Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przestańcie głupoty opowiadać. Garaż przyklejony do budynku jest bardzo dobrym rozwiązaniem, mam taki i nie widzę minusów. Mało tego, popełniłem kilka baboli a i tak nie boli po kieszeni;) Mam drzwi z domu do garażu i w życiu bym z nich nie zrezygnował!!!!!!!!

Robiłeś może to o czym mówił malux 20: z odciętymi fundamentami , wieńcem..., czy coś w tym stylu?

co nie którzy wolą w zimie latać po śniegu do domu żeby kilka kwh zaoszczędzić:D

No ja do takich nalerzę. :)

Ile bym wydał więcej na ogrzewanie to niemam pojecia mozna powiedziec po zakończeniu budowy ale na izolacji zaoszczedze, Jakies 8,5 tys bez robocizny

Uwarzam ze samochod to nie kon stajni nie potrzeboje . garaz ma byc do kosiarki rowerow motor i inne bzdety

No ja do takich nalerzę. :)

Ile bym wydał więcej na ogrzewanie to niemam pojecia mozna powiedziec po zakończeniu budowy ale na izolacji zaoszczedze, Jakies 8,5 tys bez robocizny

Uwarzam ze samochod to nie kon stajni nie potrzeboje . garaz ma byc do kosiarki rowerow motor i inne bzdety

bardziej chodziło mi o to że garaż jest razem z budynkiem ale wejścia bezpośrednio do domu nie ma, tylko na okrętkę głównymi drzwiami...

wiadomo że samochód nie koń ale drapanie szyb z rana też jest średnio przyjemne;)

Chcecie mieć garaż w bryle budynku - proszę bardzo - ale nie piszcie o energooszczędnych garażach, jaskółkach czy kominach. Prawie jakbym czytał bogusława i jego teorie o energooszczędnych grzejnikach.

Nie wiem jak w bryle, ale jak mam przyklejony to nawet nie robiąc super hiper odcięć i izolacji, mając nawet drzwi do niego, jest moim zdaniem i tak większym pożytkiem dla oszczędności w domu, niż jakby go nie było. Jest jakby nie patrzeć dodatkowym buforem.

Nic z tych rzeczy. Mało tego, niepotrzebnie dałem styropian pod posadzkę i przy dużych mrozach temperatura mi spadała poniżej 0.

Mówisz o styro w garażu rozumiem ?

A jak z pomieszczeniem nad garażem? Uzytkujecie takowe? Jak się zachowują?

U siebie planuję zrobić sypialnię z łazienką, co wy na to ?

Mówisz o styro w garażu rozumiem ?

A jak z pomieszczeniem nad garażem? Uzytkujecie takowe? Jak się zachowują?

U siebie planuję zrobić sypialnię z łazienką, co wy na to ?

Oczywiście o garażu. Nad garażem mam graciarnie, piękną, wielką:D

Jak dobrze odizolujesz strop to nie ma problemu.

wklej jakąś fotkę. Niestety ale przez drzwi garażowe s[poro ucieka ciepła.

Można dać dwa skrzydła. Ale to co ci ucieknie zrekompensuje ci bufor w postaci garażu. Nie temperatury są najgorsze dla zużycia kWh. Temperatura to tylko jeden z czynników. Najgorszym jest wiatr, a garaż przyklejony właśnie przed nim chroni.

Nad garażem mam graciarnie, piękną, wielką:D

Jak dobrze odizolujesz strop to nie ma problemu.

Mam taki sam plan. Garaż przyklejony do domu. Nad garażem kotłownia i graciarnia.

http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-morelach-3/m4cd9395fd9737

Uważam takie rozwiązanie za super pomysł. Komfort użytkowania takiego garażu na pewno zrekompensuje straty.