MZ 16.12.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 U nas lokalnie w Pile mamy firmę która buduje domy pod klucz za 200 tys. PLN.Co sądzicie o tym? Czy może to być domek wart zainteresowania. Według mnie jest to tanio. Stoi tych domów już kilkanaście.Taka budowa to zero stresu. Wszystko załatwia firma. http://www.esc.pila.pl/ Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 16.12.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Na czyim gruncie ma stać ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZ 12.01.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Na czyim gruncie ma stać ten dom? Oczywiście działkę trzeba mieć swoją. Okolica nieważna dla firmy budującej. Od momentu podpisania umowy 4 m-ce i odbierasz klucze ?! http://www.esc.pila.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZ 12.01.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Na czyim gruncie ma stać ten dom? Oczywiście działkę trzeba mieć swoją. Okolica nieważna dla firmy budującej. Od momentu podpisania umowy 4 m-ce i odbierasz klucze ?! http://www.esc.pila.pl/ http://www.esc.pila.pl/projekty/typ1_elewacje_02.gif http://www.esc.pila.pl/projekty/typ1_elewacje_01.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Nie chce mi sie czytać opisów w linku ale sprawdź w tych domach na przykład czy:blacha na dachu po 15zł/m2na fundamencie pewnie ani folii ani styro.budują nawet przy -10 (jak na bielanach Wroc. gdzie deweloper do dzisiaj buduje - widziałem w sobote he he)o jakości okien PCV nie wspomnę - pewnie po 300zł za sztukę płacąwełny na poddaszu pewnie 10cmbeton B10itditd Jak sobie sam nie przypilnujesz to..........loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 13.01.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Marzenie - chodzi o koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZ 13.01.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Marzenie - chodzi o koszt. Koszt jest zafiksowany. Umowa i nic Cię nie obchodzi. Wszystkie materiały są w specyfikacji: np. dachówka cementowa, okna drewniane, kominek, biały montaż Cersanit itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.01.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 MZ - nie czekaj tylko podpisuj umowę. Ja osobiście jestem trochę sceptycznie nastawiony. System gospdarczy OK, ale firma... u mnie ciagle mimo zimy budują pewien dom (chyba dla komunalki go stawiają...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 13.01.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Bardzo fajny dom. Brakuje tylko jakiegos pomieszczenia gospodarczego. Trzeba by sie troche pobawic elewacją zeby nabrał lekkości - ale to w sumie detale. Za 200 tys zł sam bym sie zdecydował...gdybym mieszkał blizej Piły pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.01.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Wcale nie jest tak tanio - no i - kocioł 1 czy 2 funkcyjny (komfort!),rury miedziane gr. cianki 0,8 czy 1mm,z czego instalacja wody pitnej?A co z ociepleniem? Mur jest 36cm do tego tynk silikat bolix ,a jakis syropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 13.01.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 jezeli firma ma wprawe i nastawia sie ze domy beda schodzily ma warunki zakupu materialow duzo lepsze o smiertelnikow poza tym kazdy wie na budowie co ma robic-dla mnie cena jak najbarzdiej realna. i to jeszcze oczywiscie z zyskiem dla wykonawcy nie ukrywam ze przygotowuje sie do oposzerzenia dzialalnosci firmy o budowe domow ale takze z projektami narzuconymi -jakies 3-4 rodzaje domow. pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 14.01.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Można "pomędzić" i zarządać do umowy szczegółowej specyfikacji materiałowej (czyli jaka konstrykcja w rozbiciu na warstwy, jaka cegła, jaki beton, okno, wełna, drzwi, armatura, jaki kocioł, grzejniki,sterowanie, pompy, rurki .... + probucent, model, typ, grubość .........Wtedy wiesz czy dom z "waty" oraz potem możesz rozliczać i dochodzić.Znam przykład, że deweloper w szeregówkach w części silikaty w komin od kominka wstawił i gościowi komin pęka. Jakby miał na papierze opis komina to by juz dawno reklamację załatwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.01.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 jezeli firma ma wprawe i nastawia sie ze domy beda schodzily ma warunki zakupu materialow duzo lepsze o smiertelnikow poza tym kazdy wie na budowie co ma robic-dla mnie cena jak najbarzdiej realna. i to jeszcze oczywiscie z zyskiem dla wykonawcy... Tiaaa A niedawno był tu post: "Jaki strop jest bezwzględnie najtańszy i w mierę prosty w budowie? Doradźcie proszę bo buduje osiedle domków jednorodzinnych ia nie wiem jeszcze jakie są stropy" A zysk dla wykonawcy jest na pewno. Pytanie tylko czy w tej cenie nie wybudujemy domu własnymi (gospodarczo) siłami o lepszej jakości. Ja sądzę że tak Kumplowi teraz sie buduje mieszkanie na Bielanach Wroc. a jeżdżę tam raz w tygodniu i widze. Budowa idzie pełną parą ( a jest -18 w nocy) Dosłownie kilka dni temu weszli na dach (na szczęście) a wcześniej też przy mrozach kończyli ściany i kleili styropian. Tak buduje deweloper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.01.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Zgroza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.01.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Zgroza!!! Norma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.01.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 ...Norma! Norma jeśli rozpatrujemy dewelopera. Mały fajowe masz motto ostatnio. Podobie mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.01.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 ...Norma! Norma jeśli rozpatrujemy dewelopera. Mały fajowe masz motto ostatnio. Podobie mi sie. Developerzy k...a- ja chciałem dziś wygonić swoich ludzi z budowy bo było za zimno(montaż pex),ale murorze zaczęli grzać kozą... A co do motta takie mam od...zawsze?Tylko dopiero teraz sie przyznałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 15.01.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 sa wykonawcy i wykonawcy to prawda ja mam taki charakter ze jak nie umiem to nie robie a z tym stropem to mnie zwaliles z FUNDAMENTOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 15.01.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 dobre nie...he he Tu masz ten temat klik Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZ 15.01.2006 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Myslę że tak się kiedyś skończy. Nie będzie się każdy sam męczył, bądą firmy (czy brzmi bardziej nowocześnie deweloperzy) którzy zajmować się będą budową od A-Z. Na razie z budową to jakiś ewenwment, to tak samo jakbyś sobie sam piekł chleb, przecież też nie wiesz co tam w środek ładują, a jest to produkt spożywczy bezpośrednio wpływający na zdrowie. Taki budynek to jedynie chyba posrednio może wpłynąć, np. niszcząc nerwowo.Wracając do tych domków. Firma załatwia wszystkie papiery A-Z, pomaga załatwić kredyt, ma agencję nieruchomości, która pomaga ci zbyć starą nieruchomość. W okolicach Piły stoi już ok. 40 takich domów. Naprawdę myslę, że za tę cenę sam się niwybuduję. Wiem, wiem domki są budowane w pośpiechu, na sucho, ale ... coś za coś. Martwi mnie jedynie ściana jadnowarstwowowa 36cm. Niech muraz nie dolej w jednym miejscu kleju przy murowaniu, a przez ścianę będzie wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts