Gość Arturo72 03.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) walne klime z inwerterem i bede mial 80% sezonu grzewczego COP jak Arturo , tylko ze ja bede mial latm klime a on nie Pozdrawiam No jak nie jak tak Będę miał albo chłodzenie pasywne przez podłogówkę albo aktywne przez klimakonwertor Klima z funkcją grzania to jest PPC ... Dokładnie,jeno powietrze-powietrze Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.12.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Arturo, jesli twierdzisz, ze podlogowka uzyskasz taki sam efekt jak klima, to pewnie masz racje, w koncu jestes olimpem Ta Twoja klima z podlogi nic nie da jak CI sie w srodku lata zwali 15 osob do salonu chocby nie wiem ile KW miala. Podlogowka jest dobra zeby ja jesienia wystartowac i toczyc caly okres grzewczy. Ciekaw jestem jaka temp. podlogi musisz uzyskac, zeby faktycznie chlodzilo w skonczonym czasie, no i czy wtedy dalej na boso bys po niej chodzil Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Nie ważne skąd bierze ważne jak działa... działa tak jak lodówki, klima w aucie, na http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_Carnota A że sobie to nazwiesz jak sobie chcesz... :lol2: To znajdz mi prosze PPC za w cenie 3 tys PLN, sterowalna (nie tylko 0 % albo 100% mocy). Skoro to to samo to czemu kosztuje 3 razy tyle co klima ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Arturo, jesli twierdzisz, ze podlogowka uzyskasz taki sam efekt jak klima, to pewnie masz racje, w koncu jestes olimpem Ta Twoja klima z podlogi nic nie da jak CI sie w srodku lata zwali 15 osob do salonu chocby nie wiem ile KW miala. Podlogowka jest dobra zeby ja jesienia wystartowac i toczyc caly okres grzewczy. Ciekaw jestem jaka temp. podlogi musisz uzyskac, zeby faktycznie chlodzilo w skonczonym czasie, no i czy wtedy dalej na boso bys po niej chodzil Pozdrawiam Dlatego rozważam prędzej klimakonwektor,chociaż w mojej parterówce nie przewiduję upałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Arturo przy tej ilości wody którą zużywasz to mógłbyś ogrzewać dom zużytą wodą z wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Raczej w kaloszach bo się wykropli,bo musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.12.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Czyli juz chlodzenie pasywne wykluczasz po 1 moim argumencie ? I po co bylo pisac, zaklinasz ta swoja PC jakby prala, sprzatala i gotowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.12.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Czyli juz chlodzenie pasywne wykluczasz po 1 moim argumencie ? I po co bylo pisac, zaklinasz ta swoja PC jakby prala, sprzatala i gotowala Nie wykluczam dopóki nie użyję.Mało jest opinii na ten tamat dlatego wolę wypowiadać się po lekku Ważne jest,że jest opcja chłodzenia i tyle. Arturo przy tej ilości wody którą zużywasz to mógłbyś ogrzewać dom zużytą wodą z wanny Za wygodny jestem na pomysły "dobromirków" Nie lubię także z g..na kręcić bicza Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 To znajdz mi prosze PPC za w cenie 3 tys PLN, sterowalna (nie tylko 0 % albo 100% mocy). Skoro to to samo to czemu kosztuje 3 razy tyle co klima ? Pozdrawiam Może dlatego, że działa też w trochę niższych temperaturach i jednak nie jako P-P, tylko P-W. ? I może oddaje trochę więcej mocy ? I grzeje CWU ? Natomoiast sama idea grzania jest taka sama - cykl Carnota właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.12.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Może dlatego, że działa też w trochę niższych temperaturach i jednak nie jako P-P, tylko P-W. ? I może oddaje trochę więcej mocy ? I grzeje CWU ? Natomoiast sama idea grzania jest taka sama - cykl Carnota właśnie To bylo pytanie retoryczne. Chodzilo mi o to, ze PPC pobiera powietrze z zewnatrz a klima typu split wymienia energie z wykorzystaniem czynnika chlodniczego. Niestety nijak nie da sie taniej, malej PPC uzyc jako klimy w salonie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.12.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Chodzilo mi o to, ze PPC pobiera powietrze z zewnatrz a klima typu split wymienia energie z wykorzystaniem czynnika chlodniczego. Pozdrawiam Czyli identycznie jak w pompie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1xsowax1 03.12.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam. Mam wielką prośbę. Widzę, że poruszany jest wątek szczelności i utrzymania ciepła w domu. Ja potrzebuję informacji na temat montażu okien w warstwie izolacji. Czy u kogoś został on wykonany? Jaki rodzaj kotew bądź innych materiałów (kątowników) został wykorzystany? Okna mają być zamontowane poza krawędzią ściany. Styropian ma mieć grubość 25 cm. Dodam również, że są to zarówno mniejsze okienka jak i bardzo ciężkie witryny. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.12.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Ja potrzebuję informacji na temat montażu okien w warstwie izolacji. Czy u kogoś został on wykonany? Jaki rodzaj kotew bądź innych materiałów (kątowników) został wykorzystany? Okna mają być zamontowane poza krawędzią ściany. Styropian ma mieć grubość 25 cm. Dodam również, że są to zarówno mniejsze okienka jak i bardzo ciężkie witryny. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Pozdrawiam Jest dużo takich osób: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162002-montaz-w-warstwie-ocieplenia-jak-to-zrobic-dobrze Miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 To bylo pytanie retoryczne. Chodzilo mi o to, ze PPC pobiera powietrze z zewnatrz a klima typu split wymienia energie z wykorzystaniem czynnika chlodniczego. Pozdrawiam A co robi PPC po "pobraniu powietrza z zewnątrz" ? I skąd pobiera je klima z funkcją grzania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 03.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Czy klima z inverterem potrzebuje extra przejscia przez sciane na jakas struge powietrza ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Czy klima z inverterem potrzebuje extra przejscia przez sciane na jakas struge powietrza ? Pozdrawiam A która pompa ciepła powietrze-woda typu split potrzebuje ekstra przejścia przez ścianę na jakąś strugę powietrza ? Ja się jeszcze z taką nie spotkałem Przez ścianę przechodzą jedynie rurki miedziane z czynnikiem chłodniczym. Klimatyzacja z inwenterem z funkcją grzania to pompa ciepła nawet jak ta nazwa się komuś nie podoba Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.12.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Czy klima z inverterem potrzebuje extra przejscia przez sciane na jakas struge powietrza ? Pozdrawiam tylko 2x fi18 i rurka na skropliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.12.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 tylko 2x fi18 i rurka na skropliny Podobnie jak pompa ciepła powietrze-woda i to bez rurki na skropliny,i tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.12.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Czy klima z inverterem potrzebuje extra przejscia przez sciane na jakas struge powietrza ? Pozdrawiam A jakie urządzenie grzewcze potrzebuje ? Coś chyba Kolega słyszał ,że dzwonią, ale gdzie... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 03.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 tak tu się zgodzić muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts