mako5 05.07.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 15 miedzy a 15 na krokwie uchwyty grzybki, 40 cm odstepy jak nie dostane grzybków 18 zastosuje std 15 + przedł. je kawałkami np. kontrłaty I właśnie takich problemów chciałem uniknąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 05.07.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 co znaczy pare godzin wiecej pracy w porównaniu z mieszkaniem kilka - kilkanaście - a nawet kilkadziesiat lat mecząc się latem z powodu zbyt wysokiej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 05.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A u mnie jest 35 cm wełny klimy nie potrzeba(okien dachowych brak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 06.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 co znaczy pare godzin wiecej pracy w porównaniu z mieszkaniem kilka - kilkanaście - a nawet kilkadziesiat lat mecząc się latem z powodu zbyt wysokiej temperatury Oczywiście coś w tym jest. Teraz zapewne bym zastosował więcej wełny, zwłaszcza w tych newralgicznych miejscach. Choć oczywiście już czuję jakie by były problemy z ekipą od GK . Na szczęście mam plan awaryjny bo mam przygotowany dom pod klimę (rury w ścianach i sufitach) a urządzenia tanieją z roku na rok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisiu 28.11.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ....Teraz zapewne bym zastosował więcej wełny, zwłaszcza w tych newralgicznych miejscach. Choć oczywiście już czuję jakie by były problemy z ekipą od GK . Na szczęście mam plan awaryjny bo mam przygotowany dom pod klimę (rury w ścianach i sufitach) a urządzenia tanieją z roku na rok . Urządzenia i owszem tanieją, ale drożeje prąd i tu zaczyna się problem! Znajomi zastosowali klimę na poddaszu i po zeszłorocznym lecie dostali z zakładu energetycznego kwitek na dopłatę - nieco ponad 3 tyś. PLN (klima 5,6KW, całkowita pow. poddasza 97 m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antki2 21.09.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Interesują mnie obiektywne opinie użytkowników dotyczące użytkowania blachodachówki, czy w czasie deszczu hałas jest duży itd....muszę wybrać jaki dach, wiec życzliwym dziękuję za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.09.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Powiem tak ....wcześniej mieszkałam w bloku, więc każde dudnienie (oprócz dudnienia w szyby okienne ) było mi obce. Doświadczyłam dudnienia deszczu w dach zadeskowany pokryty gontem (u siebie) , oraz dudnienia deszczu w dach z blachodachówki (u rodziców). Mogę powiedzieć, że bardziej dudniło w blachodachówkę ...aczkolwiek nieprzyzwyczajona jestem i dudnienie w mój dach podczas deszczu jest dla mnie także uciążliwe (nie potrafię spać ) . Mam nadzieję, że kiedyś mi to minie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisk 22.09.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Dudni i to bardzo. Ale właśnie jestem na etapie ocieplania poddasza. I powiem tak po założeniu wełny (URSA 25 cm) nic nie słychać, także nie ma sie co przejmować ten problem zniknie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.09.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Przy rzęsistym deszczu trochę słychać, ale u mnie poddasze nieużytkowe działa jak pudło rezonansowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 22.09.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Słychać.Mieszkałem parę lat u rodziców na poddaszu i przyzwyczaiłem się co nie można było powiedzieć o moim małym synku.Szczególnie w nocy budził się ze strachu dlatego teraz kryje dom dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 22.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 kwestia dobrego ocieplenia pomoże rozwiązac kwestię głośnego deszczu. Bo to, że deszcz mocno bębni o blachę nie ulega wątpliwości - wejdź sobie w trakcie deszczu do garażu-blaszaka, będziesz wiedział o co chodzi. Już przy 15-20 cm wełny nie będzie to uciązliwe, a wręcz pomoże w zasypianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.09.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Interesują mnie obiektywne opinie użytkowników dotyczące użytkowania blachodachówki, czy w czasie deszczu hałas jest duży itd.... muszę wybrać jaki dach, wiec życzliwym dziękuję za opinię Przy izolacji 23cm (tak mam) bardziej słychać bębnienie deszczu o okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 22.09.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Miałem okazję przebywać podczas letniego deszczu pod dachem z blachy i wrażenia były zbliżone do odczuć doznawanych na przelotowym dworcu kolejowym. Byłem troszkę zdezorientowany. Dlatego też żadnej blachy poza rynnami i obróbkami dekarskimi u siebie nie przewiduję. Również w środku żadych blaszanych wanien czy brodzików - tutaj doznania byłyby zbliżone do sikania w blaszany nocnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucasgg 22.09.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam, W parterowym domku (poddasze nieużytkowe, oddzielone 30cm warstwą wełny na stropie) w pomieszczeniach nic nie słychać - nawet przy duzych ulewach. Po wejściu do holu (gdzie mamy wyjście na strych - nieobłożone wełną) - już słychać, ale to już musi tak solidnie padać. --Pozdrawiam,Łukasz Gryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Miałem okazję przebywać podczas letniego deszczu pod dachem z blachy i wrażenia były zbliżone do odczuć doznawanych na przelotowym dworcu kolejowym. Należało pogratulować właścicielowi nieruchomości fachowego wykonania izolacji poddasza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.09.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 deszczu jako tako nie słychać. Jak ktoś chce mieć ciesze to niech nie montuje lepiej okien dachowych bo tak naprawdę to dzięki nim słychać jak pada deszcz a nie przez blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadimusic 22.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Dach deskowany, na deskach papa, na papie blacha. Pod deskami wełna, folia, regips. To wszystko na poddaszu użytkowym.Fakt występowania opadów deszczu stwierdzam z odczytów na stacji pogodowej a nie ze słuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 A ja własnie się zastanawiałam nad tym, że będzie mi po przeprowadzce brakować bębnienia deszczu po dachu. Lubię przy tym zasypiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.09.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 U mnie też blacha i 20cm wełny na poddaszu. Trzeba sie dobrze wsłuchać żeby usłyszeć że deszcz pada, przy ulewie słychać bardziej ale nie jest to nieprzyjemny dźwięk (jaki występuje przy dudnieniu deszczu o blaszane parapety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 22.09.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 U nas też jest blachodachówka, ocieplenie wełną i ja nie słyszę nawet jak pada deszcz. Faktycznie tam gdzie są okna dachowe jest inaczej. Ale co kto lubi. Mój mąż czasami specjalnie przenosi się ze spaniem do pokoju gdzie są dwa okna dachowe, bo mówi, że uwielbia odgłos deszczu bębniącego w szyby i dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts