Bartt 16.01.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Wiadomo, że czasem fakturę warto wziąć by mieć podstawę do reklamacji towaru. Czasem jednak wcale byśmy jej nie brali , gdyby nie konieczność udokumewania w banku kosztów budowy. Ile procent kosztów i jakie polecacie udokumentować z własnej woli (wymogi banków pomijamy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 16.01.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Tylko tyle wydatków, żeby pokryły ulgę od fiskusa (i to bardziej materiały niż robocizne). Wszystko ponadto tylko w przypadkach wyjątkowo uzasadnionych.PozdrowieniaB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 16.01.2003 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 W rozważaniach pomińcie proszę WSZYSTKIE powody fiskalne, ulgę też. Chodzi mi o praktyczną stronę zagadnienia. (Weźmiesz dachówkę bez faktury - to jak dopomnisz się o wymianę wadliwych itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 16.01.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Czy już rozpocząłeś budowę, czy chwilowo jesteś teoretykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 16.01.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Jeśli dobrze zrozumiałem mamy wyliczać konkretne pozycje. To ja może zaczne:1. Wszystko na co producent daje gwarancje tj. dachówka, okna, drzwi, brama garażowa, kocioł gazowy/olejowy/..., sprzęty AGD w domu, elementy z instalacji alarmowej, elementy wykończenia wewnętrznego, ...2. Wartościowe/kosztowne sprawy np. położenie dachówki.Nie przychodzi mi więcej rzeczy do głowy.Może ktoś coś doda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts