Liwko 13.01.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 nie wiem? Niedaleko Słubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.01.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No i co to ma do rzeczy ?Co oznacza że nie zrobię tego w znacznie zimniejszym rejonie ?Zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 13.01.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Niedaleko Słubic no co Ty Liwko ?????? gdzie niedaleko Słubic ?????? pakuje się i jade oglądać - plizzzz dajcie namiar biorę bagażnik trunków tudzież innych podarków może coś podpowie - wspomoże krajana, wyprowadzi z opresji. Odkąd padło "budujemy dom" co nocy śnią mi się dachy, kable grzejne, pompy ciepłą i inne takie. Pomału zazdroszczę niezorientowanym budującym w niewiedzy że można taniej i lepiej. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No i co to ma do rzeczy ? Co oznacza że nie zrobię tego w znacznie zimniejszym rejonie ? Zrobię. A jasne że zrobisz, nawet na Syberii się da, tylko że to wszystko kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 no co Ty Liwko ?????? gdzie niedaleko Słubic ?????? pakuje się i jade oglądać - plizzzz dajcie namiar Kiedyś podawał. Zapytaj go na priva. Ponoć niechętny do odwiedzin forumowiczów. Ktoś kiedyś pisał że nie dostał audiencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.01.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mnie to grzeje ani ziębi.C.O nie istnieje ma być samo grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mnie to grzeje ani ziębi. C.O nie istnieje ma być samo grzewczy. Nic nie jest samo grzewcze. Wszystko potrzebuje energii, pasywniak też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 13.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Na Kujawach też da radę.O ile 2000PLN/m2 to dużo ,to faktycznie drogie to pasywne budowanie.Ale kiedyś przejdę na emeryturę,a wtedy dochody jakby mniejsze,a ja zamiast na opał wydawać ,na wakacje do ciepłych krajów wydam,zimową porą stare gnaty wygrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Wiem tylko ta energia bierze się z zysków i bardzo małych potrzeb które te zyski pokryją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Na Kujawach też da radę.O ile 2000PLN/m2 to dużo ,to faktycznie drogie to pasywne budowanie.Ale kiedyś przejdę na emeryturę,a wtedy dochody jakby mniejsze,a ja zamiast na opał wydawać ,na wakacje do ciepłych krajów wydam,zimową porą stare gnaty wygrzać. Czekaj, czekaj... TV też sam składasz, czy w sklepie kupujesz? Sama budowa domu jest procesem dość skomplikowanym i mało kto samemu się tego podejmuje, a wybudowanie domu pasywnego to już jest wyższa szkoła jazdy. Jeżeli ktoś samemu nie potrafi, nie ma czasu lub ochoty, to musi zapłacić za taki dom. Chyba się zgodzisz że wyjdzie drożej? I im dalej na wchód czy północ, tym ta cena będzie wyższa! Czy ja piszę bzdury??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.01.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nie pisze Pan bzdur.Tymi rencami to zrobię, mam tą przewagę że wiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Jaki tam pan... Ja jestem prosty chłop i się nie garbię Na forum wszyscy jesteśmy na ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 wiem jak. Czas to zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 13.01.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Sama budowa domu jest procesem dość skomplikowanym i mało kto samemu się tego podejmuje, a wybudowanie domu pasywnego to już jest wyższa szkoła jazdy. Jeżeli ktoś samemu nie potrafi, nie ma czasu lub ochoty, to musi zapłacić za taki dom. Nie święci garnki lepią... Do tego to czasami lepiej coś zrobić samemu niż przekonywać fachofców (sic!) bo oni tak zawsze robili i było dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 13.01.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Moja ,,godzinówka" droga jest gdybym miał obcą brygadę,świadomą tego co budują to było by taniej.Co do nie ogrzewania domu ,to zużywam na ten cel 2100kWh a dzień w dzień wyrzutnią dachową ulatuje 12-14 kWh bo jeszcze nie mam odzysku tej energii.Kiedy powstanie,to bez napinania będzie 4kWh/m2/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nie święci garnki lepią... Do tego to czasami lepiej coś zrobić samemu niż przekonywać fachofców (sic!) bo oni tak zawsze robili i było dobrze.... Ale to chyba nie twoja wina, że fachowiec głąb? Samemu można znacznie więcej spindolić niż nam się wydaje ... i później trzeba za to zapłacić drugi raz. Bardzo mało znam "złotych rączek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Moja ,,godzinówka" droga jest gdybym miał obcą brygadę,świadomą tego co budują to było by taniej. Co do nie ogrzewania domu ,to zużywam na ten cel 2100kWh a dzień w dzień wyrzutnią dachową ulatuje 12-14 kWh bo jeszcze nie mam odzysku tej energii.Kiedy powstanie,to bez napinania będzie 4kWh/m2/rok. Masz gdzieś opis tego swojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 13.01.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 W wątku wentylacyjnym ,wentylacja hybrydowa, opisuje obieg energii w domu,jej magazynowanie i pozyskiwanie,no i system wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 13.01.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nie święci garnki lepią... Do tego to czasami lepiej coś zrobić samemu niż przekonywać fachofców (sic!) bo oni tak zawsze robili i było dobrze.... Trzeba znaleźć takich fachowców co nie będą mówić że tak się nie robi , że panie po co tyle styropianu . Tylko takich co wykonają robotę zgodnie z poleceniami. Tak jest ze wszystkim. Można kupić samochód na lakier lub na stan techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.01.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 W wątku wentylacyjnym ,wentylacja hybrydowa, opisuje obieg energii w domu,jej magazynowanie i pozyskiwanie,no i system wentylacji. Wybacz, ale wątków na forum są tysiące a część z nich ma po kilkaset stron. Nie przeczytam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts