lelelek 24.03.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Tomi78 czy aż taka duża różnica pomiędzy tymi pianami jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 mozna kleic na piane (soudal, bron Boże tytan) i w domu jednorodzinnym niema w zupełnosci potrzeby kolkowania........ Mnie Bóg nie obronił. Tomi rozwiń myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ja miałem spore problemy z Tytanem, ale myślałem że trafiłem na wadliwy towar.Też jestem ciekaw dlaczego Tytan jest BEE !!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Zdecydowałem że wysypie granulat styropianowy między krokwie ale dopiero przed kolejnym sezonem grzewczym.teraz kasy nie mam.Myślę że w połączeniu z dociepleniem wieńca da to jakiś zauważalny efekt.Spostrzeżenia opiszę w Dzienniku który chyba oficjalnie zakończę w Grudniu tego roku. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Marcinie Masz jakieś zdjątko ocieplenia stropu z rozsypanym styropianem ? Kupowałeś granulat, czy regranulat ? Jak to cholerstwo rozsypać ? Kładłeś worek, rozcinałeś i rozgarniałeś ? Pytam, bo chyba muszę dołożyć ocieplenia, a lekkość tego docieplenia (Piczman wie o czym piszę, prawda ?) jest dla mnie niebywale ważna. pzdr Ja mam regranulat, ale jakość b. dobra. Zaprosiłem szwagra i przyjaciela, poinformowałem że jest do przerzucenia jakieś 50m3 materiału budowlanego na strych i rozsypanie, więc chłopaki dwa tygodnie na siłce łapali kondycje;-) Sama praca to bajka, rozrzucasz (dosłownie) worki po strychu, potem je rozwiązujesz, do góry nogami i po zabawie. Potem na to rozłożyłem 5cm wełny żeby się to kupy trzymało, bo miałem obawy że jesienne sztormy spowodują że mi się to wszystko rozwieje i nie daj boże jeszcze w październiku białe zaspy będę miał na podwórku. Nie wszędzie przykryłem wełną bo mi brakło, nie dokupiłem no i czas jak zwykle. Okazało się jednak że żaden sztorm (a i dobą 11-tkę w tym roku mieliśmy) nie spowodował zamieszania na strychu, dosłownie kilka punktów się "wywiało" i tyle. W tym roku chcę jeszcze z 20 worków dorzucić i wełną uzupełnić, szczególnie po brzegach. W porównaniu do wełny nic nie gryzie i nie drapie, jedyne co to granulat wchodzi w każdą kieszeń i buty, więc najlepiej robić to w "stroju Adama". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Spostrzeżenia opiszę w Dzienniku który chyba oficjalnie zakończę w Grudniu tego roku. Pozdr. Halo halo, jak to, czemu to?! Nie da rady!!! Wyjdziemy na ulice, będziemy głodować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Spokojnie, jak zacznę budować drugi to znowu będzie co pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Spokojnie, jak zacznę budować drugi to znowu będzie co pisać hmmm, brzmi interesująco. Czyż być planował sprzedać z zyskiem i wybudować jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Raczej wybudować nowy na sprzedaż . No ale Twoja wersja też jest możliwa, bo jak mi się kiedyś rodzina powiększy to będzie trochę ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ja płaciłem 8pln/worek, myśle 4, max 5 worków na m3. Kupowałem od kolegi, jeszcze z podstawówki. Ja u siebie zauważyłem szron na wierzchu wełny, ale tylko w pewnych warunkach temperaturowych, teraz już nie pamiętam kiedy to było, bo rzadko odwiedzam strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Skąd brałeś regranulat ? I za ile ? Jak patrzę na aledrogo to krzyczą od 120 do 150 zł./m3, a to to trochę drogawo. Jak jestes z pomorza to tanio ci załatwi, do mnie "ten" dostawca nie chce wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.03.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Jak jestes z pomorza to tanio ci załatwi, do mnie "ten" dostawca nie chce wysłać Szkoda,bo też byłbym zainteresowany takim ładnym regranulatem... Edytowane 24 Marca 2011 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 chyba musze mu powiedzieć że trzeba wysłać tira na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 chyba musze mu powiedzieć że trzeba wysłać tira na południe Pasowało by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie wspomnę już że swego czasu kolega Pigeon, obiecał mi tira swojego granulatu,za wygranie "konkursu", ale ślad po tirze zaginął, a wtedy by mi sie przydał bo bym ojcu go sprezentował jako wypełnienie fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 24.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie powinien i raczej bałaganu nie narobisz Spójrz na to tak - granulat ma formą kulek, więc szukając analogii, luźne zasypania pozostawi przestrzenie powietrzne na podobnym poziomie jak przy żwirowcu, czyli 2-5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 No cośTy, z Miasta Łodzi się pochodzi... Strych jest dość intensywnie wentylowany, czuć to, jak się tam wchodzi. pzdr Ja też znam wierszyk z Łodzią "Pochodzę z miasta Łodzi, gdzie nawet szczekanie psom szkodzi";-) Co do wilgoci, to nic w takim wymiarze żebyś coś czuł, kiedyś wszedłem na strych, już nie pamiętam po co i jak dotknąłem wełny co lezy na styro to poczułem że jest oszroniona, ale innym razem zjawiska nie było. Jakoś to zbagatelizowałem, nie wiem czy słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 26.03.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 a ile tej wilgoci przez ta folie przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 mozna kleic na piane (soudal, bron Boże tytan) i w domu jednorodzinnym niema w zupełnosci potrzeby kolkowania........ Tomi78_ co z tym tytanem? Zebym wiedział co złego mnie czeka w pszyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 26.03.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 na 4 puszki ktore kupilem ani jednej nie udało sie wypuscic do konca, przy nim soudal jest mega wydajny i wg mnie mocniejszy..... nie polecam tytana..!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts