Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

spoko - jestem z nim umowiony jutro. Co do wyrokow tutaj opublikowanych.... hmmm..... coz jednego jestem pewny - montazu czy to sie komus tu podoba czy nie ;) Wiem kto je montowal :) i wiem iz kaszanki nie odwalil bo juz 7 lat u mnie robi hehehehe

Ale na biezaco bede informowal - spoko

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939506

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dealerss - trzeba wierzyc ludziom choc odrobine zwlaszcza ze dzis ja nie moglem a i moja wizyta bylaby bez sensu. Obrobka tynkarska glifow wprowadzila w jego przypadku ponad 10 litrow wody ktora musi odparowac a tu jeden dzien to za malo. Jutro jak sadze po 22 post moj sie pojawi :))))
https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939524

Niedługo upłynie rok, od kiedy zamówiłem szafę KOMANDOR. Swój wątek opisałem w oddzielnym temacie Komandor S.A. Buble,. więc nie będę się tu powtarzał. Z uwagi na to, że chciałem być obiektywnym w temacie powiadomiłem o napisaniu krytycznego tematu na w/w firmę i autoryzowanego dealera ozdoba Market w Lesznie. Nie wiem jakich już argumentów mam użyć, by ktokolwiek z kierownictw tych firm raczył coś powiedzieć na swoją obronę. Nie twierdzę, że wszyscy dealerzy, czy brani z łapanki czy też fachowcy są w tej firmie nieuczciwi. W moim temacie ujawniłem też firmy co do których uważam, że mimo błędów, a te robi każdy są firmami uczciwymi. Może Wy - uczciwi dealerzy oburzający się na nieuczciwych klientów sami macie jakiś pomysł, aby pozbyć się tych oszustów pracujący także w Waszych firmach, a tak bardzo psujący nie tylko swój wizerunek, wizerunek całej firmy i wizerunek uczciwych wykonawców.
https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939577

A więc czy zgrozą jest opisywanie nieuczciwych firm takich z jaką mam do czynienia? Czy też zgroza jest to, co ta firma wyprawia z klientem? To jest pytanie do autora rozpoczynającego temat na tym forum. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale chyba sami dealerzy też bywaja klientami innych firm. Czy naprawdę nigdy nie mieliście żadnych problemów z wykonawcami?
https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939593

do Mietekj

Dobrze mówisz ,dokładnie firmy budowlane i ich pracownicy są klientami w innych firmach, są zadowoleni lub nie.

Ale zanjdź mi forum gdzie omawia się tak jak tu inną branże niż budowlaną t

Powiem otwarcie nawet w tak skandalicznych sprawach jak łowcy skór ,pielęgniarki z noworodkami w kieszeni ,nauczyciele pedo..le,skorumpowani urzędnicy ,łapowkarstwo,i inne lewizny gdzie zaangżowane są cale instytycje dochodzące prawdy nie są tak nagłaśniane na innych forum jak firmy budowlane które dały zbyt maly rabat ,przeterminowały dostawę,lub załatwiły reklamacje negatywnie. :cry:

Zapewniam wszystkich klientów ,żadna z firm was niewykiwa

jeżęli jesteście wporządku nielicząc bandy cwaniaków

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939651

Skoro to forum jest na temat budownictwa to nie dziw się, że nie omawiają tu tematu pielęgniarek i t p. na innych forach pewnie jest inaczej np. temat reklamy plusa dotyczącego nauczycielek i nie opisują tam tematu budownictwa. Na forum jak to na forum. każdy pisze co go boli, z czym się spotkał i każdy wymienia poglady. A skoro faktem jest, że tyle jest uwag krytycznych w branży budowlanej, to chyba coś w tym jest prawdy.... Ja mam uwagi co do szaf KOMANDORA i wkurza mnie ich kampania reklamowa zwłaszcza gdy na codzień patrzę na ten ich k... "wspaniały wyrób" a nie znam tematu np. rolet, które zamierzam sobie zamontować. Inni znają temat rolet, a nie odniosą się do tematu bubli KOMANDORA
https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939665

dealerss - wybacz ale niektorymi swymi slowy przeginasz. Rozumiem, ze wsrod klientow zdazaja sie osoby pozbawione kregoslupa tak jak wsrod handlowcow ale nie mozesz (w mojej ocenie) uzywac takich zwrotow wzgledem nich jak ponizszy - cytata: "Zapewniam wszystkich klientów ,żadna z firm was niewykiwa

jeżęli jesteście wporządku nielicząc bandy cwaniaków"

Chyba ze chodzi Ci o wszczynanie bezsensownej "bijatyki" miedzy jednymi a drugimi.

Kazde zalozenie iz ktos chce Cie wykiwac i oszukac jest bledne. Gdyby tak bylo w rzeczywistosci mieszkalibysmy w lepiankach wykonanych wlasnorecznie gdyz nikomu juz bysmy nie zaufali i wlasnej kasy nie powierzyli

Tak, tez jestem klientem i mam podobne obawy jak niejeden z Was. Tylko hmmm.....z racji pewnego swojego doswiadczenia z amrketingu nie daje sie tak wpuszczac w maliny jak czesc z Was. No coz - szkolenie w Rainbow procentuje :) Ale tez nie zakladam iz kazdy chce mnie w konia zrobic. Po prostu nie po to natura nam dala pokreconych kilka zwoii by z nich nie korzystac choc czasem ;)

Mietekj - niestety, im wieksza firma tym mniejsze szanse na skuteczny nadzor nad przedstawicielami czy dealerami

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939697

Całe szczeście z tego co zaobserwowałem klienci chcą super obsługi ,serwisu dozgonnego i super produktu, dajmy im to :D

Proponuje wzorem Państw UE podnieśmy swoje marzy od 40 do 60 % dajmy im to czego oczekują .Firmy zarobią przy spadku obrotów ze wzgledu ne wysoką cenę i spadek obrotów tyle samo :D oni dostaną to czego chcą :D My się narobimy owiele mniej :D przecież liczy się super obsługa i serwis sami mówią ,żę cena niegra roli i za super obsługę zapłacą bo niekombinują tylko płacą ,ale muszą być super obsłużęni :D

myślę ,że marze unijne są od biedy dobre niech stracę na obrotach :D

prawda ,że mam rację! :D

powiem więcej tak bedzie :D

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939709

Rezi co powiesz na super promocję ?

System oświetleniowy z podłączeniem bagatela tylko 60% doplaty i 10 letni gratisowy przegląd gratis we wskazanym przez klient terminie oraz super miłą obsługa ?

Idealna Propozycja :D

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939716

...,ale muszą być super obsłużęni :D...

Muszą :wink:

dodam nawet Panienke z agencji towarzyskiej gratis za taką marze :D

Nie jesteś pierwszy z takim pomysłem. :D :wink:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=837548&highlight=agencji%2A+towarz%2A#837548

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939728

Zapewniam wszystkich klientów ,żadna z firm was niewykiwa

jeżęli jesteście wporządku nielicząc bandy cwaniaków

W jaki sposob tych cwaniakow rozpoznac?

Nie zapominaj , ze mowisz tu do ludzi , ktorzy czesto buduja za kredyty , bede ja splacali przez wiele lat .

Jesli za kase to rowniez musieli na to pracowac.

W zwiazku z tym chca zaplacic i miec jakas gwarancje , mila obsluge .

To oczywiste.

Chociaz generalnie zawsze jestem po tej stronie co Ty , to jednak nie moglabym funkcjonowac patrzac na innych jak na oszustow , cwaniakow i w sposob , nie wiem jak powiedziec ..moze drwiacy ?

Takie odnosze wrazenie , kiedy Cie czytam .

Zapewniam , ze rozumiem co chcesz przekazac tutaj nam wszystkim , ale nie w ten sposob .

Oszusci sa i beda po tej i po tamtej stronie .

I my tego nie zmienimy .

Z ludzmi nalezy rozmawiac i wyjasniac swoje obawy co do platnosci , tak normalnie i po ludzku :D

To zawsze dziala , u mnie przynajmniej .

Jesli trafisz na furiata to go olej i juz .

Wiem , ze to sie dobrze gada , ale nerwy sa jedne

Swoja droga to bardzo zal , ze jednak malo jest pochwal dla dobrych i solidnych firm .

Moze postarajmy sie to zmienic i zacznijmy pisac o tych co sa OK ?

I niech bedzie to najmilszy watek na Forum Muratora :D

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-939777

dealerss zupełnie nie podoba mi się twoje poczucie humoru z 60% marżą i panienkami na dokładkę, po prostu przeginasz. Kto ci tak strasznie nadepnął na odcisk?! Pojawiłeś się na forum za moją przyczyną, ponieważ w peanach opisałam ciebie, jako zadowolony klient, w Szczecińskim Rankingu Wykonawców. Tak więc załatwiłam ci sporo potencjalnych klientów, na wejsciu dobrze do ciebie nastawionych. I co? Roztrwoniłeś ten potencjał :-? Pojawiły sie posty, że ludzie czekają długo na wycenę i ofertę, niektórzy ciągle jej nie dostali, potem pojawił sie problem z aluko - nie znam sprawy, nie wypowiadam się. Ale próbowałam ratować sytuację pisząc, że takie same okna, jak aluko maja moi rodzice i po pół roku sa z nich ciągle zadowoleni. I znowu co? Ano zamiast zabrać sie do roboty i łagodzenia spraw z niezadowolonym klientem, wdałes się w pyskówkę w Klubie szczecińskim, napadając na biedną Jolly, która miała juz tyle wpadek z ekipami i wykonawcami, że naprawde nie mogłeś trafić gorzej. W zasadzie sam się spaliłeś wśród szczecińsklich forumowiczów i ja ci już więcej pomóc nie mogę. Przykro mi, że mój nick będzie sie wiązał z twoja sprawą. Jestem bardzo zaskoczona i rozczarowana twoją postawą. Wypisywanie oczywistości, że sa także źli klienci niczemu nie służy. To forum skupia ludzi, którzy chcieli budować domy, a nie mieli o tym pojęcia. (Tak jest w każdej branży: medycznej, transportowej, prawniczej itp., na wszytskim lepiej sie znać). To, że dołączyli tu także wykonawcy ze swoimi profesjonalnymi radami, bardzo nam wszytskim pomogło. Tylko do licha, nie wymagaj, żeby ktos napisał: nie zapłaciłem wykonawcy! I zamiast wyciągnąć coś dobrego dla swojej firmy, a więc i siebie, spaliłeś i ją i siebie na tym forum, tracąc tym samy wielu klientów stąd i spoza forum. Tylko nurtuje mnie pytanie, po co? Można było te nieliczne uwagi do twojej firmy wyjaśnić grzecznie, spokojnie i uprzejmie. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego tak zareagowałeś. Zawsze powtarzam, że nie ważne kim sie jest i po której stronie sie stoi - nic nie zastąpi kindersztuby (dobrego wychowania) wyniesionej z domu rodzinnego. Pozdrawiam i pewnie do zobaczenia, bo moja gwarancja jeszcze trwa. :D
https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-940009

dealerss

dla mnie po swoich wypowidziach jesteś tylko sprzedawcą i kiepskiej wiedzy na temat zachowań konsumenckich i kiepskiej wiedzy na temat runku funkcjonującego w ramach duzej konkurencji

Napisałeś w jednym z postów ze jestes handlowce.... moze byś chciał ale zeby ze sprzedawcy zrobic handlowca musisz się wiele nauczyć.

Reprezentujesz to z czym walczy kazdy forumowicz który na swojej drodze spotkał się z z nieuczciwym ( nie tylko w zakresie finasowym) sprzedawcą.

nieuczciwość tutaj nalezy rozumiec poprzez:

rzetelne informowanie klienta o produkcie

realizację zleceń w terminie czasie i określonych parametrach

uczciwe podejście w zakresie terminów i kosztów

traktowanie klienta jak prtnera handlowego

respektowanie prawa literalnego

respektowanie prawa zwyczajowego

To na tobie spoczywa obowiązek ( lub będzie spoczywał jak będziesz prawdziwym handlowcem) informowania klienta o produkcie oraz przewidywania penych pytań lub zdarzeń z jego strony biorac pod uwagę jesgo wiedze na tenmat produktu lub usługi jaka zamawia.

dla mnie dalasza dyskusja na ten temat z tobą pozbawiona dopóki nie zrozumiesz podstawowych zasad działania rynku lub do czasu kiedy nie staniesz po drugiej stony barykady.

Dla mnie na tym etapie reprezentujesz podejście do klienta z czasów PRL

odnoście marż

Polityka sprzedaży wielu firm oparta jest na wysokich rabach ( zachowanie celowe) dla przypomnienia

Cersanit 35%

opoczno 20%

Vaillant 30%

Rocwool 32%

etc

ceny mamy w wielu przypadkach z EU ale niestety działamy w realich polskich więc ceny trzeba dostosowac do polskiego klienta.

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-940029

dealerss zupełnie nie podoba mi się twoje poczucie humoru z 60% marżą i panienkami na dokładkę, po prostu przeginasz. Kto ci tak strasznie nadepnął na odcisk?! Pojawiłeś się na forum za moją przyczyną, ponieważ w peanach opisałam ciebie, jako zadowolony klient, w Szczecińskim Rankingu Wykonawców. Tak więc załatwiłam ci sporo potencjalnych klientów, na wejsciu dobrze do ciebie nastawionych. I co? Roztrwoniłeś ten potencjał :-? Pojawiły sie posty, że ludzie czekają długo na wycenę i ofertę, niektórzy ciągle jej nie dostali, potem pojawił sie problem z aluko - nie znam sprawy, nie wypowiadam się. Ale próbowałam ratować sytuację pisząc, że takie same okna, jak aluko maja moi rodzice i po pół roku sa z nich ciągle zadowoleni. I znowu co? Ano zamiast zabrać sie do roboty i łagodzenia spraw z niezadowolonym klientem, wdałes się w pyskówkę w Klubie szczecińskim, napadając na biedną Jolly, która miała juz tyle wpadek z ekipami i wykonawcami, że naprawde nie mogłeś trafić gorzej. W zasadzie sam się spaliłeś wśród szczecińsklich forumowiczów i ja ci już więcej pomóc nie mogę. Przykro mi, że mój nick będzie sie wiązał z twoja sprawą. Jestem bardzo zaskoczona i rozczarowana twoją postawą. Wypisywanie oczywistości, że sa także źli klienci niczemu nie służy. To forum skupia ludzi, którzy chcieli budować domy, a nie mieli o tym pojęcia. (Tak jest w każdej branży: medycznej, transportowej, prawniczej itp., na wszytskim lepiej sie znać). To, że dołączyli tu także wykonawcy ze swoimi profesjonalnymi radami, bardzo nam wszytskim pomogło. Tylko do licha, nie wymagaj, żeby ktos napisał: nie zapłaciłem wykonawcy! I zamiast wyciągnąć coś dobrego dla swojej firmy, a więc i siebie, spaliłeś i ją i siebie na tym forum, tracąc tym samy wielu klientów stąd i spoza forum. Tylko nurtuje mnie pytanie, po co? Można było te nieliczne uwagi do twojej firmy wyjaśnić grzecznie, spokojnie i uprzejmie. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego tak zareagowałeś. Zawsze powtarzam, że nie ważne kim sie jest i po której stronie sie stoi - nic nie zastąpi kindersztuby (dobrego wychowania) wyniesionej z domu rodzinnego. Pozdrawiam i pewnie do zobaczenia, bo moja gwarancja jeszcze trwa. :D

Wszystko o.k. ale Ja ci niczego niesprzedałem :D mimo to znam kilka firm co ciebie obsługiwało :lol:

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-940064

dealerss

Nie znalazłeś poparcia w grupie szczecińskiej to poszedłeś na inny wątek?

Tłumaczyliśmy Ci w czym rzecz. Obraziłeś się ostro. Oby inni klienci się nie obrazili na Twoją firmę za takie wypowiedzi na forum, bo inaczej to.......o klientów będziesz musiał błagać. Zrób sobie marżę i 100% a ciekawe kto wtedy coś u ciebie kupi.

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-940090

hihihihihihihihih,

do tej pory Twoje wywody jakos przelykalam - oboje moze trafilismy na nieuczciwych - ale z tymi panienkami to naprawde .... :cry:

Wiesz, mimo, ze ja tez sprzedaje, nie nazwe siebie handlowcem, bo nim nie jestem, nie umiem, z racji etatu to robie, i staram sie tak obsluzyc klientow, jakbym chciala aby mnie obsluzono!!!

Dzis akurat byli u mnie na reklamacji drzwi wejsciowych Humdrex - wiesz i co stwierdzili??? to ze sie pomylili z zamkiem i mam seka w tym miejscu, luszczaca sie farbe na calym skrzydle, i banany na 2 metrowej lacie ok. 1,5 cm!!!!!!!! i wiesz co powiedzieli, ze drzwi calosciowe dostane nowe!!!!!!!!

Niby powinnam byc zadowolona, ale wiesz co sie z tym wiaze: prucie elewacji i tynkow!!!!!

Tak samo z 3 balkonami z firmy okiennej o ktorej wspominalam, tylko tam bedzie innego rodzaju klopot, bo przedstawiciel PLUSTEC nie da sobie kaszy dmuchac i odrzuci ich zadanie wymiany, gdyz okna byly od poczatku zle oszklone i bez podkladek!!!!! lub z podkladkami, jak to montazysci powiedzieli:"zle wyliczonymi"!!!!!!!! i co????? oni przekaza to tej firmie, a ta firma bedzie zganiala na PLUSZECA a gdzies posrodku z tymi bananami jestem JA!!!!!!!!

dopisze Ci cobys wiedzial, ze za okna jak i za drzwi 100% zaplacone!

acha, w poniedzialek nie bylo kolejnej ekipy wykonczeniowej do lazienki - wiesz dlaczego????? bo znowu zachlali..... :evil:

i wiesz co ? byli wczoraj we dwoch - niestety do konca wytrwal tylko jeden, bo pomimo opier..... :evil: za zwloke, jeden nie wytrzymal i poszedl sie znowu nachlac......... a termin skonczenia ma byc dzisiaj, do tego tak krzywo polozyl na podlodze mozaike (mimo masy samopoziomujacej) ze pod szafke musze podlozyc 2 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1klocek !

I CO MOZE MAM IM ZA TO ZAPLACIC??????????

zegnam Cie, bo naprawde szkoda pisac z toba!°

https://forum.murator.pl/topic/45422-naci%C4%85gacze-firm/page/4/#findComment-940116