Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mieszkam w tych okolicach i dlatego z zaciekawieniem przejrzałem projekty. I cóż, jeśli będę budował jeszcze dom (co jest prawie pewne) to raczej nie według tych, jak piszesz "dziwnych projektów".

Wydają mi się zbyt drogie w realizacji (zwlaszcza skomplikowane dachy i bardzo "zindywidualizowane" kształty ścian).

No ale być może inni mają lepszy (od mojego) gust...

No ale być może inni mają lepszy (od mojego) gust...

a dlaczego lepszy?

Kazdy ma gust taki jaki ma i o tym sie nie dykutuje .

Daj spokoj Oskar , na pewno zbudujesz ladny domek

Tego Ci zycze :)

Obejrzalam te domki z zaciekawieniem .Nie sa zle , jedne ciekawsze , inne mniej .

Jedne bardziej przemyslane , inne rowniez mniej .

Mi ciezko zrozumiec np.jak w domu ok 200m2 sa tylko 2 lazienki , sadze , ze ludzie to zmieniaja.

Dachy w tych domach pewnie kosztuja duzo

Mi ciezko zrozumiec np.jak w domu ok 200m2 sa tylko 2 lazienki , sadze , ze ludzie to zmieniaja.

No to u mnie tak jest. Żeby było ciekawiej w projekcie miałem 3 łazienki ale zmieniam na dwie. Łazienkę i garderobę łączę w jedną dużą garderobę. Wolę mniej pomieszczeń ale za to każde o większej powierzchni.

Rrmi, dziękuję za życzenia w sprawie ładnego domku. I ja nie wątpię, że uda mi się zbudować w życiu jeszcze jeden ładny dom. A co najważniejsze - wpisany w odpowiednią przestrzeń, bez zbyt bliskich spojrzeń wścibskich sąsiadów (co mam obecnie w nadmiarze).

A co do projektów wskazanych nam przez Basię9. Podzielam twoje zdanie, że w zaproponowanym zestawie znalazłoby się coś, co po adaptacji spodobałoby się również i mnie. Ale w swym poprzednim poście stwierdziłem, że ten typ budownictwa - przywiązywanie nadmiernej wagi do"powierzchni towarzyszącej mieszkaniu własciwemu" generalnie mi nie odpowiada. A niestety gusty nie podlegają dyskusji.

Zainteresiwałem się natomiast projektami ogrodów i z tej inspiracji być może kiedyś skorzystam.[/url]

No to u mnie tak jest. Żeby było ciekawiej w projekcie miałem 3 łazienki ale zmieniam na dwie. Łazienkę i garderobę łączę w jedną dużą garderobę. Wolę mniej pomieszczeń ale za to każde o większej powierzchni.

Kazdy ma tak jak mu pasuje .

Konczysz juz remx to budowanie?

Wesolych Swiat

Konczysz juz remx to budowanie?

Wesolych Swiat

Powoli kończę. Został mi mały kawałek deskowania dachu, jeden komin, kilka ścian działowych. Czyli wiadomo że dach będzie, a co z murowaniem to zależy od temperatury.

No i jeszcze jest parę niedokończonych spraw tudzież usterek. Niektóre z nich są znane już ze 2 miesiące. Mam je wszystkie zapisane.

• 1 year później...
  • 10 months później...
  • 1 year później...
  • 4 months później...
Mam mieszane uczucia w stosunku do tych projektów. Wiadomo - jak ktoś ma mieć rezydencję, to musi być i metraż stosowny i "wodotryski", czyli jakieś detale wyróżniające. I niby jest metraż, są krzywizny, skosy, antresole, pustki i różności, a jednak patrzę na widoki elewacji i zdjęcia realizacji i jakoś tak nie wydaje mi się, żeby to była współczesna rezydencja. Raczej odbieram te budynki jako podmiejską siedzibę firmy, a niektóre kojarzą mi się z religią - coś w stylu miejsca spotkań jakiejś grupy wyznaniowej. Nie wiem, skąd mi się to bierze, ale tak jakoś mam i już. :)