Depi 24.03.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 rury do żwirowego GWC gdzie kupić ? Pomóżcie W sklepie? Może być np. hurtownia hydrauliczna albo najbliższy skład ogólnobudowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 24.03.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Czy budując dom energooszczędny można starać się o jakieś dofinansowania.Ostatnio czytałam w gazecie artykuł o domach energooszczednych, pasywnych i było tam napisane:"Jednak, jak przy każdym przedsięwzięciu, które przyczynia się do ochrony srodowiska,można zabiegać o subwencję."Wiem ,ze solary są z doplatą. Czy jeszcze coś?Może ktoś zagłębiał się w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 24.03.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Wiem ,ze solary są z doplatą. Czy jeszcze coś? Może ktoś zagłębiał się w temat. W każdej gminie jest inaczej. W mojej na ten przykład solary bez dopłaty, ale ogrzewanie które nie generuje niskiej emisji jest dofinansowywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nie wiem, czy kogoś to zainteresuje, ale firma Styropmin http://www.styropmin.pl/pasywna_fasada.php wprowadziła na rynek styro z neoporem. Fasad ma lambdę 0,032 tak jak swisspor, natomiast Pasywny Dom 0,031. Co ciekawe ten drugi nadaje się na podłogi. Jeśli chodzi o fasadę to - chyba jak każdy styro - super równa nie jest, ale 24 cm. na mojej elewacji już jest. Niedostatki ekipa uzupełnia pianką. Do położenia czeka 15 cm. (8+7) Pasywnego Domu na podłogę. Ceny nie zabijają. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 24.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 miałem dawać termoorganikę ale ten styropmin jest troszę tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A ile to to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.03.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 160 zł. - 0,032 179 zł. - 0,031 W przypadku podłogi mogłem dać tylko 15 cm., stąd Pasywny Dom 0,031. Elewacji nie chciałem pogrubiać do 30 cm. białego (wyszłoby trochę taniej), kłopoty z okapem, usytuowaniem okien i dostępnością kołków. Już teraz kiedy przywieźli kołki wszyscy się zlecieli by zobaczyć je w rozmiarze 30 cm. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik76 24.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 O to ciekawa dla mnie propozycja Ja mam do dyspozycji tylko 12cm Miałem ofertę na GOLD PLUS dach i podłoga (0.035) termo organiki 200pln/m3 Jutro szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robig2 25.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 rury do żwirowego GWC gdzie kupić ? Pomóżcie W sklepie? Może być np. hurtownia hydrauliczna albo najbliższy skład ogólnobudowlany. No dobrze ale tu na zdjęciach widziałem takie rury z dziurami i siatka zielona żeby żwier nie wchodził do środka.... Gdzie takie rury można dostać??? czy robi się je samemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.03.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No dobrze ale tu na zdjęciach widziałem takie rury z dziurami i siatka zielona żeby żwier nie wchodził do środka.... Gdzie takie rury można dostać??? czy robi się je samemu??? Hehe - za dużo byś chciał Dziury się robi "tymi rencami" (no może z małą pomocą wiertarki z otwornicą) No i siatkę zieloną też trzeba samemu zmontować - takich już z siatką to ni mo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowlaniec121 27.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ProStaś gdzie dostałeś takie kołk o długości 30cmi? Szukam powoli czegoś takiego. Czy ktoś może liczył swój budynek w programie PHPP do projektowania domów pasywnych? Jak wychodzi Wam zapotrzebowanie na ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 27.03.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam, Ze względu na odległość do granicy 3m mam dwa okna wypełnione pustakami szklanymi. Wiem że ma się to nijak do domu energooszczędnego. Zastanawiam się co z tym zrobić? Jakieś pomysly? PozdrAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ProStaś gdzie dostałeś takie kołk o długości 30cmi? Szukam powoli czegoś takiego. Czy ktoś może liczył swój budynek w programie PHPP do projektowania domów pasywnych? Jak wychodzi Wam zapotrzebowanie na ciepło? A cóż to jest za program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.03.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam, Ze względu na odległość do granicy 3m mam dwa okna wypełnione pustakami szklanymi. Wiem że ma się to nijak do domu energooszczędnego. Zastanawiam się co z tym zrobić? Jakieś pomysly? Pozdr AM Od środka dać fix w ościeżnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.03.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Czy ktoś może liczył swój budynek w programie PHPP do projektowania domów pasywnych? Jak wychodzi Wam zapotrzebowanie na ciepło? A cóż to jest za program? http://www.pibp.pl/index_pliki/podstrony/PHPP2004_PL.htm PHPP 2006 - Pakiet do projektowania budynków pasywnych 2006 Ja nie używałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 27.03.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam, Ze względu na odległość do granicy 3m mam dwa okna wypełnione pustakami szklanymi. Wiem że ma się to nijak do domu energooszczędnego. Zastanawiam się co z tym zrobić? Jakieś pomysly? Pozdr AM Od środka dać fix w ościeżnicy? A nie będzie się pomiędzy oknem a pustakami szklanymi wykraplała woda? Co z czyszczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.03.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 hmmm..... w zaprawie do pustaków dwie małe dziurki - na górze i na dole. To załatwi sprawe wentylacji szybę raz na kilka lat można wyjąć z fixa za pomoca młotka i małej szpachelki. Częściej nie bedzie potrzeby - wszak szyba będzie osłonięta. W oststczności zrób zwykłe okno. Albo..... Zależy od sąsiadów... Po odbiorze domu.... Pewnej nocy.... Pustaki znikną a w ich miejsce pojawi sie okno.... Taki cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 27.03.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 No to powiem Ci, że jakaś tanizna zapanowała. Ja za samo schuco bez 0,8 dpstałem wycenę ok. 35 tys. A mam raptem niecałe 10m2 więcej okien niż Ty. I to ze zwykłym montażem Depi Nie chcę cię dołować ale jeżeli kupowałeś okna w 2008 to musiałeś trafić jakiś kiepski okres. Przecież od wczesnej wiosny była niezła promocja. Za 1zł dopłaty dostałem pakiet 3 szybowy 0,7 plus 3 grzybki antywłamaniowe tak że okienka u Jezierskiego EXCLUSIVE w kolorze i z montażem wyszły mnie za m2 podobnie jak u amigo1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 27.03.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Albo..... Zależy od sąsiadów... Po odbiorze domu.... Pewnej nocy.... Pustaki znikną a w ich miejsce pojawi sie okno.... Taki cud O tym właśnie myślę. Szkoda tylko trochę dewastować elewację bo przecież okno trzeba odpowiednio ocieplić/obrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.03.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Depi Nie chcę cię dołować ale jeżeli kupowałeś okna w 2008 to musiałeś trafić jakiś kiepski okres. Przecież od wczesnej wiosny była niezła promocja. Za 1zł dopłaty dostałem pakiet 3 szybowy 0,7 plus 3 grzybki antywłamaniowe tak że okienka u Jezierskiego EXCLUSIVE w kolorze i z montażem wyszły mnie za m2 podobnie jak u amigo1974 Wiesz co - Jezierski był już w standardzie o 10 tys. droższy od tych moich. Ergo - był w cenie niezłych drewnianych. Tę dychę postanowiłem przeznaczyć na rolety, które moim zdaniem są bardziej funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts