Kropelka 19.12.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Może ten problem wydać się dziwny, ale dla mnie jest naprawdę ważny i rozwiązanie wcale nie jest takie proste(przynajmniej dla mnie ) A problem to: mam nad salonem i kuchnią sufit na wysokości ok. 6m. Chciałabym oba te pomieszczenia doświetlić od góry dużymi oknami połaciowymi. I całą przyjemność z oglądania błękitnego/ gwieździstego nieba z salonu lub kuchni psuje mi fakt: jak ja mam myć te okna?????????????????????? Czy ktoś z tu obecnych mam może jakieś doświadczenia bądź pomysły, aby łatwo i przyjemnie je czyścić ? Jak często trzeba myć okna połaciowe? I czy w takim razie grożą mi co jakiś czas prace wysokościowe? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałości dla laika jakim z pewnością jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 19.12.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Ja nie wiem ale moja żonka mówi, że okna połaciowe trzeba myć często i nie licz na to, że może same się spłukują albo inne takie tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 20.12.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 ha. u mnie ten sam problem - wysoko okna połaciowe. niestety problem póki co nierozwiązany. jedyne co przychodzi mi do głowy to:- zakup stabilnej, długiej drabiny (już mi się nogi uginają gdy o tym pomyślę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 20.12.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 żeby uniknąć czętego mycia okien połaciowych można nasmarować je czymś takim http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77440780, moi znajomi strasznie to zachwalają.. ja u siebie na wiosne tez je tym nasmaruję.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kropelka 20.12.2005 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Boowa, to nawet ciekawy pomysł. Jak tylko zastosujesz ten super środek, to bardzo proszę o wrażenia. Natomiast pozostając w temacie motoryzacji, to w przypływie rozpaczy, że jednak będę musiała korzystać z 10-metrowej drabiny (a ja mam lęk wysokości), pomyślałam o nowatorskiej metodzie zastosowania wycieraczek a’la samochodowych w oknach połaciowych. A nóż widelec się uda Ale Twoja metoda wydaje się bardziej prawdopodobna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 20.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 zamontuj sobie okna ze specjalnymi szybami, które sie mniej brudzš, bo sa pokryte wlanie jakš specjalna powłokš, nie pamietam jedna która firma takie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kropelka 20.12.2005 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Słyszałam, ze tego typu okna nie za bardzo się sprawdzają. I może miałabym wątpliwości, gdyby nie fakt, że usłyszałam tą opinię u producenta okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.12.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 pewnie chodzi o cos takiego http://www.pilkington.com/international+products/activ/poland/polish/activ+home.htm ale jak sie sprawuje to nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 05.03.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 zamontuj sobie okna ze specjalnymi szybami, które sie mniej brudzš, bo sa pokryte wlanie jakš specjalna powłokš, nie pamietam jedna która firma takie robi U mnie sprawdzają się nieźle (okna Fakro) - polecam pzdr rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edison 05.03.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 jak ja miałbym wyłazić na te drabinę, to wolałbym wyleźć na dach i umyc je od góry. A od dołu to może aż tak często nie trzeba będzie myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 07.03.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Nie wiem jak Wy, ale ja mam jakąś fobię przy myciu okien połaciowych, bo jak je "przekręcam", żeby umyć brudniejszą zewnętrzną stronę, to mam wrażenie, że zaraz spadną mi na głowę. Mam okna Fakro. Czy też macie take wrażenie, jak sobie to wybić z głowy? Bo stanie na drabinie i banie się, że zaraz okno mi spadnie na głowę to mało komfortowa sytuacja Mąż obiecał, ze umyje, ale wątpię czy doczekam, polecona kobita do mycia okien, mówi, że myje tylko zwykłe, bo co do połaciowych nie we nie wie jak sie z nimi obchodzić. Ja ostatnio nie "przekręcałam" skrzydła tak by mieć swobodny dostęp, tylko myjką na długim patyku usiłowałam dosięgnąć do całej powierzchni- raczej mało wygodne. Jak możecie to napiszcie, czy obracanie okna wokół osi jest bezpieczne i dlaczego - może jakoś się uspokoję. A jeżeli naprawdę nie jest bezpieczne i okno może wylecieć z mocowań, to jak myjecie te okna? Uff nie miała baba kłopotu, to sprawiła sobie okna płaciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts