Gość 26.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 w środku przy dobrze wykonanej izolacji normalny szum. Za to na zewnątrz domu podczas deszczu hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 26.03.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Nie przeszkadza mi dźwięk deszczu o dach. Bardziej słychać przez okna dachowe. Gwarancją spokoju dobra izolacja dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 27.03.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 dzięki bardzo za odpowiedzi może jeszcze ktoś napisze coś o blachodachówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 27.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Mam dom z podaszem nieużytkowym. Ocieplenie jest ułożone w stropie, a nie w połaciach dachu. Wolna przestrzeń strychu potęguje nieco hałas wytwarzany przez padający na blachodachówkę deszcz. Właściwie jest to niezbyt dokuczliwy szum słyszalny przy bardziej intensywnych opadach. Opady ciągłe zupełnie nie przeszkadzają. Jest też zaleta pokrycia dachu blachodachówką, nie wyglądając oknem można się zorientować, że właśnie pada deszcz Nie wiem jaki hałas wywołuje grad, nie było sposobności się o tym przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 27.03.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 mam projekt gdzie na poddaszu mają być sypialnie więc się zastanawiam czy będzie można spokojnie odpocząć mąż chce cokolwiek innego tylko nie blachodachówkę .Ja staram się znaleźć coś co by go i mnie przekonało. Znajomi twierdzą że blachodachówka jest tańsza więc trzeba wszystko przeanalizować a ideałem byłoby wprosić się do kogoś w domu z blachodachówką w deszcz dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 u nas miała być blacha ze względu na cenę. Na całe szczęście wyceniliśmy również dachówkę cementową i...wyszła taniej niż blachodachówka. Właśnie dekarze kładą nam dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 27.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 u nas miała być blacha ze względu na cenę. Na całe szczęście wyceniliśmy również dachówkę cementową i...wyszła taniej niż blachodachówka. Właśnie dekarze kładą nam dachówkę Przy takim dachu jak Ciebie byłoby bardzo dużo odpadu blachodachówki. Blachodachówka ma sens przy prostych dachach dwuspadowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 27.03.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 mam projekt gdzie na poddaszu mają być sypialnie więc się zastanawiam czy będzie można spokojnie odpocząć mąż chce cokolwiek innego tylko nie blachodachówkę .Ja staram się znaleźć coś co by go i mnie przekonało. Znajomi twierdzą że blachodachówka jest tańsza więc trzeba wszystko przeanalizować a ideałem byłoby wprosić się do kogoś w domu z blachodachówką w deszcz dzieki za odpowiedź Sporo zależeć może od tego jaką wełną mineralną ocieplicie dach. Lepsze tłumienie hałasu powinna dać cięższa wełna mineralna skalna. Wełna mineralna szklana jest znacznie lżejsza i w związku z tym gorzej izoluje akustycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 15.05.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Pytanie jak w temacie....działka polozona w polbizu lasu iglastego....mam obawy, ze dachowka, piekna i droga za pare lat sie zazieleni...wiec biore pod uwage blachodachowke...ale czy ten problem nie powstanie na blachodachowce??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 15.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Podłączam się do pytania, z tą różnicą, że moja działka leży W lesie sosnowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 15.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Blachodachówka również porasta mchem i problem ten powstanie i to ze zdwojoną siłą, bo pod tym mchem to jeszcze będą sprzyjające warunki do pojawienia się korozji i to przyspieszonej! Tak mi się tylko wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 15.05.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Porasta i to jak, szczególnie powłoka mat, Hala _K dobrze prawi, porasta wszystko nawet szkło , to tylko kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 15.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 nie porasta kurz dużo lepiej trzyma się dochówek ceramicznych niż blachy.oczywiscie ma tu duże znaczenie pochyłości dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 15.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Niestety, jak to kiedyś ktoś powiedział: przy sprzyjających warunkach i tak każde pokrycie dachu zajdzie glonem. Kwestią czasu jest tylko kiedy. A tym co twierdzą, że blacha nie porasta mchem radzę trochę się porozglądać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 15.05.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 nie porasta kurz dużo lepiej trzyma się dochówek ceramicznych niż blachy.oczywiscie ma tu duże znaczenie pochyłości dachu. nie porasta ? pan żartuje ? czy niedowidzi ? jeśli chodzi o kurz to akurat betonowa szybciej się brudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 15.05.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 każde pokrycie dachowe zarasta, tylko to zależy w jakich warunkach stoi dom. u mnie dom w lesie, dachówka Braasa od 5 lat i narazie tylko na garażu pojawia się nalot. Sasiad ma blachę i nalot też ma. Mnie osobiście to nie przeszkadza, wrecz przeciwnie. Zależy co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirbom63 18.06.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Zastanawiam sie pod jakim pokryciem dachowym bedzie bardziej goraco na poddaszu uzytkowym.Blachodachowka nagrzewa sie bardziej niz np.ceramika.Ale czy dokladajac wiecej izolacji z welny mineralnej pod blachodachowke bedzie sie mozna uchronic przed upalem na poddaszu?Jakie znacie sposoby aby pod dachem z blachodachowki nie bylo bardziej goraco latem niz pod dachem wykonanym z innego materialu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 18.06.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Moduł Peltiera pod każdą blachówką i podłączenie go do bloku wodnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 18.06.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Klimatyzacja........A tak na powaznie, jak nie zamierzasz robic klimatyzacji, no to chyba trzeba sie zastanowic nad dachówką, niekoniecznie ceramiczną, może cementową ??? Jest duzo lżejsza od ceramicznej, cięzsza jednak od blachodachówki, więc trzeba przeliczyc wieźbę. Ja mam dachówkę cementową, nie mam jeszcze ocieplenia poddasza, jednak jest chłodno w upały, koleżanka pożałowała i kupiła blachodachówke, teraz ma ukrop, przyznała się.Cementowa kilkadziesiat lat wytrzyma....a blacha to nie wiem, takie te powloki cienkie, popatrz sobie, niektorzy prezentuja zdjęcia, juz w trakcie montażu na dachu te powłoki schodzą, widac zarysowania, nie wierzę, że nie będzie korozji za jakis czas. No i ten gorąc. No i jeszcze zapomniałam Ci napisać, że deszcz bębni jak wściekły i nie daje w nocy spać. A na dachówce gdzies ten deszcz tak wygłusza się. Tak słyszałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski1 01.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Jedna uwaga - cementowa jest cięższa od ceramicznej z wyjątkiem karpiówki- mówimy o m2!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts