gosciu01 30.10.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ale odkorkowałem ... przydasz się na imprezę - parapetówę u j-j, Zaprasza wszystkich TUTAJ przyjmujemy zgłoszenia chętnych! kto się zapisuje na imprę ? P.S. j-j, ciebie też zapraszamy, będziesz mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 30.10.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Impra? Ja to zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 30.10.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Impra u j-j --> uczestnicy Depi gosciu01 kto następny ? przydałby się gospodarz, dobrze aby drzwi kluczem otworzył! P.S. do j-j, wódki będzie mało, ( +2 krzynki bolsa please! ) nie zapomnij o pompce do kagi z browcem, chipsy najlepiej solone, no i orzeszki, jasne! nie zapomnij o uzupełnieniu apteczki w alkaprim lub tp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 30.10.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Może osobny wątek przykleimy na Stronie Głównej? Ale będzie balanga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 30.10.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 No to bądźmy "Gentelmeni" i pozwólmy założyć nowy wątek j-j, a na imprze przetestujemy te osłonówki kabli w dylatacjach ( i nie tylko ... ) ... j-j zaniemówił ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 31.10.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Trolujecie , a j-j już spał a mogę też na tą imprę ? ale jak najbardziej ZAPRASZAM wszystkich Parapety będą, a piwnicę do chłodzenia wykorzystam mpopłava , pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kibito 31.10.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Panowie mam pytanie co do tych kabli przechodzących przez dylatacje posadzek - czy puszczenie go w jakiejś osłonce wystarczy ? czy nie trzeba robić tak jak np z rurami na długich odcinkach ze robi się coś na kształt oma Ω nie wiem czy wiecie o czym mówię ale tak mi przyszło to do głowy---> chyba ze to kwestia milimetrów i chodzi jedynie o ruchy posadzek w pionie między sobą na styku -- np w progu pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.10.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Co sądzicie o domach podziemnych, o których wspomiano tutaj : http://forum.muratordom.pl/post2833860.htm#2833860 Przy takiej konstrukcji uzyskanie domu pasywnego nie powinno być wielkim problemem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 31.10.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Na mojej działce ziemianka będzie prawdopodobnie jednym z pierwszych stałych obiektów. Taka do przechowywania żywności, ale przygotowana do zamiany w schron na wypadek "W". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 31.10.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Brak naturalnego oświetlenia może być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 31.10.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Z jakiego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.10.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Panowie mam pytanie co do tych kabli przechodzących przez dylatacje posadzek - czy puszczenie go w jakiejś osłonce wystarczy ? czy nie trzeba robić tak jak np z rurami na długich odcinkach ze robi się coś na kształt oma Ω nie wiem czy wiecie o czym mówię ale tak mi przyszło to do głowy---> chyba ze to kwestia milimetrów i chodzi jedynie o ruchy posadzek w pionie między sobą na styku -- np w progu pomieszczeń.Najprościej byłoby założyć kawałek peszela (peszla?) lub rurki instalacyjnej PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.10.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Tam to dopiero jest problem z termoizolacją!!!Doświetlić się da to dość łatwo świetlikami w stropie.Gdzieś miałem link do takiej chałupki jakiejś gwiazdy muzycznej...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.10.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Brak naturalnego oświetlenia może być problemem. A dlaczego? W trawniku na dachu można zrobić odpowiednie świetliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.10.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Tam to dopiero jest problem z termoizolacją!!! Dlaczego ? Izolacja przeciwwodna od zewnątrz, konstrukcja nośna np. beton i izolacja od środka. Bardzo tanią izolacją jest sam grunt. Można też wykorzystać miejsca mało atrakcyjne dla innych rodzajów budownictwa - zbocza pagórków. Jeszcze tylko link do tego artykułu (dla leniwych ) : http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,80530,5403660,Ziemianki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 31.10.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Grunt jest izolatorem ale gdy jest suchy, bywa roznie na dachu i moze byc wilgotny a wowczas chyba przestaje byc "dobrym, tanim izolatorem - moze lepiej nie liczyc go jako izolacji, bezpieczniej?Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 TU bym zajrzał... :http://www.ecologika.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=175http://www.ecologika.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=13 Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 31.10.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Widzialem to juz kiedys, wiekszosc zdaje sie, ze niezbyt do naszej klimatycznej pasuje. Te gleboko w ziemi to moga sie nadac, ale "namioty to przegiecie.Jak jest gruba warstwa ziemi (pewnie z minimum 0,5m) i dobra izolacja przed wilgocia to moze byc fajny pomysl, ale te "domki" z wejsciem przy samej ziemi -co bedzie gdy "dupnie" porzadnym sniegiem? Mozna z chalupy i tydzien nie wygramolic siePzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 31.10.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Tam to dopiero jest problem z termoizolacją!!! Doświetlić się da to dość łatwo świetlikami w stropie. Gdzieś miałem link do takiej chałupki jakiejś gwiazdy muzycznej... Adam M.Wystarczy przejechać się do Tunezji. W takich domach wykopanych na pustyni w ziemi mieszkają Berberowie. Najstarsze mają po 700lat. Mają nawet własne ogromne zasobniki z wodą. Jest to 100% dom autonomiczny. Żadnych elementów niepasywnych typu rekluperatory, pompy ciepła, .... Z oświetleniem nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.10.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 ale pewnie netu tam nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts