Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Golarka elektryczna - jaka??

wojcik9

Recommended Posts

Witam,

Zamierzam kupić sobie golarke elektryczną i zastanawiam się jaka, Philips czy Brown?? Jakie są zalety i jakie wady??

Jakich wy używacie maszynek i co możecie mi polecić, nie mam jednak dużej kwoty do wydania ok 300 zł więc nie wchodza w gre "mercedesy" z tej dziedziny :D No wlasnie czy warto kupowac golarke z nizszej półki jak to jest z ich dokladnościa??

Dziękuje za pomoc.

Witam,

Zamierzam kupić sobie golarke elektryczną i zastanawiam się jaka, Philips czy Brown?? Jakie są zalety i jakie wady??

Jakich wy używacie maszynek i co możecie mi polecić, nie mam jednak dużej kwoty do wydania ok 300 zł więc nie wchodza w gre "mercedesy" z tej dziedziny :D No wlasnie czy warto kupowac golarke z nizszej półki jak to jest z ich dokladnościa??

Dziękuje za pomoc.

a do czego?? ta golarka?

to jakiejś golizny? :o :wink:

Był już podobny wątek tutaj

Kiedyś testowałem maszynki Grundiga, taakie sobie to było - fajne jak trzeba było się szybko ogolić na sucho, ale na mokro i porządnie zdecydowanie wolę klasycznego Macha Gilette.

Większość znajomych chwali Philipsy, ale to raczej subiektywne odczucie - dobrze byłoby móc się ogolić przed zakupem, i to wówczas gdy się używa już jakiejś maszynki od dłuższego czasu, bo pierwsze wrażenia jakie odczuwa skóra są takie sobie.

Więcej tutaj

Porównanie cen

Miałem jednego brauna,potem drugiego.

Teraz mam od eee...4(?) chyba lat phillipsa na bateryjki i mój szef zdziwił sie że tak gładko goli (myslał ,że przed chwilą byłem w firmowej łazience z gilette).

A bateryjki? Aku wsadzam na zmianę do firmowego telefonu. I cały czas są naładowane.

Witam,

Dziękuje za pomoc.

Dotychczas używałem dwóch maszynek akumulatorowo-sieciowych.

1. To Philips TRACER typ hs 360/A - teraz to już stary model, ale jest niezła. Na szybko ogolisz się bez problemu. Bardzo dobrze radzi sobie z kilkudniowym zarostem. Posiada grubą siatkę, przez co jakość jak dla kobiety :wink: nie będzie najlepsza.

2. Braun 1508 - Dobra maszynka do dokładnego golenia. Posiada bardzo cienką siateczkę. Moim zdaniem jakość porównywalna ze zwykłymi maszynkami. Niezbyt dobrze radzi sobie z kilkudniowym zarostem.

Teraz myślę nad zmianą sprzętu.

Ze względu na reklamę, myślę, że przetestowałbym Brauna 360. Ma fajny kształt siateczki.

...i jszcze jedno. Kiedyś posłałem na wysypisko nową golarkę. Miała bardzo małe,podwójne nożyki. Cięła kiepsko.

Uwaga na Philipsa.

Golarka 3 głowicowa moich panów podlega reanimacji wymiany głowic.

Koszt jednej sztuki to 56 złotych Polskich ( :o )

Słownie pięćdziesiąt sześć.

Siatka Browna za to 74 PLN .

Jednak moje chłopy preferują ewidentnie Philipsa.

Wymiana głowic po ok 3 latach naprawdę intensywnego użycia .

Brown niestety częściej .

Uwaga na Philipsa.

Golarka 3 głowicowa moich panów podlega reanimacji wymiany głowic.

Koszt jednej sztuki to 56 złotych Polskich ( :o )

Słownie pięćdziesiąt sześć.

Siatka Browna za to 74 PLN .

Jednak moje chłopy preferują ewidentnie Philipsa.

Wymiana głowic po ok 3 latach naprawdę intensywnego użycia .

Brown niestety częściej .

Potwierdzam to, co mówi ziaba.

Trzeba niestety wymieniać głowice i w philipsie nie jest to najtańsze. W moim modelu 3 x 40zł. Mam tą golarkę trochę ponad dwa lata i niestety chyba czas na głowice właśnie nadchodzi.

Ale z drugiej strony to tylko 5zł. miesięcznie, czyli mniej niż kosztuje np. pianka do golenia. A można w skrajnych przypadkach ogolić się nawet podczas jazdy samochodem, gdy się bardzo spieszy 8)

• 3 weeks później...
  • 1 month później...