zbiq 01.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Podobnie jak i garaż - totalna pomyłka. Jaki więc garaż wg. Ciebie nie jest totalną pomyłką? Rozwiniesz wypowiedz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.10.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 z odciętymi fundamentami , wieńcem. z brakiem wejścia od wewnątrz domu, dociepleniem ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 02.10.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Czyli z pkt. energooszczędności lepszy jest garaż w głównej bryle budynku ?A co jeżeli jest już projekt i mam w nim narysowaną sypialnię na garażem przyklejonym do bryły budynku.Co proponujecie aby zmniejszyć straty energii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.10.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Mam oddzielny garaż. Powiem krótko POMYŁKA. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Przestańcie głupoty opowiadać. Garaż przyklejony do budynku jest bardzo dobrym rozwiązaniem, mam taki i nie widzę minusów. Mało tego, popełniłem kilka baboli a i tak nie boli po kieszeni;) Mam drzwi z domu do garażu i w życiu bym z nich nie zrezygnował!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.10.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 co nie którzy wolą w zimie latać po śniegu do domu żeby kilka kwh zaoszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 02.10.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Przestańcie głupoty opowiadać. Garaż przyklejony do budynku jest bardzo dobrym rozwiązaniem, mam taki i nie widzę minusów. Mało tego, popełniłem kilka baboli a i tak nie boli po kieszeni;) Mam drzwi z domu do garażu i w życiu bym z nich nie zrezygnował!!!!!!!! Robiłeś może to o czym mówił malux 20: z odciętymi fundamentami , wieńcem..., czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Robiłeś może to o czym mówił malux 20: z odciętymi fundamentami , wieńcem..., czy coś w tym stylu? Nic z tych rzeczy. Mało tego, niepotrzebnie dałem styropian pod posadzkę i przy dużych mrozach temperatura mi spadała poniżej 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 02.10.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 co nie którzy wolą w zimie latać po śniegu do domu żeby kilka kwh zaoszczędzić No ja do takich nalerzę. Ile bym wydał więcej na ogrzewanie to niemam pojecia mozna powiedziec po zakończeniu budowy ale na izolacji zaoszczedze, Jakies 8,5 tys bez robocizny Uwarzam ze samochod to nie kon stajni nie potrzeboje . garaz ma byc do kosiarki rowerow motor i inne bzdety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Uwarzam ze samochod to nie kon stajni nie potrzeboje . garaz ma byc do kosiarki rowerow motor i inne bzdety No ja tam jeszcze trzymam pyry, słoiki, piwko i nalewkę. W kapciach i krótkim rękawku nie było by przyjemne latać po to po śniegu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.10.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 No ja do takich nalerzę. Ile bym wydał więcej na ogrzewanie to niemam pojecia mozna powiedziec po zakończeniu budowy ale na izolacji zaoszczedze, Jakies 8,5 tys bez robocizny Uwarzam ze samochod to nie kon stajni nie potrzeboje . garaz ma byc do kosiarki rowerow motor i inne bzdety bardziej chodziło mi o to że garaż jest razem z budynkiem ale wejścia bezpośrednio do domu nie ma, tylko na okrętkę głównymi drzwiami... wiadomo że samochód nie koń ale drapanie szyb z rana też jest średnio przyjemne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 02.10.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Chcecie mieć garaż w bryle budynku - proszę bardzo - ale nie piszcie o energooszczędnych garażach, jaskółkach czy kominach. Prawie jakbym czytał bogusława i jego teorie o energooszczędnych grzejnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Chcecie mieć garaż w bryle budynku - proszę bardzo - ale nie piszcie o energooszczędnych garażach, jaskółkach czy kominach. Prawie jakbym czytał bogusława i jego teorie o energooszczędnych grzejnikach. Nie wiem jak w bryle, ale jak mam przyklejony to nawet nie robiąc super hiper odcięć i izolacji, mając nawet drzwi do niego, jest moim zdaniem i tak większym pożytkiem dla oszczędności w domu, niż jakby go nie było. Jest jakby nie patrzeć dodatkowym buforem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 02.10.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nic z tych rzeczy. Mało tego, niepotrzebnie dałem styropian pod posadzkę i przy dużych mrozach temperatura mi spadała poniżej 0. Mówisz o styro w garażu rozumiem ? A jak z pomieszczeniem nad garażem? Uzytkujecie takowe? Jak się zachowują? U siebie planuję zrobić sypialnię z łazienką, co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.10.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 wklej jakąś fotkę. Niestety ale przez drzwi garażowe s[poro ucieka ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Mówisz o styro w garażu rozumiem ? A jak z pomieszczeniem nad garażem? Uzytkujecie takowe? Jak się zachowują? U siebie planuję zrobić sypialnię z łazienką, co wy na to ? Oczywiście o garażu. Nad garażem mam graciarnie, piękną, wielką Jak dobrze odizolujesz strop to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 wklej jakąś fotkę. Niestety ale przez drzwi garażowe s[poro ucieka ciepła. Można dać dwa skrzydła. Ale to co ci ucieknie zrekompensuje ci bufor w postaci garażu. Nie temperatury są najgorsze dla zużycia kWh. Temperatura to tylko jeden z czynników. Najgorszym jest wiatr, a garaż przyklejony właśnie przed nim chroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 02.10.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Mówisz o styro w garażu rozumiem ? A jak z pomieszczeniem nad garażem? Uzytkujecie takowe? Jak się zachowują? U siebie planuję zrobić sypialnię z łazienką, co wy na to ? Masz dużo większe prawdopodobieństwo, że usłyszysz jak Ci furę będą kradli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 03.10.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Nad garażem mam graciarnie, piękną, wielką Jak dobrze odizolujesz strop to nie ma problemu. Mam taki sam plan. Garaż przyklejony do domu. Nad garażem kotłownia i graciarnia. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-morelach-3/m4cd9395fd9737 Uważam takie rozwiązanie za super pomysł. Komfort użytkowania takiego garażu na pewno zrekompensuje straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 03.10.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Matko. Ludzie. Energooszczędność nie może być celem samym w sobie. Dom służy do mieszkania, o czym niektórzy chyba zapominają. Garaż nie połączony z domem jest po prostu głupi i tyle. Bosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts