostalam plytke z paroma projektami i 3 lata pozniej szukalam jej z panika w oczach bo oczywiscie nie mialam juz kompletnie pojecia jak firma sie zwała - a teraz wiem KMWFormat Kazde z tych drzwi wyceniane jest indywidualnie ale te o ile pamietam to koszt ok 9 - 10 tys (juz tez z okuciami, szyba bezpieczna (choc nie pamietam czy anty) cena tez oczywiscie zalezy od szerokosci drzwi ( te byly takie troche szersze niz normalne) o d tego czy sosnowe czy mahoniowe itd Co ciekawe witraze maluje zdaje sie zona wlasciciela pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 09.01.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Paulka podaję Ci adres strony to tych pięknych drzwi: http://www.kmwformat.pl/ Ja już nacieszyłam oczy do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.01.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Zielonooka - no i co ja mam nowego napisać jak wszyscy tak z zachwytem piszą o Twoim domku. Mogę się tylko przyłączyć do tych zachytów i powiedzieć jeszcze, żę jak zobaczyłam Twoje drzwi to szczęka opadła mi do kolan z zachwytu - cudne są. Dobrze, że je wybrałaś a nie te nad, którymi się wcześniej zastanawiałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 10.01.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 i BRAWO! trzeba było ich jeszcze poszczuć zaprzyjaźnionymi Jeżami! będę brał przykład...... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.01.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Willie dzieki!!! prawde mowiac , jakbym miala psa to przysiegam ze bym ich poszczuła - nie zeby krzywde zrobil ale popodgryzac tylki mogłby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 10.01.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Bezczelność ludzka nie zna granic. W pełni Cię rozumiem. Pamiętam jak ja byłam zła gdy odnajdywałam dowody bytności obcych w naszym jeszcze surowym domu, bez okien i drzwi.Brrrr niemiłe uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelin 10.01.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Nie wiem dlaczego ale teren budowy traktowany jest jako miejsce publiczne ogólnodostępne.Może wpływ na to ma brak ogrodzenia i na pewno niezamknięte drzwi przez BB.O ile stan surowy to pół biedy, ale na tym etapie w budynku coraz więcej wartościowych rzeczy.Poza tym łamanie dachówek czy testowanie okien to całkowite przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.01.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 ... czytam sobie ciąg dalszy, ... razem z zielonooką bluzgam na nieproszonych gości, ... zdjęcia oglądam i .... hmm nie wiem czy napisać, czy nie napisać ? ... w końcu to nie ja będę tam mieszkał tylko zielonooka z Mr "Y" ... ale co mi tam, najwyżej zostanę tu "sflekowany" przez wielbicieli frontowych tarasów, ... otóż ponieważ jestem zwolennikem "funkcjonalności", ... dlatego nie bardzo podoba mi się pomysł "frontowego tarasu", (tarasy, balkony, "decki" - jak najbardziej, ale z boku lub z tyłu domu, ... poranna kawa w szlafroku na froncie domu, jakoś do mnie nie przemawia), ... taras wprowadził dużo "cienia" na froncie domu i zasłonił piękne szerokie, frontowe wejście, ... bryła domu, dach ze swymi załamaniami i "lucernami", ... super extra, ... ozdobienie dodatkowo frontu odobnymi kolumnami i tarasem z ozdobną kutą balustradą, ... stwarza dla mnie wrażenie "pasywnego natłoku" ... tak jakby doklejono do tego projektu, jakąś część z "innej bajki", pozdrawiam niezmiernie serdecznie ps - zanim dostanę "pierwsze kopy" proszę zwrócić uwagę, iż napisałem, że jest to tylko moja subiektywna opinia a autorka prosiała również o uwagi krytyczne, nie tylko o same "laurki" de gustibus non disputandum est oczywiście czekam jak wszyscy tutaj, z niecierpliwością, na każdy następny odcinek tej niezwykłej opowieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.01.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 E tam Paul jakie kopy Wlasnie o to chodzi! Sama gdzies tam napisałam ze od tarasu troche sie odcinam - byl to calkowicie pomysł Y i to zarówno na etapie jak projektowałam dla Niego jak i pozniej juz dla Nas. Taras mial byc i to wlasnie taki i koniec. Co do funkcjonalnosci sie nie zgodze - tzn zgodzilabym sie gdyby dom byl przy drodze z balkonem na ulice czy jezdnie - wtedy tak , ale u nas jest tak ze dom jest własciwie w głebi działki a balkon totalnie nie widoczny dla nikogo (dom nie stoi tez na wprost wjazdu) Pozatym wychodzi wprost na wode i altanke - czyli spelnia niejako funkcje tez widokową. Zaraz zreszta nasmaruje cos na kolanie - usytuowanie domu wg dzialki i wkleje - bedzie wszystko jasne Właściwie jednyne zastrzezenie co do tarasu mam takie wg mnie jest ciut za duży, za bardzo wysuniety do przodu. Co wprowadza wrazenie lekkiej nieproporcjonalnosci. Trudno, na tym etapie pozostaje mi go jedynie polubic i stanowczo twierdzic ze tak ma byc. Kolumny testowalismy wszystkie - te zdecydowanie najlepsze . Ciensze wygladaly rachitycznie , grubsze zbyt masywnie a na planie kwadratu juz zupełnie koszmarnie. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 11.01.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 świetny nietypowy dziennik, czyta się go z ogromnym zainteresowaniem gratulacje!! domek śliczny i powstaje w błyskawicznym tępie.. możesz napisać jakie płytki klinkierowe masz położone na zewnątrz? czy to są płytki ręcznie formowane? jeżeli tak to jakiej są firmy i gdzie kupiłaś? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts