basia9 17.12.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 odwiedźcie stronę http://www.villanette.pl ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 18.12.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Mieszkam w tych okolicach i dlatego z zaciekawieniem przejrzałem projekty. I cóż, jeśli będę budował jeszcze dom (co jest prawie pewne) to raczej nie według tych, jak piszesz "dziwnych projektów".Wydają mi się zbyt drogie w realizacji (zwlaszcza skomplikowane dachy i bardzo "zindywidualizowane" kształty ścian). No ale być może inni mają lepszy (od mojego) gust... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2005 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 No ale być może inni mają lepszy (od mojego) gust... a dlaczego lepszy? Kazdy ma gust taki jaki ma i o tym sie nie dykutuje . Daj spokoj Oskar , na pewno zbudujesz ladny domek Tego Ci zycze Obejrzalam te domki z zaciekawieniem .Nie sa zle , jedne ciekawsze , inne mniej . Jedne bardziej przemyslane , inne rowniez mniej . Mi ciezko zrozumiec np.jak w domu ok 200m2 sa tylko 2 lazienki , sadze , ze ludzie to zmieniaja. Dachy w tych domach pewnie kosztuja duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 19.12.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 jednak trochę ludzi buduje domy według ich projektów - tylko w mojej okolicy widziałem 3 (po jednym w Legionowie, Chotomowie i w Nieporęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.12.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Mi ciezko zrozumiec np.jak w domu ok 200m2 sa tylko 2 lazienki , sadze , ze ludzie to zmieniaja. No to u mnie tak jest. Żeby było ciekawiej w projekcie miałem 3 łazienki ale zmieniam na dwie. Łazienkę i garderobę łączę w jedną dużą garderobę. Wolę mniej pomieszczeń ale za to każde o większej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 19.12.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Rrmi, dziękuję za życzenia w sprawie ładnego domku. I ja nie wątpię, że uda mi się zbudować w życiu jeszcze jeden ładny dom. A co najważniejsze - wpisany w odpowiednią przestrzeń, bez zbyt bliskich spojrzeń wścibskich sąsiadów (co mam obecnie w nadmiarze).A co do projektów wskazanych nam przez Basię9. Podzielam twoje zdanie, że w zaproponowanym zestawie znalazłoby się coś, co po adaptacji spodobałoby się również i mnie. Ale w swym poprzednim poście stwierdziłem, że ten typ budownictwa - przywiązywanie nadmiernej wagi do"powierzchni towarzyszącej mieszkaniu własciwemu" generalnie mi nie odpowiada. A niestety gusty nie podlegają dyskusji. Zainteresiwałem się natomiast projektami ogrodów i z tej inspiracji być może kiedyś skorzystam.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.12.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Mi ciezko zrozumiec np.jak w domu ok 200m2 sa tylko 2 lazienki , sadze , ze ludzie to zmieniaja. No to u mnie tak jest. Żeby było ciekawiej w projekcie miałem 3 łazienki ale zmieniam na dwie. Łazienkę i garderobę łączę w jedną dużą garderobę. Wolę mniej pomieszczeń ale za to każde o większej powierzchni. Kazdy ma tak jak mu pasuje . Konczysz juz remx to budowanie? Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 20.12.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 te domy są TENDENCYJNE;-)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 21.12.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Konczysz juz remx to budowanie? Wesolych Swiat Powoli kończę. Został mi mały kawałek deskowania dachu, jeden komin, kilka ścian działowych. Czyli wiadomo że dach będzie, a co z murowaniem to zależy od temperatury. No i jeszcze jest parę niedokończonych spraw tudzież usterek. Niektóre z nich są znane już ze 2 miesiące. Mam je wszystkie zapisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 21.12.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 No, wesołych Świąt rrmi.Zakop trochę tego na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia9 04.02.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 A ja ciągle do tych projektów wracam.. Zeby tak wygrać w totka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 04.02.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Projekty ciekawe, dość nietypowe, ale ciężkie w realizacji i bardzo kosztowne - obawiam się iż nawet wygrana w totka - 2-3 miliony może być co na niektóre za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia9 09.12.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 eee - bez przesady z tymi kosztami. Chyba, ze zlecisz budowę firmie "pod klucz" - o, wtedy koszty są dwa razy większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sympa tyczka 02.12.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 I ja sledzę nowosci na http://www.villanette.pl Podobają mi się bardzo te rezydencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 02.12.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 I ja sledzę nowosci na http://www.villanette.pl Podobają mi się bardzo te rezydencje. I jesteś, jak czytam, monotematyczna. Wszystkie Twoje posty na tym forum kierują tylko na jedną stronę. Właśnie tą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 02.12.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 eee - bez przesady z tymi kosztami. Chyba, ze zlecisz budowę firmie "pod klucz" - o, wtedy koszty są dwa razy większe Podobnie jest z Basią. Ale tej zapał do polecania tej strony minął w grudniu 2007 r. Szanowne Panie! Naprawdę Wam nie nudzi się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.04.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 chatki fajne, widać, że przemyślane ale prawie wszystkie te projekty sa też na http://www.linearte.pl - chyba kiedyś Ci Państwo tworzyli razem, teraz osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.04.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Mam mieszane uczucia w stosunku do tych projektów. Wiadomo - jak ktoś ma mieć rezydencję, to musi być i metraż stosowny i "wodotryski", czyli jakieś detale wyróżniające. I niby jest metraż, są krzywizny, skosy, antresole, pustki i różności, a jednak patrzę na widoki elewacji i zdjęcia realizacji i jakoś tak nie wydaje mi się, żeby to była współczesna rezydencja. Raczej odbieram te budynki jako podmiejską siedzibę firmy, a niektóre kojarzą mi się z religią - coś w stylu miejsca spotkań jakiejś grupy wyznaniowej. Nie wiem, skąd mi się to bierze, ale tak jakoś mam i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts