marekd 16.12.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Polozylem kabel elektryczny idący od szafki elektr. na mojej działce do domu niezgodnie z projektem (ok 5m kabla). Czy to jest duże odstępstwo i moge zapomnieć o pozytywnym odbiorze technicznym a jesli tak by się wydarzyło czy mogę w jakis racjonalny sposób wytłumaczyć rozbieżność, liczę na pomysły a może doświadczenia w tym temaciepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 16.12.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 niestety muszę cie zmartwić.każde odstępstwo będące zmianą w stosunku do projektu zagospodarowania terenu jest odstępstwem istotnym.jest kilka wyjść:1. jeśłi geodeta robiący ci pomiar powykonawczy zgodzi się przybić pieczątkę, że zainwentaryzowano zgodnie z zatwierdzoną lokalizacją to masz problem z głowy (niestety ta opcja wydaje mi sie mało pradwdopodobna - geodeci nie chcą ryzykować, szczególnie przy tak dużej rozbieżności)2. przy zgłaszaniu do odbioru mówisz prawdę. przeprowadzają proces legalizacji odstępstwa, co kosztuję 1000 PLN.3. idziesz na całość, udajesz, że nie miałes pojęcia że to takie ważne. tłumaczysz że musiałeś ominąć jakiś kamień albo korzenie drzewa, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts